BBHT Dünya Bankasý ile görülüyor deyince kamu bankalarýna girdiler gibi.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Japonya/ Nishimura: "Türkiye, geleceðe yönelik büyük potansiyele sahip bir ülke haline geldi"
Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakaný Yasutoshi Nishimura, Türkiye'nin, geleceðe yönelik büyük potansiyele sahip bir ülke haline geldiðini söyledi.
Japonya ve Türkiye arasýnda ekonomik iliþkilerin geliþmesinde köprü görevi gören Japon Dýþ Ticaret Teþkilatý (JETRO) tarafýndan düzenlenen Japonya-Türkiye Ýþ Forumu, Ticaret Bakaný Ömer Bolat ve Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakaný Yasutoshi'nin katýlýmýyla Ýstanbul'da gerçekleþtirildi.
Nishimura, forumda yaptýðý konuþmada, Japonya'nýn Türkiye gibi deprem yaþadýðýný hatýrlatarak, Mart 2011'de Japonya'da deprem olduðunu, o dönemde Türkiye'den büyük destek aldýklarýný söyledi.
Nishimura, þunlarý kaydetti:
"Japonya 'bu sefer Türk halkýna yapýlan iyiliðin karþýlýðýný verme sýrasý bizde' diyerek Türkiye'de yaþanan depremin ardýndan kurtarma ekiplerini gönderdi. Japonya ayný zamanda çadýr, uyku tulumu, battaniye ve diðer malzemelerin saðlanmasý gibi konularda da yardýmda bulunuyor. Japonya'nýn afetler üzerinden geliþtirdiði sismik ve izolasyon teknolojilerinin Türkiye'nin daha iyi kalkýnmasý için daha iyi olacaðýný umuyorum. Japonya-Türkiye Ýþ Forumu, aslýnda mart ayýnda yapýlacaktý. Depremden dolayý ertelenmiþti, bugün gerçekleþtirildi. Önümüzdeki yýl Japonya ve Türkiye arasýnda diplomatik iliþkiler kurulmasýnda 100. yýl olacak. Bu uzun tarih boyunca iki ülke, iyi niyet ve güvene dayalý bir iliþki kurmuþtur.
Ben 1980 yýlýnda Türkiye'ye ilk defa gelmiþtim. O zamanlar Amerika'da okuyordum. Sýnýfýmda Türk arkadaþlar vardý ve onlarla beraber gelmiþtik. Galata Köprüsü'nde yediðim ekmek arasý balýðýn tadýný unutamýyorum. Sonra Kapadokya'ya gitmiþtim. Sonralarý gene geldim. Türkiye'yi çok seviyorum. Dün gece geç saatlerde Ýstanbul'a geldim ama dayanamadým kebap yedim. Þu anda Türkiye; 85 milyon nüfusu ve yaþ ortalamasý 33 olan bir ülke. Türkiye, geleceðe yönelik büyük potansiyele sahip bir ülke haline geldi."
Kaynak : Anadolu Ajansý
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
ne oldu gene neyi satýyorlar?
Brent yukarý Tüp aþaðý. Hadi bakalým![]()
darkness lies one inch ahead
Yer Ýmleri