Sayfa 430/493 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480 ... SonSon
Arama sonucu : 3937 madde; 3,433 - 3,440 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Vergi durumlarını çok bilmiyorum açıkçası ama en fazla hisse temettüsündeki gibi %10 temettü stopajı ödenir sanırım. Ama Fonlardaki temettüler için iş biraz karışık araştırmak lazım.

Şu an benim bildiklerim aşağıda belirttiklerimdir. Ben BES den çıkınca bu fonları alıp emekli maaşı gibi nakit akışı oluşturmayı planlıyorum nasip olursa.

GSP AZİMUT PYŞ KAR PAYI ÖDEYEN HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    AYA ATA PORTFÖY KAR PAYI ÖDEYEN HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    GSP daha başarılı gibi duruyor. vergi kısmına bakmak lazım stopaj ödenmiyor olup direkt gelir vergisi ödeniyorsa direkt temettü hisseleri almak daha mantıklı olabilir gibi.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. https://iyigelir.net/temettu-odeyen-...B6denmemesidir.
    eski de olsa böyle bir yazı var.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    https://iyigelir.net/temettu-odeyen-...B6denmemesidir.
    eski de olsa böyle bir yazı var.
    Bu konuda kafalar biraz karışık sanırım. Aşağıdaki linkte daha detaylı bilgi var.

https://www2.deloitte.com/content/da...ndirilmesi.pdf
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Merhaba arkadaşlar,
    Yaşım 29 esim ve kendim için bes başlatmak istiyorum 56 yaşına kadar devam ettirmeyi düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olanların yorumlarını dinlemek isterim. Halihazirda sp500 e ciddi şekilde yatirim yapıyorum bir yandan da bese minimum odeme talimati versem durumum ne olur acaba sormak istediğim esasen burada okumuştum sanırım başlangıç sermayesini yüksek tutup mesela 100bin lira başlangıç sermayesi koyup her ay sonra minimum tutari ödemek mi yoksa başka bir yöntem onerirmisiniz ya da hiç mi bulasmamak gerekir süre çok uzun bu devlet yönetimine güvenilir mi oda ayrı bir mevzu değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

SM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Altını saklamak değil, kuruşu saklamak hünerdir.

5.  Alıntı Originally Posted by eskiciler Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar,
    Yaşım 29 esim ve kendim için bes başlatmak istiyorum 56 yaşına kadar devam ettirmeyi düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olanların yorumlarını dinlemek isterim. Halihazirda sp500 e ciddi şekilde yatirim yapıyorum bir yandan da bese minimum odeme talimati versem durumum ne olur acaba sormak istediğim esasen burada okumuştum sanırım başlangıç sermayesini yüksek tutup mesela 100bin lira başlangıç sermayesi koyup her ay sonra minimum tutari ödemek mi yoksa başka bir yöntem onerirmisiniz ya da hiç mi bulasmamak gerekir süre çok uzun bu devlet yönetimine güvenilir mi oda ayrı bir mevzu değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Bes'in en büyük avantajı %30 devlet katkısı olması dolayısı ile bu katkıdan maksimum yararlanabilmek için mümkün olduğunca yüksek ödeme yapmak faydalı olacaktır. Tabi doğru fonları seçmekte bir o kadar önemli

6.  Alıntı Originally Posted by eskiciler Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar,

merhaba,
    Bes için 29 yaş oldukça erken diye düşünüyorum. bes için 10 yıl sistemde kalma ve 56 yaş şeklinde iki kriter var. ben bu kriteri de sağlayacak şekilde 45 imde BES'e dahil oldum. Ödeyebildiğim kadar maksimum ödemeye çalışacağım.
    27 yıl boyunca bunu sürdürebilmek oldukça uzun bir yol. Bıkmadan usanmadan o paraya ihtiyaç duymadan biriktireceğim diyorsanız olabilir tabi.

Alıntı Originally Posted by eskiciler Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar,

Sayin eskiciler,

BES adi uzerinde bir bireysel emeklilik sistemi. Emeklilikte size ek bir gelir getirecek bir sistem. Henuz bu sistem tam oturmadi ama, babamin emekliligi icin basvurumda, 20 yila kadar maas baglatabiliyordum. Ben parayi toplu almak istedim ayri bir konu. uhtemelen onumuzdeki yilalrda omur boyu maas baglama gibi secenekler her firma tarafindan sunulacak.

Benim acimdan yazin bir onemi yok. Ne kadar erken baslarsaniz, o kadar iyi. 7 yasindaki kizim icin her ay oduyorum. Isini eline alinca, kendisi odemeye devam eder diye umuyorum.az veya cok demeden, bir butce yapip her ay duzenli odemenin cok degerli oldugunu dusunuyorum.

BES i bir emeklilik ek geliri gibi dusunmek gerekir. Baslangicta odenecek toplu paralar, kartopu etkisi ile sizi cok memnun edecek tutara ulasmaniza yardimci olur. Kendi adima olan BES hesabinda, baslangicta isi siki tuttum ve yuksek odemeler yaptim. Bugunun parasi ile aylik 10 bin tl odemelerim oldu(Asgari ucrete yakin tutarlar). 1 milyonu gectigimde ayagimi gazdan cektim biraz. Su an portfoyum aylik odememden daha fazla ekliyor. Yil sonlarinda, bir yerlerde fazla param var ise, bese aktariyorum. Onun disinda her ay 600TL yatiriyorum.

keske kizim gibi, 7 yasinda baslama sansim olsaydi.SUnu eklemek isterim. Eger olasi bir para ihtiyacinda, BES birikiminize gidecekseniz tavsiye etmem BES kimseye. BES kesinlikle dokunulmamasi gereken bir yer benim icin.

Bol sans!

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    merhaba,
    Bes için 29 yaş oldukça erken diye düşünüyorum. bes için 10 yıl sistemde kalma ve 56 yaş şeklinde iki kriter var. ben bu kriteri de sağlayacak şekilde 45 imde BES'e dahil oldum. Ödeyebildiğim kadar maksimum ödemeye çalışacağım.
    27 yıl boyunca bunu sürdürebilmek oldukça uzun bir yol. Bıkmadan usanmadan o paraya ihtiyaç duymadan biriktireceğim diyorsanız olabilir tabi.
    Tam tersine yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi, ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi.

Yüksek katkı payı ödemesi ve uzun vadede bileşik getirinin gücü ile portföy hiç hayal edilemeyecek yerlere gelebilir. Tabi iyi bir portföy yönetimiyle.

Eskiden şirkete bes yapmak için bankacılar gelirdi, o zamanlar biz de anlamıyorduk fon nedir, getiri nedir, borsayı hisse senedini zaten kumar diye görüyorduk çoğumuz. Neyse riskli enstürümanlar zaten korkutucu geliyordu o sebeple düşük riskli şeyler seçiyorduk o zaman da bir getiri olmuyordu. Yani temelde finansal okur yazarlık sıkıntısı var toplumumuzda maalesef.

Bes'in eksiklikleri olsa da halen uzun vadede birikim için iyi bir alternatif.

Sayfa 430/493 İlkİlk ... 330380420428429430431432440480 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •