Önce margarinler övüldü, sonra yapılan araştırmalarda yerden yere vuruldu.
Ayçiçek, mısırözü, fındık yağı gibi yağlar övülüyordu, son 5-6 aydır margarinden daha zararlı denildi.
Bir kaç ayda oksitlendiği apaçık ortada olan zeytinyağı yere göğe sığdırılmıyor, şu an aldığınız yağlar geçen yılın yağları. Depolamada oksidasyondan korunması için krom ve tamamen havası alınıp argon gazı basılmış hava almaz tanklarda saklanması gerekiyor. Ancak ambalaja girer girmez bu şartları sağlayamıyorsunuz ve bozulma başlıyor.
Yakında zeytinyağına da zararlı yağ teşhisi koyarlar.
Çöpe atılma kıvamına gelmiş bozuk zeytinyağında yağlıboya kokusu olur ki hassas koku alma kabiliyeti olanlar bunu kolayca fark eder.
Bazı doktorlar ekstra yağ tüketmeyin, zaten yediğiniz bir çok yiyecekte vücudun ihtiyacını karşılayacak kadar var, çiğ kuruyemiş yiyerek de yağ ihtiyacınızı karşılarsınız demeye başladı son bir kaç yıldır.
Ayçiçek yağının litresi 30-35tl iken zeytinyağının litresi 300-400TL bandına ulaşmışsa iyi düşünmek lazım, bunun hem tağşişi çok olur hem de acaba keriz avı mı var diye...
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri