Originally Posted by
lunatic
Aylık gelirimden memnun değilim…Alım gücüm süper değil..
Ama şunu farkettim; TL olan gelirimi Euro ya çeviriyorum ve bulduğum rakamı Avrupa’da alabilen beyaz yakalı çalışan olduğunu zannetmiyorum. Üst seviye yönetici falan ancak..
O halde bir terslik var. Ya TL aşırı değerli, ya da ülkemiz korkunç pahalı…aslında ikisi aynı şey de olabilir.
Başka bir ihtimal yok
Emin olduğum bir konu da, bu iş böyle gitmez
Bu çok önemli ve dikkate değer bir konu, bence ülkemizdeki esnaf ve aracıların cahil ve aşırı vurguncu zihniyetli olması nedeniyle doğru fiyatlandırma yapılamıyor, bunun ilk yeri gıda sektörü , ne kadara geçiririz deneme yanılma yoluyla bulmaya çalışıyorlar büyük marketlerde aynı şeyi yapıyor önce b... K gibi bir fiyat yazıp üstünü çizerek indirim yapmış gibi görünüyor lar sonra fiyatı millet yemezse kampanya yapıp indiriyorlar ama eninde sonunda çizdikleri rakama çıkıyorlar. Buna da ticaret bakanlığı bakıyor , zaten bakan oldukları için bakmaları normal.
Muhalefet de ülkeye hizmet etmiyor maaşlara zam yapılsın diye tutturdular, onun yerine fiyatlara zam yapılmasın başka çözüm bulınsun demediler, bugüne kadar seslerini çıkarmadıkları EYT için ülkenin bolluk zamanında seslerini çıkarmadılar Durdular durdular kasa boşalınca tutturdular. Şimdi 8500 günü olan bir tanıdığım 51 yaşında 7800 tl ile emekli oldu .
100 euro mu nedir tanesi, aşı için de tutturdular şimdi her sosyal demokrat tanıdığım keşke aşı olmasaydım diyor nedense, okullar kapansın işyerleri kapansın dediler , kapandı şimdi lise sonda olanlar acayip cahil uyumsuz tiplere dönüştü. Yani bu ülkenin iktidarı başka muhalefeti başka problem.
Zaten aslında herşey açık, çok konuştuk orta zekalı bir adam ( tunceli deki belediye başkanı) çıkıyor ,kardeşim para istemeden herşeyi çözüyor, yetkisi olsa kim bilir ne olur .Bunlara iktidarı , muhalefeti ; ver Allah ver , aynı hamam aynı tas, yetmiyor, olmuyor, ... Para yok, şu yok bu yok.
"Tunceli'de vatandaşlar, belediyenin toplantısında ulaşım ve su fiyatlarının çok ucuz olduğunu belirtip zam talep etti. Gelen talep üzerine belediye meclisi 4 yıl aradan sonra zam kararını onaylarken belediye otobüslerindeki öğrenci bileti fiyatı 1 TL'den 2 TL'ye, tam bilet fiyatı ise 1,25 TL'den 2,50 TL'ye yükseltildi. Meskenler için ise su tarifesinde 40 kuruşluk bir artışa gidildi"
Adama bak ülkenin ayarını bozuyor... Ulaşım ve su, insanı bir haktır diyor vay gominist vay....
Bu adamı İstanbul'da aday görmek istiyorum samimi olarak.
No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .
Yer İmleri