Sayfa 490/1001 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 3,913 - 3,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mevcut kurların olması gerekenin çok altında olduğunu zaten dış ticaret ve cari açıkları söylüyor. TR ekonomisi rekabetçi olmaktan çok uzaklaştı ve bu durum daha da kötüye gidecek eğer MB gerçekte elinde olmayan dolarlarla kuru tutmaya devam ederse.
    Kime inanacağız biz

JPMorgan: Türk Lirası Ucuz, İlave devalüasyona gerek yok.

2.  Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Aylık gelirimden memnun değilim…Alım gücüm süper değil..
    Ama şunu farkettim; TL olan gelirimi Euro ya çeviriyorum ve bulduğum rakamı Avrupa’da alabilen beyaz yakalı çalışan olduğunu zannetmiyorum. Üst seviye yönetici falan ancak..
    O halde bir terslik var. Ya TL aşırı değerli, ya da ülkemiz korkunç pahalı…aslında ikisi aynı şey de olabilir.
    Başka bir ihtimal yok
    Emin olduğum bir konu da, bu iş böyle gitmez
    Bu çok önemli ve dikkate değer bir konu, bence ülkemizdeki esnaf ve aracıların cahil ve aşırı vurguncu zihniyetli olması nedeniyle doğru fiyatlandırma yapılamıyor, bunun ilk yeri gıda sektörü , ne kadara geçiririz deneme yanılma yoluyla bulmaya çalışıyorlar büyük marketlerde aynı şeyi yapıyor önce b... K gibi bir fiyat yazıp üstünü çizerek indirim yapmış gibi görünüyor lar sonra fiyatı millet yemezse kampanya yapıp indiriyorlar ama eninde sonunda çizdikleri rakama çıkıyorlar. Buna da ticaret bakanlığı bakıyor , zaten bakan oldukları için bakmaları normal.

Muhalefet de ülkeye hizmet etmiyor maaşlara zam yapılsın diye tutturdular, onun yerine fiyatlara zam yapılmasın başka çözüm bulınsun demediler, bugüne kadar seslerini çıkarmadıkları EYT için ülkenin bolluk zamanında seslerini çıkarmadılar Durdular durdular kasa boşalınca tutturdular. Şimdi 8500 günü olan bir tanıdığım 51 yaşında 7800 tl ile emekli oldu .

100 euro mu nedir tanesi, aşı için de tutturdular şimdi her sosyal demokrat tanıdığım keşke aşı olmasaydım diyor nedense, okullar kapansın işyerleri kapansın dediler , kapandı şimdi lise sonda olanlar acayip cahil uyumsuz tiplere dönüştü. Yani bu ülkenin iktidarı başka muhalefeti başka problem.

Zaten aslında herşey açık, çok konuştuk orta zekalı bir adam ( tunceli deki belediye başkanı) çıkıyor ,kardeşim para istemeden herşeyi çözüyor, yetkisi olsa kim bilir ne olur .Bunlara iktidarı , muhalefeti ; ver Allah ver , aynı hamam aynı tas, yetmiyor, olmuyor, ... Para yok, şu yok bu yok.

"Tunceli'de vatandaşlar, belediyenin toplantısında ulaşım ve su fiyatlarının çok ucuz olduğunu belirtip zam talep etti. Gelen talep üzerine belediye meclisi 4 yıl aradan sonra zam kararını onaylarken belediye otobüslerindeki öğrenci bileti fiyatı 1 TL'den 2 TL'ye, tam bilet fiyatı ise 1,25 TL'den 2,50 TL'ye yükseltildi. Meskenler için ise su tarifesinde 40 kuruşluk bir artışa gidildi"

Adama bak ülkenin ayarını bozuyor... Ulaşım ve su, insanı bir haktır diyor vay gominist vay....

Bu adamı İstanbul'da aday görmek istiyorum samimi olarak.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

3. Olaylar olaylar...

Bizim kara düzen grafiksel koroleasyon/ters koroleasyonlarla takip ettiğimiz dataların iç yüzünü öğrendim bugün.

Finansal okuryazarlık da bi yere kadar, işimiz gücümüz var karşiimm bizim bu yaştan sonra Biz daha swapla alınan dövizle kur nassı baskılanabiliyor onu kavrayamadık, da olduğu gibi kabul ettik.

Bitmiyor da mübarek, gerçi ben bu ters repo+tahvil varlığı meselesini daha önce de fark etmiştim de, bizim veriler olmadığından ya da pratik olmadığından çözmesi zor.

FED, genişleme esnası yarattığı likiditeye tahvillerden fazla ters repo faizi vererek, tahvil alımını engelliyormuş, faizi de yine para basarak ödüyormuş, sıkılaşmayla beraber çarkı döndüren su 2.6 dan 1.6 trilyon dolara düşmüş, bu da tükenince, yeni bütçe açığı kaynaklı tahvillerle beraber, herkes tahvillere saldıracak, tahvil faizleri artık faiz arttırmasa bile tekrar fışkıracak diyollar.

Başka biri de, tahvil alıp, onu teminat gösterip tekrar likite dönülebiliyor, onun tavan sınırı 500 milyar dolar, kaldırıverirler, sorun çözülür demiş.

Vallahi, bileşik kaplar gibi, hangi enstrümanın kapasitesinin ne olduğu değişken, kah oraya su taşıyan borunun çapını büyütüyorlar, kah suyun dolduğu kabın derinliğini artırıyorlar, ordan oraya 'isterlerse' bu fazla parayı gezdirerek yönlendirebiliyorlar, çözmek imkansız.

Sadece şimdilik bir likidite sıkıntısını olduğu aşikar DXY den, ardından bir yerden sonra getiriler çok cazip olacağından gelecek alımla, bir likidite bolluğu yaşanacağı da aşikar, ki onların bankalarının realize olmamış zararları da ayyuka ulaşmış...

Nihai olarak diyeceğim, kasa asla kaybetmez, bakalım bu tahvil, ters repo, sıkılaşma, resesyon meselesine nasıl bir dümen uyduracaklar, yani beklediğimiz zannettiğimiz gibi gelişmeyebilir olaylar, Erenler düşünüyo şu anda, bir icat yapacaklardır.

Fintwitt Gezgini Fadıl takipte

4.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Adama bak ülkenin ayarını bozuyor... Ulaşım ve su, insanı bir haktır diyor vay gominist vay....
    Bu adamı İstanbul'da aday görmek istiyorum samimi olarak.
    İstanbul adamı bozar

Yani aslında adamın yaptığı şey çok basit, yemiyor, yedirmiyor, üretiyor, elde ettiği gelirle sosyal yardım yaratıyor.

Başka bir ifadeyle, yemeseler, yedirmeseler, çalmasalar, meselenin %90 ı çözülecek, geri kalanı da üretim yatırım v.s. Kendiliğinden büyüyecek zaten ülke.

Siyasetin mevcut matematiği, asıl hastalıkların kaynağı...seçmen oyunu satıyor, bir de bu var tabi.

Kalabalığı ideolojilerle bölüp yönetiyorlar, kalabalık da bölünmeye o kadar meyilli ki...yapacak bir şey yok...herkes şark/kasaba kurnazı olunca...zor..Oh oh dayıoğlu Belediye Başkanı oldu, bundan sonra bütün park bahçeler büfe çay ocakları, kilit taşı ihaleleri bizim olm yaşadık layn....gibi..

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Başka bir ifadeyle, yemeseler, yedirmeseler, çalmasalar, meselenin %90 ı çözülecek, geri kalanı da üretim yatırım v.s. Kendiliğinden büyüyecek zaten ülke.
    Bunu biliyorlar.

Demedi mi, bunlarin pesine dusersek ilce baskani bulamayiz diye.

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bunu biliyorlar.

Demedi mi, bunlarin pesine dusersek ilce baskani bulamayiz diye.
    Bunun turkcesi bu millet ahlaksiz,biz ne yapalim demek.

Ve gayet de guzel sectikleri adamlar yonetiyor.

7. O yuzden diyorum, su elim kirilsaydi da oy vermeseydim diyenler takkiye yapiyor.

8. Abd’de saatlik kazançlar

Eylül’de %4.2 artmış !

Ohooo o zaman enflasyon nasıl %2 hedefine gelecek ?

Sayfa 490/1001 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •