Aslında ne desek boş tahtacı ne derse o,ne zaman derse o zaman))))))))Tüm kağıtlarda olay bu.
sn. hkm sizinle benim aramdaki fark tam da burada başlıyor.
halka arz dinamikleri, tahtanın işleyişi açısından sizin dediğiniz gibi olabilir. tavan tavan gidebilir, piyasa değeri aşırı balon olabilir
ama halka arz fiyatı stabildir. Mevcut bellidir.
burada gemicilik sektörü açısından bistte tek firma vardı , şimdi ise 2 şirket var... bir sürü değişken yok ! herşey net belli...
finansal değerleri açısından halka açılan şirket 5 milyar ise gsdde 1.25 milyar olamaz. mümkün değil. bu bir anomalidir ve kesinlikle düzelecektir.
şimdi bu sektör teknoloji, gyo, finans, gıda, enerji olsa sizin dediğinizi anlarım. sektörel olarak bir sürü şirket ve değişkene sahip olduğu için farklılık olabilir.
burası öyle değil toplam iki şirket var ! ve arada devasa çarpan farkı var, halka arz değerleri açısından...
bu farkı mutlaka birileri keşfedecektir. bekleyip göreceğiz
herşey nasip
22 eylülde hatsan işlem görüyormuş... pozisyonum az artırmayı planlıyorum o gün
Sn hayek işte tam da o konuda da şüphelerim var.Halka arz fiyatı belli demişsiniz.E bu halka arz cidden halka mı arz ediliyor.Ya çoğu anlaşılmış aracı kurumlar vasıtası ile halka arz edilmeyip elde tutuluyorsa.Ordan tavanlar tavanlar,sonra gerçek halka arz başlıyorsa.
Bence halka yeni arz edilmiş bir şirketin en az iki yıl fiyatının hiç bir önemi yok.Öyle olmasa misal alfasolar 50 liradan halka arz sonra 1000 liraya çık falan.Patron bu kadar salak mı 1000 liralık şirketi 50 liradan bizle iyilik olsun diye mi paylaştı.Yoksa başka iş mi cevirdi
halka arz edilmiş firmanın 2 yıl değerinin önemi yok konusuna katılmıyorum
mevcut halka arz piyasa değeri çarpanları bir dayanağa sahiptir.
fiyat tespit raporu ile de sabittir.
beni ilgilendiren tarafı bu
bistte aynı sektörde 2 şirket varsa ve biri yeni açılıyorsa diğer şirket çarpanları ile uyumlu olmalıdır.
beni sonraki piyasa değeri asla ilgilendirmiyor
fiyat tespit raporu ile sabit halka arz piyasa değeri ilgilendiriyor
burası önemli
patron ve ya aracılık yapanlar sonradan ne yapmış etmiş aralarında komisyonu nasıl paylaşmışlar onların bileceği iş
şu anda hatsan 5 milyar ve gsdde 1.25 milyar
başkada şirket yok bu sektörde şu anda
Sn hayek biri gemi inşa ve bakım işi ile uğraşıyor diğerinin gemileri var.Aynı kategorideler demek bile tam anlamıyla doğru değil.Çimento şirketi ile gyo alakası şeklinde de düşünebilir şimdi çimsa ile sngyo birebir aynı kategoridemidir.Daha önceki entrym de yazdım 2020 de yabancı gemileri olan şirketler 10 15 kat artarken bizim gsdhol ve gsdde buna tam olarak eşlik etmedi.Şu anda tersane bazlı bir halka arzla gemileri olan bir şirketin korelasyonu çok da birebir işlemeyebilir.
Yer İmleri