Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
Normal düşündüğümüzde haklısınız . Şimdiye kadar bunu yaparak haklı çıktılar . 9 aylık stok bulundurma ,bunun Bk ya etkisi , kkm den elde edilen getirinin ödedikleri finansman giderininin çok üzerinde olması . Ama o şartlarda kullandıkları kredilerin ortalama maliyeti %20 nin altındaydı . Şimdi bu oran bono ihracıyla minimum %46 ya çıktı .. Yani borçlanmak için doğru zaman olmayabilir diye düşünüyorum.

Bu arada burada hiç spekülasyon tarzı bir şey yazmadım .. Ama son günlerde bu hisse özelinde manipülatif hareketler yapanlar var malesef. Yeni varyant manipülasyonu ile bu şirketin manipüle edilmesi gerçekten komik .. Endeks mühendisliği yapan sabah garanti den alıp akşam Bofa dan satan çete olduğu gibi, burada da güne %7-8 açılışla başlayıp eksi kapatan , dün %3 yukarı atıp %7 ye düşüren bir çete var .. Bu çete bugünde yukarı çekip akşam basacaktır.

Sevgilerimle .

Sevgilerimle
son bilançoda kabaca 3,5 milyar finasal kredisi 2 milyar nakit varlığı olan bir şirket kabaca 1,5 milyar nakit açığı var finans gideri ve finans geliri kafa kafaya geldi başarılı bir finans yönetim diyebiliriz sonuç olarak. ayrıca artık bankalar 250 milyon nakite % 50-55 mevduat faizi veriyoru neden bunu yapsın götürür bankadan % 55 i alır bunu almayıp neden gelip % 46 alsın günümüz mevdua faizi rakamlarında pek mantıklı değil. Diğer husus stok konusu 2 milyarın üzerinde bir stok bulundurulması hem kurdaki dalgalanmalardan korunmak ve hem de geçen yıl yaşanan ilaç hammadesi krizi gibi bir kriz yaşanması durumunda olumsuz etkilenmemesini sağlamak amaçlı olduğunu düşünüyorum.