Sayfa 67/189 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 529 - 536 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Kurgu bana gayet mantıklı geldi. paranın aktığı hisseye çöküp 0,5 alıp çıkan gibi bir algo. çok küçük rakamlar aslında totele vurunca dünya yapıyor.

vobdaki gibi tek grafik yok 450 adet seçenek var.

kurgu guzelde nasıl tutugunu hala anlamıs değilim.

İşem yuzdesı yuzde kaçı karlı bu cok onemlı

birde nerede stop yaptıgı.

benzer kurguları viop için denemiştim.

bir şekişde kaymadan olsun stoptan olsun cok az kar fılan kalıyordu buda rıske ve işlem hacmıne degmıyordu.

mesela hisseyi seçti algo alım verdi tersine gitti nerede stop zaten %0,5 cok düşük bir oran %1 e stop koyarsa

2 işlemde karlı olması gerekır kı bu durumda bıle 0 getiri cıkıyor

3 işlemde kar saglarsa komısyonuda dusunce elde elle tutulur bırsey kalmıyor.

anlamak istiyorum nasıl becerdıgını

başarılı işlem yüzdesi cok yuksek olmalı ?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

erhan hocam sonuçta hisseyi kafasına göre almıyor. 120 dk lık dediğine göre trende oynuyor ve hacim faktörü var. işin sırrı burda zaten. o da sn keçinin belirlediği bilmediğimiz bir kurgu. bana yapılamayacak gibi bir şey gelmedi ve mantıklı geldi.

dediğin gibi olsaydı yani sırf alım ve stopa karşı oynasaydı dediğin ihtimal yüksek olurdu.

+ aynı şeyi vobda yapsan pek tutmaz neden dersen 0,5 karı alır çıkar koca trendden olursun bukezde overall düşük kalır. ama seneçeğin çok hissede hacim patlaması yapan 450 adet hissede 10 tane olta atmak gibi birşey. tabi oltayı nereye atacağını belirleyen kriter var .

0,5 alınamayacak bir puan değil demek istediğim.

endeks düşerkende tavan çeken hisseler var mesela. en azından yükselişe oynayabilyorsun bunun gibi seçenekler avantaj.

vobda tek sinyal ya bildin ya bilemedin. % 50

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    erhan hocam sonuçta hisseyi kafasına göre almıyor. 120 dk lık dediğine göre trende oynuyor ve hacim faktörü var. işin sırrı burda zaten. o da sn keçinin belirlediği bilmediğimiz bir kurgu. bana yapılamayacak gibi bir şey gelmedi ve mantıklı geldi.

dediğin gibi olsaydı yani sırf alım ve stopa karşı oynasaydı dediğin ihtimal yüksek olurdu.

+ aynı şeyi vobda yapsan pek tutmaz neden dersen 0,5 karı alır çıkar koca trendden olursun bukezde overall düşük kalır. ama seneçeğin çok hissede hacim patlaması yapan 450 adet hissede 10 tane olta atmak gibi birşey. tabi oltayı nereye atacağını belirleyen kriter var .

0,5 alınamayacak bir puan değil demek istediğim.

endeks düşerkende tavan çeken hisseler var mesela. en azından yükselişe oynayabilyorsun bunun gibi seçenekler avantaj.

vobda tek sinyal ya bildin ya bilemedin. % 50
    Sn emlak

% 0.5 oyle cok kolay alinabilecek bir puan degil.

Bunun yaninda sizin bakis acisiyla aldigin herhangi bir hissede de ihtimal %50 ya cikacak ya inecek fark eden bir sey yok.

Sn Keçi sistem hakkinda daha detayli bilgi paylasirsa yorum yapilabilir, su anki bilgilerle bence cok basarili, yalniz tam olarak bende anlamis degilim kolay yapilabilir bir sey degil. Bence cok kucuk stoplarla calisiyor mesela %0.2 gibi. 120 lik grafikte uygun bar kapanisiyla alip kar al ya da stopa degdigi anda (hiza gore bekleyedebiliyor) satiyor ve yuksek dogruluk oraniyla calisiyor yani hisseleri iyi seciyor. Aksi takdirde bu basari oranlarina cikilmasi zor.

Sonuc olarak gunde net 4 adet % 0.5 kar hic kolay degil. Kabaca %0.25 stopla ve %50 dogruluk oraniyla calissa bile hergun 8 adet hisse secmesi gerekir. Ki %0.25 ve %50 iddiali rakamlar muhtemelen Sn kecinin degerleri daha iyi yoksa 15 20 hisse secip %0.5 marj yapmasini beklemek hele bunu 120 lik peryotta yapmak cok zor.

Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Sn emlak

% 0.5 oyle cok kolay alinabilecek bir puan degil.

Bunun yaninda sizin bakis acisiyla aldigin herhangi bir hissede de ihtimal %50 ya cikacak ya inecek fark eden bir sey yok.

Sn Keçi sistem hakkinda daha detayli bilgi paylasirsa yorum yapilabilir, su anki bilgilerle bence cok basarili, yalniz tam olarak bende anlamis degilim kolay yapilabilir bir sey degil. Bence cok kucuk stoplarla calisiyor mesela %0.2 gibi. 120 lik grafikte uygun bar kapanisiyla alip kar al ya da stopa degdigi anda (hiza gore bekleyedebiliyor) satiyor ve yuksek dogruluk oraniyla calisiyor yani hisseleri iyi seciyor. Aksi takdirde bu basari oranlarina cikilmasi zor.

Sonuc olarak gunde net 4 adet % 0.5 kar hic kolay degil. Kabaca %0.25 stopla ve %50 dogruluk oraniyla calissa bile hergun 8 adet hisse secmesi gerekir. Ki %0.25 ve %50 iddiali rakamlar muhtemelen Sn kecinin degerleri daha iyi yoksa 15 20 hisse secip %0.5 marj yapmasini beklemek hele bunu 120 lik peryotta yapmak cok zor.
    Anlıyorum ancak benimde geçmiş çalışmalara ait izlenimlerim var bu konuda.

benimki çok daha ütopikti 0,5 değil % 300 200 lere dayanıyordu. zararda var ama karların yanında çok birşey değil.

zaten kurguyu tartışmak lazım. günde ,05 4 kere yakalayacağına 4 tane hisse bulunabilir uzun vadeli % 300 yapacak. bunun gibi.

oran bence yanlış tek grafikle 450 hisseyi karşılaştırma açısından. istatiksel olarak belli kriteri sağlayanlarda çok daha oran yüksek.

bence.

5. burada değerlendirme yaparken 450 veya 1 adet diye ayırmamak lazım.

çünkü 1 tane vobun 1 de bir 1000 taneside bir.

yani diyeceğim o ki ister 450 tane hisse koy istersen 1 tane vob koy yonu bılme ihtimalimiz hep %50

burada önemli olan şey strateji, kurgu stratejin ve kurgun iyi ise yönü bilme ihtimalini %70 e cıkartmışsan.

bunu 450 tanede de denesen sadece 1 tanedede denesen kazancın aynı olacak.

örnegın viopta bu kurguyu yazdın sende 100 kere doğru calıstı

450 tane hissenin her birinde kullansanda yine her birinde 100 kere doğru calısacak.

tabi şunuda karıştırmayalım bir taraf hisse bir tarafa viop bunları ikisinin alanı aslında cok farklı analiz türleride değişiklik gösterebilir çünkü bir tarafta bilanco filanda işin içine giriyor.

kurgu sadece teknik değilse temel analizde işin içine giriyorsa 450 tane hissede mutlaka bir fark yaratır etki görecektir.

anacak işin içinde sadece herhangibir ensturumanda uygulanabilen bir teknik varsa.

hisse viop bugday pamuk farketmemesi lazım diye düşünüyorum.

yanlış düşünüyorda olabilirim.

Ama olay teknikle sınırlı ise her yerde uygulanabilir olamalı.

neyse meseleye gelelim.

günlük bazda %0,50 yapacak hisseyi bulmak günlük oldugu için bence zor.

bana dersenki aylık 3 aylık %10 yapabilecek hisseyi bul onu bulurum.

ama cok kısa vade için üstelik benim aldıgım andan itibaren sarkmadan %0,50 yi bulabilmek hiç kolay değil.

Benim merak ettiğim şu algoritma hisseyi buldu ve aldı aynı anda oldu ya şirket FETÖ cü cıktı şimdi nerde stopluyor. bu önemli.

stoplamıyorsa bu bir risk değil mi ? sürekli şans eserı %0,50 yapma garantisini nasıl alacagız ? ya yapamazsa.

bu stratejide mutlaka stoploss olmalı yoksa tutarsızlıklar artar.

stoploss var ise neresi bunu merak ediyorum. Yok ise

sistemin karlı işlem yüzdesi %100 olamalı. Öyle ya terse gittiğinde stoplamayacak

karlı işlem yüzdesi full çeken bir kurgu bana göre kutsal kasedir.

Bu arada keçi bu getiri kesinlikle müthiş yanlış anlama yani sorgulamamız lazım neyin ne oldugunu daha iyi anlayabilmemiz acısından. Bu getirileri gerçek hesapta mı elde ettin yoksa sistemsel olarak mı ?

Kısaca sunlara cevap verirsen konu daha iyi aydınlanacak.

1-Stoploss seviyesi mutlaka vardır neresi stop

2-Sistem anlık işlemmi yapıyor ?

3-Toplamda kaç adet maximum hisse alabiliyor 3 adet mi öyle anladım ?

4-Totelde her birin hisseden % kaç kar edince işlem acmıyor o gün ? yoksa toplom portfoy buyuklugundeki orana bakıp komple kapatıyormu kendini

5- Eğer belirli bir karı toplayınca işlem acma dıyorsan neden sınırlıyorsun kazanıyorsa gün boyu kazanmaya devam etse olmuyormu ?

6-Komisyon ve kayma durumunun malıyet % si nedir. hisse tarafında kayma riski daha fazla komısyonlarda agır diyebiliyor.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

erhan bence yanlış düşünüyorsun.

çok basit bir örnek vereyim.

vob senelik direncini yani 2016 veya senelik en yüksek High seviyesini sence ne zamanda bir kırar ve yükseliş potansiyel oranı nedir ?

bunu 450 ile çarp.

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku

vob senelik direncini yani 2016 veya senelik en yüksek High seviyesini sence ne zamanda bir kırar ve yükseliş potansiyel oranı nedir ?

bunu 450 ile çarp.
    Ewet bu konuda emlak'a katiliyorum, sonucta 450 tane farkli rastgele hareket eden hisse hepsinin patlama zamani trend zamani farkli, bir cogu paralellik gostersede yine de aykiri hareket eden, spekulatif olan, özel durumu olan falan filan olacak.

Yani farkli frekanslarda marj olusturacak bir suru hisse olacak. Mesela a hissesi bugun guzel marj verdi b yatay kaldi, sonra a yatayken b de hareket olacak sonra bir digeri. Sonucta emlak'in dedigi gibi viop her gun guzel marj vermeyebiliyor.

Ama bir hisseyi alincada ya da herhangi bir enstrumani sans yine %50 olacaktir.

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku

bunu 450 ile çarp.
    :D ozman sende viopun high seviyesini kırmasını 450 ye bölmelisin. :D

yani benzer birşeyden bahsediyoruz aslında.

sen paranı 450 ye bölecen 450 tanenin hepsi bırden istediğin hareketi verirse ancak benim 1 taneden yaptıgımı yapıyorsun.

gibi yanı bunu anlatmaya calıstım aslında.

ihtimal %50 oldugu surece neyi seçtiğimizin önemi kalmıyor. demek istedim.

450 tane olması 1200 tane olması neyi değiştirir ?

önemli olan kurgu senin kurgun tek bir senette %50 fakat 450 tanede uygulayında %70 e yükseliyorsa ozman senin mantık işliyor.

Bir algoritma kurdugunuzu dusunelım rsi 50 üzerindeyse alıyor altındaya satıyor şimdi bunu 450 tanede kullanmakla 1 tane kullanmak arasındakı fark nedir.

hepside totelde ortalama aynı getırıyı elde edecektır. cunku ihtimal %50 hep dolayısıyla burda 450 tane arasında tarama ıle bır kaç tanesını seçsen bıle ıhtımal %50 oldugu ıcın sonuç aynı cıkacaktır.

fakat dersenkı rsi 99 oldugunda sat 50 oldugunda poz kapat.

450 tane arasında tarama yöntemindenden sonra bunun denk gelme ihtimali sende 10 defa olabilir.

1 tanede senette bu ıhtımal hıc denk gelmeyebılır.

kurgusu önemli yani zor bır kurgulama yazmış olmalı ki kazanma ihtimali artsın. böylece cok fazla hisse senedinde tarama yaparak ihtimali en yüksek olanlara yatırım yapabılır yada ıhtımalı en yuksek olan senetler bır gun karsısına cıkacaktır.

benimde sorum şu bu ihtimali %50 nin üzerine nasıl taşımış bu sorunun cevabı net olursa 450 tanede mı bir tanede mi kullanmak mantıklı onu göreceğiz.

algoritmanın başarı oranı %51 ise çok fazla senette kullanmak tarama yöntemı sayesinde yaptıgı için daha karlı olacak ve sen haklı olacaksın.

nutcracekere bır aıcklamada bulunayım.

Şöyle düşün

algoritmalarımızın yönü bilme ihtimali %50 oldugunu varsayarak konusuyorum.

senin sistemin taradı 3 tane hisse buldu

a b c parayıda böldü koydu. bende aynı yöntemi sadece viopta uyguluyorum.

senin a ve b stopladı c tuttu.

Benim ise viop tuttu.

şimdi senın bana yetışmen için bir sonrakı işlemde 2 işlem fazladan bılmen gerekecek.

yani viop hergun marj vermıyor olabilir fakat senın algoritmanın seçeceği abc hisseleri veya a z d e f g hisselerinin marj vereceğininde garantisi yok hepsi birden batıradabılır.

sonuçta ihtimal %50 demiştik.

benim algoritmam işleme girmediginde senınkı a ve b hissesini seçip zararda edebilecek.

sene sonunda totalde ikimizde aynı getiriyi kazanmamız gerekır ıstatıksel olarak.

Sayfa 67/189 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •