Sayfa 315/717 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon
Arama sonucu : 5730 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    sayın maslak ortak bilgilendirme için teşekkürler abd pazarı çok önemli dünyada tüketilen ilacın % 40 abd de tüketiliyor satış fiyatı da ülkemizdeki fiyatlara göre hayli yüksek geçen sene tüm dünyada antibiyotik krizi yaşanmıştı öyle bir krizdi ki prosedürü ile meşhur avrupa ilaç gibi hayati bir üründe ruhsat süreçlerini hızlandırdığını açıklamıştı ayrcıca geçen yıl ilaç krizini tecrübe eden avrupa jenerik ilaçta hindistan ve çine olan bağımlılğını azaltacağı yönünde haberler vardı jenerik ilaçların % 80 ni çin ve hindistandan alıyormuş devanın bir önceki çeyrekte azerbeycan bu çeyrekte yeni zellanda gibi ülkelerde de ihalelere katıldığını gördük bu kış hatırı sayılır bir ihracat artışı olabilir
    Değerli Ortak,
    tamamen katılıyorum.. durum belirttiğiniz gibidir...
    1-Çinden kaçış: china + 1.. hatta mümkünse, Çin'den hiç almamak (ticaret savaşları döneminde ABD ticaret bk TR ziyareti, görüştüğü 5 kişiden biri sağlık bakanımız vb vb), ABDnin Çinden gelen aktif madeler konusunda astrese girmesi (konu, güvenlik makalellerine dahil olacak derecede önemli).
    2-genel ilaç yokluğu: sadece antibiyotik, değil; bir çok ilaçta bulunurluk sorunları oldu..

ABD pazarı çok büyük ve fiyatlar da çok yüksek.. aklımda kalan eski bir bilgi: TRde toplam fiyat endeksi 100 USD olan bir ilaç karması, ABDde 758 USD olduğunu okumuştum.. 1e 7.5ten vazgeçsek, 6 yada 5 dahi desek aradaki fark çok büyük...

Türkiye yada Çİn dışı başka ülkelerdeki aktif madde üretcileri kritik önemli hale geldi.

2.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    Değerli Ortak,
    1-Çinden kaçış: china + 1.. hatta mümkünse, Çin'den hiç almamak (ticaret savaşları döneminde ABD ticaret bk TR ziyareti, görüştüğü 5 kişiden biri sağlık bakanımız vb vb), ABDnin Çinden gelen aktif madeler konusunda astrese girmesi (konu, güvenlik makalellerine dahil olacak derecede önemli).
    2-genel ilaç yokluğu: sadece antibiyotik, değil; bir çok ilaçta bulunurluk sorunları oldu..

ABD pazarı çok büyük ve fiyatlar da çok yüksek.. aklımda kalan eski bir bilgi: TRde toplam fiyat endeksi 100 USD olan bir ilaç karması, ABDde 758 USD olduğunu okumuştum.. 1e 7.5ten vazgeçsek, 6 yada 5 dahi desek aradaki fark çok büyük...

Türkiye yada Çİn dışı başka ülkelerdeki aktif madde üretcileri kritik önemli hale geldi.
    Peki şöyle bir durum var mı? Mesela tr de satış fiyatı 10 usd olan bir ilaç, navlun hariç ihraç edilirken %50 den pahalı satılamaz. Buna benzer bir şey okumuştum, burada mı, başka bir yerde mi hatırlamıyorum, sen de yazmış olabilirsin.

Ara ara yurt içinde bulunurluğu azalan ürünlerde ihracat kısıtlaması olabiliyor, bu da ayrı bir mevzu. Ama benim esas merak ettiğim ihraç pazarladındaki ilaç fiyatlarını bizim iç pazar fiyatlarımız etkileyebiliyor mu? Ya da ülke bazlı değişiyor mu? Mesela yeni zellanda ihale yaparken, katılımcıların teklifleri iç pazar satış fiyatından %50 pahalı olamaz gibi bir şey talep edebiliyor mu?

Böyle bir durum varsa, ihracat avantajı da azalmış olur, hatta ihracatı arttırmak çok anlamlı olmayabilir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku

Okuduğum makalelerde (kaynak belirtemeyecegim şuanda eskiden okuduklarimdan biri) ihraç edilen ilaclarin ruhsat cikarilan ilk ülke fiyati baz alinarak yapıldığı bu konudada sektörün sıkıntısı oldugundan bahsediyordu abdye sattigimiz ilaca istediğimiz fiyati verebiliyormuyuz yoksa tr fiyatimi ?

Hisse de pozisyonum yok , ama takip ediyorum .

Sadece şunu merak ediyorum , firmanın esasında net işletme sermaye gereksinimine ihtiyacı yok . Makine yatırımını bile kısa vadeli kaynaklarla finanse etti . Firmada bu zamana kadar hedge maksatlı doğru finansal mühendislik vardı, zaten yk üyelerine bakarsanız hepsinin finans kariyerlerini görürsünüz. 2023/6 aylık finansal tablolarında , 443 mio tl finansman gideri ödeyerek , 441 mio tl kur karı ( stok +kkm +usdbond ) elde ettiği görüyoruz. Artık finansman giderleri pahalaşıyor . Firmanın işletme sermaye gereksinimi bence olmamasına rağmen ,burada 1,5 mia tl finansman bonusu için izin aldılar , ilk dilim iş yatırımdan 250 mio tl kurumsal nitelikli yatırımcı tahsisine konu . (%46 değişken faizle 250 mio tl ye 1 sene sonunda minimum 115 mio tl ödeyecekler. ) Firma nakiti şirket içinde tutarak, gelir tablosunda finansman gideri altında kar payı mı alıyor ? Ben inanmıyorum bu kurumsal yatırımcılara malesef..

Sevgilerimle.

5.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    Değerli Ortak,

3,Türkiye pazarından çıkan ilac şirketler
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

6.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Hisse de pozisyonum yok , ama takip ediyorum .

Sadece şunu merak ediyorum , firmanın esasında net işletme sermaye gereksinimine ihtiyacı yok . Makine yatırımını bile kısa vadeli kaynaklarla finanse etti . Firmada bu zamana kadar hedge maksatlı doğru finansal mühendislik vardı, zaten yk üyelerine bakarsanız hepsinin finans kariyerlerini görürsünüz. 2023/6 aylık finansal tablolarında , 443 mio tl finansman gideri ödeyerek , 441 mio tl kur karı ( stok +kkm +usdbond ) elde ettiği görüyoruz. Artık finansman giderleri pahalaşıyor . Firmanın işletme sermaye gereksinimi bence olmamasına rağmen ,burada 1,5 mia tl finansman bonusu için izin aldılar , ilk dilim iş yatırımdan 250 mio tl kurumsal nitelikli yatırımcı tahsisine konu . (%46 değişken faizle 250 mio tl ye 1 sene sonunda minimum 115 mio tl ödeyecekler. ) Firma nakiti şirket içinde tutarak, gelir tablosunda finansman gideri altında kar payı mı alıyor ? Ben inanmıyorum bu kurumsal yatırımcılara malesef..

Sevgilerimle.
    %70i 80i halka açık bir şirket olsa dediğinize katılırdım ama %83ü kendisinin olan bir şirket niye böyle bir şey yapsın bilemiyorum. TLye hiç güvenmeyip doviz pozisyonlarını bozmak istemediklerini düşünerek tl kredi kullandıklarını düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    %70i 80i halka açık bir şirket olsa dediğinize katılırdım ama %83ü kendisinin olan bir şirket niye böyle bir şey yapsın bilemiyorum. TLye hiç güvenmeyip doviz pozisyonlarını bozmak istemediklerini düşünerek tl kredi kullandıklarını düşünüyorum.
    Normal düşündüğümüzde haklısınız . Şimdiye kadar bunu yaparak haklı çıktılar . 9 aylık stok bulundurma ,bunun Bk ya etkisi , kkm den elde edilen getirinin ödedikleri finansman giderininin çok üzerinde olması . Ama o şartlarda kullandıkları kredilerin ortalama maliyeti %20 nin altındaydı . Şimdi bu oran bono ihracıyla minimum %46 ya çıktı .. Yani borçlanmak için doğru zaman olmayabilir diye düşünüyorum.

Bu arada burada hiç spekülasyon tarzı bir şey yazmadım .. Ama son günlerde bu hisse özelinde manipülatif hareketler yapanlar var malesef. Yeni varyant manipülasyonu ile bu şirketin manipüle edilmesi gerçekten komik .. Endeks mühendisliği yapan sabah garanti den alıp akşam Bofa dan satan çete olduğu gibi, burada da güne %7-8 açılışla başlayıp eksi kapatan , dün %3 yukarı atıp %7 ye düşüren bir çete var .. Bu çete bugünde yukarı çekip akşam basacaktır.

Sevgilerimle .

Sevgilerimle

8. Mailime cevap geldi

Yeni Zelanda da satışlar ihale usulü yapılmakta olup, işin olağan sürecidir. 2022 yılı faaliyet raporunda da gördüğünüz gibi Okyanusya Ülkelerine olan ihracatımız toplam ihracat içinde %1lik paya sahiptir. Bu nedenle KAP açıklaması yapılmasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir.

Sayfa 315/717 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •