Sayfa 68/189 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 537 - 544 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

rsi 50 ile benim dediğimi bir dene.

farkı göreceksin zaten

2. Bu arada sizin bakış acınıza yanlış demiyorum. bakış acısı farklı algoritmanızın bilme ihtimali daha yüksekse doğal olarak coklu senet arasında secım yapmak daha mantıklı.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    rsi 50 ile benim dediğimi bir dene.

farkı göreceksin zaten
    ne yapmam lazım anlamadım :D

rsi50 yi tüm senetlere koyup bakacam

sonra viopa koyup mu bakacam ???
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ne yapmam lazım anlamadım :D

rsi50 yi tüm senetlere koyup bakacam

sonra viopa koyup mu bakacam ???
    her tavan çeken hisse rsi 50 yi krar zaten erhan. o halde her tavan çeken hisseyi alalımla eşit bu dediğin.

senelik H seviyesi çok güzel bir filtre isterse 10 tavan çeksin kırmamış olabilir. ama kırdığında yükselmesi gerekir en azından 0,5 marjı çok rahat bulur

2015 seviyesini çizdir H seviyelerini sonra bu senetler o günden bu yana ne yapmış. bir bak.

tabi basit olarak bu dediğim sn keçi birçok filtre hacim vs eklemiş.

rsi 50 dyip kestirip atarsan olmaz yani.

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    her tavan çeken hisse rsi 50 yi krar zaten erhan. o halde her tavan çeken hisseyi alalımla eşit bu dediğin.

senelik H seviyesi çok güzel bir filtre isterse 10 tavan çeksin kırmamış olabilir. ama kırdığında yükselmesi gerekir en azından 0,5 marjı çok rahat bulur

2015 seviyesini çizdir H seviyelerini sonra bu senetler o günden bu yana ne yapmış. bir bak.

tabi basit olarak bu dediğim sn keçi birçok filtre hacim vs eklemiş.

rsi 50 dyip kestirip atarsan olmaz yani.
    neyse ben ıhtımalı %50 vermek için böyle bir örnekte bulundum.

İşin içinde cok fazla fılıtre gırdıgınde iş değişiyor ozman bır cok senet uzerınde deneme yapmak senın dedıgın gıbı mantıklı oluyor.

Cünkü olma olasılıgı güç birşeyi bir yerde armaktansa 450 tane yerde aramak bula ıhtımalını arttırır.

ben diyorumkı keçi ye sen %0,5 marjı garantı edecek algorıtmamı yazdın stop varda hıc stoplamıyormu.

stoplamıyorsa bu kutsal kase olur. mutlaka stop olması gerekır abı istersen 5 yıllık direncini kırsın kırdıgı an fetöcü dediğinde işin bitti.

e stop yoksa napacak algoritma butun kazandıklarını 1 gunde gerımı verecek onu merak edıyorum.

Sizce stop yokmudur stop yoksa kazandırma ihtimali %100 demiş olursun. peki kazanma ihtimali %100 ise bu tesadufen denk gelmiş olabilirmi.

ben hiçbir algoritmnın %100 karlı işlem yüzdesi ile calısacagını sanmıyorum. Cok zor hftler bıle yeri geliyor crash yiyorlar.

Bunu konusalım bence.

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

nutcracekere bır aıcklamada bulunayım.

Şöyle düşün

algoritmalarımızın yönü bilme ihtimali %50 oldugunu varsayarak konusuyorum.

senin sistemin taradı 3 tane hisse buldu

a b c parayıda böldü koydu. bende aynı yöntemi sadece viopta uyguluyorum.

senin a ve b stopladı c tuttu.

Benim ise viop tuttu.

şimdi senın bana yetışmen için bir sonrakı işlemde 2 işlem fazladan bılmen gerekecek.

yani viop hergun marj vermıyor olabilir fakat senın algoritmanın seçeceği abc hisseleri veya a z d e f g hisselerinin marj vereceğininde garantisi yok hepsi birden batıradabılır.

sonuçta ihtimal %50 demiştik.

benim algoritmam işleme girmediginde senınkı a ve b hissesini seçip zararda edebilecek.

sene sonunda totalde ikimizde aynı getiriyi kazanmamız gerekır ıstatıksel olarak.
    Benim demek istediğim 450 adet içinden seçmek teorik olarak daha fazla getiri sağlama imkanı yaratır. Sonuçta teorik olarak sinyalin yaptığı yoldan kar elde etmeye çalışıyoruz. 450 adedin eşzamanlı hareketleri çıkardığımız zaman bile yaptığı yol yani teorik olarak kazanmaya verdiği imkan daha fazla olacak,

şöyle düşünelim.

ihitmal olarak eşit değerlendiriyoruz, 100 günlük döneme bakalım ve %20 zamanda yani 20 günde %0.5 lik marj yapacak hareketler olsun.

viop ta yani tek sinyalde hepsini doğru yakalarsan 20 adet yakalarsın.

450 tane içinden seçersen hepsinin hareketi aynı zaman dilimine denk gelmeyeceği için 100 gün içerisinde 20 den fazla hareket yakalamana olanak vardır, a hissesi ilk 20 günde hareketli olup yataya saracak sonra b hissesi hareketli olacak sonra c hissesi ... a dan 20 hareketi alacaksın aynı zaman dilimine gelen b nin 10 hareketini kaçıracaksın ama kalan 10 danda birşeyler alacaksın, c den de bir kısmını alacaksın.
    yani yakalanacak hareket çok daha fazla olacak.

yani viop ta 20 yakalamısken burada 40 lar 50 ler söz konusu olacak yüzde yüz yakalarsak.

Oluşan hareketlerin %50 sinden kar alabiliyorsak benzer şekilde 20 hareketden 10 unu yakalayacakken hisselerde farklı zamanlarda 50 hareket oluşacağı için 25 tanesini yakalayabileceğiz.

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    kurgu guzelde nasıl tutugunu hala anlamıs değilim.

İşem yuzdesı yuzde kaçı karlı bu cok onemlı

birde nerede stop yaptıgı.

benzer kurguları viop için denemiştim.

bir şekişde kaymadan olsun stoptan olsun cok az kar fılan kalıyordu buda rıske ve işlem hacmıne degmıyordu.

mesela hisseyi seçti algo alım verdi tersine gitti nerede stop zaten %0,5 cok düşük bir oran %1 e stop koyarsa

2 işlemde karlı olması gerekır kı bu durumda bıle 0 getiri cıkıyor

3 işlemde kar saglarsa komısyonuda dusunce elde elle tutulur bırsey kalmıyor.

anlamak istiyorum nasıl becerdıgını

başarılı işlem yüzdesi cok yuksek olmalı ?

Haklısınız ama hem bazı detayları açıklayamam hemde karışık iki algoritma söz konu ve anlaşılır olması için ana hatlarından bahsediyorum sadece. (kurguyu asıl özel kılan şey giriş zamanlamasıdır.)
    Oranlar, katsayılar,tur sayısı vb. şeyleri robot belirliyor ve her şey değişiyor, dinamik bir yapı bu.
    Neden sadece %2 hesabını değil de pek çok yüzdenin tablosunu gönderdim?
    3 hisse yerine 5 hissede poz açılabilir ve buna karar verende yine robot. asenkron çalışan işlem kanalları
    şeklinde düşünebilirsiniz bunu. Tek 120.dk lık barda hızlı gerçekleşen kar-al sonrası geçer puan almış ama girilmemiş yeni poz açılabilir. Aynı hissede aynı barda çok defa işlem gerçekleşebilir vb. 0.5 * 4 = 2 senaryosu basit bir anlatım örneği sadece. Önceki postlarım da belirttiğim hız ranka göre aselsan dan %0.5 değil de 1 alınması örneği gibi.Bugün için gerçek bir örnek bu, robot 2 kez %1 bir kezde %0.5 almış tek hisseden.

Daha önce belirttiğim gibi pozisyonu en az riskle kapatmaya yarayan özel bir algoritma bulunuyor. ilk 120.dk lık periyot dışında bu algoritma sayesinde ortalama %85 başarı söz konusu. sabah ilk 120dk ise önceki gün kapanışa yakın açılmış olan poz kapanıyor. sabahları prim eğiliminin yüksek olması nedeniyle farklı bir algo. var burada.

hem başarılı işlem yüzdesi çok yüksek hemde başarısızlık durumunda detayına giremeyeceğim özgün bir stop-loss algoritması çalışıyor hemde açılış barı hariç pek risk oranı en baştan görülerek aksiyona başlanıyor.

komisyonu göz aradı edebiliriz.
    10.000 de 2
    al-sat da 10.000 de 4
    yani %0.04
    çok etkilemiyor, zaten kullanılan oran örneğin düz 0.5 kar alamıyoruz genelde.0.5 üzerindeki ilk kademe işimi görüyor ki ortalaması 0.54 üzeri oluyor bunların.

başarılı işlem yüzdesi ile ilgili bir canlı demo atayım birazdan
    Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    burada değerlendirme yaparken 450 veya 1 adet diye ayırmamak lazım.

çünkü 1 tane vobun 1 de bir 1000 taneside bir.

yani diyeceğim o ki ister 450 tane hisse koy istersen 1 tane vob koy yonu bılme ihtimalimiz hep %50

burada önemli olan şey strateji, kurgu stratejin ve kurgun iyi ise yönü bilme ihtimalini %70 e cıkartmışsan.

bunu 450 tanede de denesen sadece 1 tanedede denesen kazancın aynı olacak.

örnegın viopta bu kurguyu yazdın sende 100 kere doğru calıstı

450 tane hissenin her birinde kullansanda yine her birinde 100 kere doğru calısacak.

tabi şunuda karıştırmayalım bir taraf hisse bir tarafa viop bunları ikisinin alanı aslında cok farklı analiz türleride değişiklik gösterebilir çünkü bir tarafta bilanco filanda işin içine giriyor.

kurgu sadece teknik değilse temel analizde işin içine giriyorsa 450 tane hissede mutlaka bir fark yaratır etki görecektir.

anacak işin içinde sadece herhangibir ensturumanda uygulanabilen bir teknik varsa.

hisse viop bugday pamuk farketmemesi lazım diye düşünüyorum.

yanlış düşünüyorda olabilirim.

Ama olay teknikle sınırlı ise her yerde uygulanabilir olamalı.

neyse meseleye gelelim.

günlük bazda %0,50 yapacak hisseyi bulmak günlük oldugu için bence zor.

bana dersenki aylık 3 aylık %10 yapabilecek hisseyi bul onu bulurum.

ama cok kısa vade için üstelik benim aldıgım andan itibaren sarkmadan %0,50 yi bulabilmek hiç kolay değil.

Benim merak ettiğim şu algoritma hisseyi buldu ve aldı aynı anda oldu ya şirket FETÖ cü cıktı şimdi nerde stopluyor. bu önemli.

stoplamıyorsa bu bir risk değil mi ? sürekli şans eserı %0,50 yapma garantisini nasıl alacagız ? ya yapamazsa.

bu stratejide mutlaka stoploss olmalı yoksa tutarsızlıklar artar.

stoploss var ise neresi bunu merak ediyorum. Yok ise

sistemin karlı işlem yüzdesi %100 olamalı. Öyle ya terse gittiğinde stoplamayacak

karlı işlem yüzdesi full çeken bir kurgu bana göre kutsal kasedir.

Bu arada keçi bu getiri kesinlikle müthiş yanlış anlama yani sorgulamamız lazım neyin ne oldugunu daha iyi anlayabilmemiz acısından. Bu getirileri gerçek hesapta mı elde ettin yoksa sistemsel olarak mı ?

Kısaca sunlara cevap verirsen konu daha iyi aydınlanacak.

1-Stoploss seviyesi mutlaka vardır neresi stop

2-Sistem anlık işlemmi yapıyor ?

3-Toplamda kaç adet maximum hisse alabiliyor 3 adet mi öyle anladım ?

4-Totelde her birin hisseden % kaç kar edince işlem acmıyor o gün ? yoksa toplom portfoy buyuklugundeki orana bakıp komple kapatıyormu kendini

5- Eğer belirli bir karı toplayınca işlem acma dıyorsan neden sınırlıyorsun kazanıyorsa gün boyu kazanmaya devam etse olmuyormu ?

6-Komisyon ve kayma durumunun malıyet % si nedir. hisse tarafında kayma riski daha fazla komısyonlarda agır diyebiliyor.

Hisse tarafında robot yazma fikrine sizin yusuf ile olan paylaşımlarınız sırasında karar vermiştim.
    Hisse tarafında mutlaka bir robotum olmalı diye düşünmüştüm o zaman.

Farklı linklerde var, bir tanesi aşağıdakiydi.
    http://www.hisse.net/forum/showthrea...46009&page=628
    Hisse tarafının dezavantajlarını vurgulamıştınız.

Öncelikle "Kapasite Analizi" yapalım.
    VIOP ve Hisse tarafındanki potansiyelleri kıyaslayalım.
    Teknik ve Temel analiz konusunda bir gurusunuz. Habere en hızlı siz ulaşıyorsunuz, "mümkün olan" en mükemmel kurguyu sağlayabileceğinizi, mükemmel bir yazılımcı olduğunuzu ve müthiş bir piyasa tecrübeniz olduğunu kabul edin.
    Hangisinde Robot ile daha çok kazanabiliriz?
    VIOP & Hisse?
    VIOP da ROBOT ile hep en dipten alıp hep en iyi fiyattan sattığınızı düşünün.Gün sonunda %X kar ettiniz.
    450 Hisse ye gün içi hareketlerde en iyi zamanlama ile en kısa hisse taşıma sürelerinde mümkün olan en iyi al-sat ları yaptığınızı düşünün. düşünün. Robotun en iyi zamanlama ile en iyi trade leri yaptığını düşünün.Gün sonunda %Y kar ettiniz.

X > Y olmasını ihtimal dahilinde görebilen var mı?
    Bence Y değeri X ile kıyas dahi kabul etmeyecek derecede büyük bir rakamdır.
    Hisse tarafındaki kapasite, VIOP dan tereddütsüz büyüktür.

Bu prim kapasitesine erişmenin VIOP dakinden daha zor olduğu konusunda elbette hem fikiriz.
    Fakat erişmenin yolunu bulursanız okyanus var bu tarafda
    Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Sayfa 68/189 İlkİlk ... 1858666768697078118168 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •