Sayfa 387/1001 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,089 - 3,096 arası.

Konu: Viop LIV

1.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bugün ki kuşun günlük takasına baktım o kadar satışa rağmen nasıl yükselmiş garip halka arz olmuş gibi.
    Bugün bir yerde söylediler, borsa ile fakirler ilgileniyormuş, paralı adamın bu işe ayıracak zamanı yokmuş. Danışmanları paralarını yönetiyordur. Takaslar vs her yerde hile var.

Olmayan para ile borsa dönüyor, seansı uzattılar, fiyatlar da nominal yükseldi AL-SAT çok oluyor. 1 liranın hatta 5 liranın altında çok hisse yok, 20-30 liralık hisse senetlerinde kademeye çok hisse konulamıyor, kademeler zayıf oluyor gözüne kestiren alıyor veya satıyor çok hacim oluyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Geçen Turizmici konuşuyor, bırak kalifiye elemanı tabak tutmayı bilmeyen elemanlar ile çalışmak zorunda kalıyoruz, insan bulamıyoruz diyordu.
    Abi ben o sorunu baya araştırdım. 4+4-4 eğitim sistemi ile nerdeyse 18-20 yaşına kadar üniversiteye kadar okuyacağım diye vakit geçiren bir kesim var bunlar ikinci öğretim vs 4 yıl daha okuduktan sonra 25 yaşına kadar hiç çalışmıyor o yaştan itibaren de ne iş beğeniyor ne çalışmaya niyeti oluyor. Gidin tamirci den sanayi vs hepsi eleman arıyor. Konya özelinde söyledikleri yabancılar olmasın sanayi çöker. Yeğenim Karabük diş hekimliği fakültesini kazandı orada diş ile ilgili hastane vs yok. Başarı puanı ile tekrar Konya'ya geldi. Hadi Karabükte okusa dişi görmeden mezun olsa bundan ne beklersin. Şırnağa Karabüge üniversite açmayla sorun çözülmez ki.

3. Geçmişte köylü küçük görüldü, üniversite mezunu aydındır her şeyi biliyordur kabul edildi, insanlar ezilmişlikten kurtulmak için üniversite okumaya başladı. Şimdi master doktora modası çıktı fakat kalite çok düştü. Üniversite mezunu olsan da başta öğretmene, doktora bile saygı da azaldı. Getiri götürü tekrar analiz edilir.

TV'de de çok şikayet oluyor, kaynak yapamayan makina mühendisi vs deniyor.

Bir kaç tanıdığım üniversiteden ayrıldı, biri ben seramik döşeyerek buranın mezunundan fazla kazanırım demişti, belki şimdi müteahhit olmuştur, biri de kendine bir iş kurdu.

Çoğu zengin üniversite mezunu değil.

Bir kaç video gördüm Almanya'ya işçi olarak gitmiş sonra ülkeye dönmüş fabrika kurmuş Avrupa'ya ürün satıyor, bunlar ilkokul mezunu.

4. Üst akıl Türkiye'den yana, ne zaman olumsuz bir gerçeği düşünsem duvardan ses geliyor.

Öte yandan doğal felaketler farklı yere işaret ediyor.

5. Çin in ipek yolu yerine abd de hindistan dan ipek yolu girişimine girişti. Bu desteklemeler o yüzden. Çin güzergahı bizim uzerimizden hindistan tam belli degil. Kesin bizim üzerimizden yapmazlar diye düşünüyorum ama maliyetli olur. En iyi yol bizimki.
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bir kaç gündür Hindistan videosu izliyorum, özellikle ulaşım alt yapılarını yeniliyorlarmış, sadece yük trenlerine özel, şehirleri viyadük ile geçen, çift hatlı ve dingil başına 25 ton standartında çift katlı konteyner taşıyabilen hızlı yük treni hatlar yapılıyormuş. Trenler bir seferde 18 bin ton yük taşıyabiliyor diye anladım, bizde genelde 500-1500 ton arası diye biliyorum.

Şimdi de youtube'da bu video karşıma çıktı.

Videoda özet ile Emirates ve Qatar Airways için Hindistan rakip oluyormuş. Tata Grup Air India'yı satın almış, bir de Indigo varmış yüksek miktarda uçak ısmarlamışlar. Riyad Air diye bir şirket de kurulmuş, bölgede Etihad vs nedeni ile pazar bölüşülmüş, ellerindeki büyük uçaklar da sorun olmaya başlamış.

https://www.youtube.com/watch?v=yPalmsRUr3Y
    Qatar & Emirates Are In BIG Trouble...
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,013
     Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Oysaki bize öğretilen,borsada fırsatlar hiç bitmez olduğu ve burda hergün para dağıtıyorlar olduğu, yoksa sana vermiyorlar mı
    yani burda "sana" derken o aslında kaybedenlere gelen anahtar kelime oluyor.

Son durum ne şimdi, döndük mü
    17 yıllık borsa geçmişimde en verimli senelerden biri oldu bu yıl itiraf etmem gerekirse
    kastetdiğim vob un dezavantajlarıydı Memet haklı benim işim olmaz ben spotçuyum.

fırsatlar bitmez de pandemili yıllardan günümüze uzun soluklu rallilerin olduğu konjoktür bir daha yakalanırmı uzun süre şüphelerim var .onun için anı yaşayıp değerlendirmek lazım .seçim sonrası el frenini sert çekecekler

''döndük mü '' ye gelince dedik ya dönerse senindir dönmezse hiç senin olmamıştır

şu ara borsada 1849 da Kaliforniya'nın sierra Nevada'nın dağlarında altına hucum hareketi gibi durum var

tabii o dönem altın arama heveslilerine alet edavat kazma kürek satanlar altına hucumculardan daha fazla kazanıp zengin olduklarını da unutmamak lazım

906...883 shortunu göremedik, dün..
    885 aldığımı..895 verdim..

887 tekrar long devam.. bankalardaki düzeltme bittiyse 910 hedef

simit 2 hafta önce 7 tl den almıştım... dün 10 TL..
    incir 40 TL'den... 80 TL'ye çıkmış.. senet gibi düşün.. düşen ne var ki?

8. TEB 1.98 ihtiyaç kredisi veriyor dedi bir arkadaş,
    bugün tüm gün tek tek tüm bankaları dolaşayım,
    uygun kredi bulabilirsem çekeceğim
    borsa size emanet, ben bugün yokum

Sayfa 387/1001 İlkİlk ... 287337377385386387388389397437487887 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz