19 eylül salı memo paşa goldman sachs ile görüşecek new york’ta yatırımcılarla
20 eylül fed kararı
21 eylül hafize sultan tcmb ppk kararı
Hareketli bi hafta yaşayacağız
bankalara gıden yenı talımat ıle mevduat faızlerı daha da artacak sanırım. tl mevduatları artırın talımatı gelmıs..
bankalara talimat gönderilirken, standart TL mevduatın toplam mevduat içindeki payını artırmaya yönelik aylık TL payı artış hedefi yüzde 2'den yüzde 2,5'e yükseltildi. Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması da sona erdi..
pıyasadakı parayı mevduata yonlendırıyorlar..bu ısın sonu ne olacak
"""Kafeslerde doğan kuşlar özgürlüğü günah sanırlar."""
"""Gözleri gökyüzüne dalanların yeryüzünde olmayan hayalleri vardır."""
Kkm'yi adım adım bitirmeye çalışıyorlar ancak nasıl yapacaklar kendilerinin de tam bildiğini sanmıyorum.İki hafta önce kkm'den normal mevduata geçiş için 50-55 oranlar yeterli olur diye düşünüyordum bugün %65 ve üstü diyorum.Eğer kkm den dönen paranın dövize gitmesi istenmiyorsa 65-70 olmalı mevduat oranları.
KKM dediğin bir tümör ve tek bıçak hamlesi ile vücuda iyice yayılmadan alınması gerekiyordu...Bunlar bünyenin her tarafına saracak şekilde hareket ediyorlar...
Bence TL KKM bitti ne haliniz varsa görün demeleri lazım....Böyle ce kur hareketinden MB zarar etmez ve gereksiz yere yüksek faiz vererek TRY emisyon hacmini artırmaz....
KKM den dönüşleri böyle faiz oranları nı artırarak falan filan la çözemezsin.Ya bitirdik bu işi yok KKM dersin komple biter..
Yada doları dizginlersin yada daha iyisi düşürürsün.İnsanlar zaten kendiliğinden çıkarlar.
Bunlar hem dolar yükselsin hemde kkm çözülsün kafasında lar.
süper mega birşeyler çıkaracaklar gibi. onu da vergi ödeyenlerin sırtına. KKM vs süper bono. 3 ayda 1 ödemeli, kupon 20% filan.
Yer İmleri