Sayfa 707/1001 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 5,649 - 5,656 arası.

Konu: Viop LIV

1. ABD ADR

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Enflasyon psikolojik dendi.

Normalde talep enflasyonu veya arz eksikliği esas oluyor.

Bir kaç programda söylendi insanlar sırf ileride fiyatı yükselecek diye alıyor dendi.

Şahsen ben de ileride fiyatı artacak diye gelecek dönem olabilecek ihtiyaçlarımı stokladım.

Bir şekilde döngü kırılıp maliyet enflasyonuna dönülmesi ve nerelerde fiyatlar yüksek ise oralara yönelik üretim veya ithalat teşvikleri verilmesi gerekir. Eski sistem devam etse hiper enflasyona gidiyorduk bence.

Yarın %5 ve üstü faiz artırımı olması gerekiyor.

Genelde sohbet odalarında da bu şekilde konuşuyorlar.

3. Ekonomi biliminde talep satın alma gücü ile desteklenen satın alma isteği olarak belirleniyor.

Kişi 1 kuruşa tüm şirketi almayı isteyebilir karşıda satıcı da var ise alır.

Öte yandan ortada bedava kredi var ise 10 milyara da almak isteyebilir. Şirketi alır ileride kuşa dönen kredi taksitlerini öder.

Bedava ile 1 kuruş arasında dağlar kadar fark var.

<<<<<<<<<<<<
    Talep nedir ozellikleri nelerdir?
    2.1. Talep: Talep satın alma isteği demektir.

Satın alma arzusunu ve isteğini yansıtır. Ancak, her istek ve arzu talep anlamına gelmez. Bir isteğin ekonomik anlamda talep olması için yeterli satın alma gücü ile desteklenmiş olması gerekir. Alım gücü yüksek olan kişinin araba alma isteği bir taleptir.

4. iş Bankası sürdürülebilir enerji sektörüne girdi diye heyecan oldu, bugünkü açıklamada satanın belirli şartlar dahilinde 2026'ya kadar geri alma hakkı olacakmış.

Bir seferinde Kazancı AKSEN hisselerini Goldman Sachs'a sattı haberi ile atladım, sonradan anladık ki hisseler teminata verilmiş ve belirli bir fiyattan geri satma hakkı varmış. Sonradan bir yerlerden kredi bulup yüksek fiyattan hisseleri geri aldı diye hatırlıyorum.

Haberlerin detayları bazen anlaşılır olmuyor.

Bu arada başka şirketlerin bir kaç KAP haberinde de sat geri kirala modeli ile diye başlayan işlemler vardı. Bu da bir finansman modeli.

Şimşek bir Derviş değilmiş..
    3 ayda anladığımız..

Laf çok, Sonuç hala yok..+++

Rusya kapısını sürekli açık tutmamız..
    Kredileri engelliyormuş..

ABD sürekli tc vatandaş ve şirketlerine yaptırım uygularken, ayrıca gri liste ve not durumu, hala negatifte..kredi yok özetle

3 vakte kadar iflas gelir..

6. Bugün yeşil sermaye kağıtları dip olabilir AYM iptal etmiş yasayı. Ama bunun etrafından dolanıp tekrar çıkar yasa. Çünkü yeşil sermaye dedikleri holdingler o tazminatı ödeyecek durumda değil. Örnek verecek olursak Almanya'da kombassan holding bugüne göre hesapladığimda 3,5 EUR dan hisse vermiş. Birde şöyle bir durum var bu adamlar bir hisseye mark olarak zamanında yıllık %20 kar payı almış.

7.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Bugün yeşil sermaye kağıtları dip olabilir AYM iptal etmiş yasayı. Ama bunun etrafından dolanıp tekrar çıkar yasa. Çünkü yeşil sermaye dedikleri holdingler o tazminatı ödeyecek durumda değil. Örnek verecek olursak Almanya'da kombassan holding bugüne göre hesapladığimda 3,5 EUR dan hisse vermiş. Birde şöyle bir durum var bu adamlar bir hisseye mark olarak zamanında yıllık %20 kar payı almış.
    Neyi abi anlamadım,ne iptal olan ,
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

8. Bu haberi diyor :

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...-etti-7808318/

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Neyi abi anlamadım,ne iptal olan ,

Sayfa 707/1001 İlkİlk ... 207607657697705706707708709717757807 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz