Sayfa 494/1001 İlkİlk ... 394444484492493494495496504544594994 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 3,945 - 3,952 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    İş üretime geldiyse ABD de batık. Hiç bir halt üretmiyor artık. Sadece yazılım ve bulut şirketleri var. Ama doğru dürüst fabrika yok.

Tren üretmiyor.

Kablo üretmiyor.

Mikroçip üretmiyor.

Batarya üretmiyor.

Kimyasal üretmiyor.

Telefon üretmiyor.

En önemlisi de Çelik üretmiyor.

By bakış açısı ile ABD de batma yolunda çok hızlı ilerliyor.

2022 de muhtemelen 4. sıraya düştü. 2023 te de grevlerden dolayı 6. sıraya düşecek.

Manufacturing Output by Country

https://www.macrotrends.net/countrie...cturing-output
    iPhone yozgatlılarmı üretiyor.????

Teslayı Urfalılar mı üretiyor????

F35 uçakları Rizelimi üretiyor???
    ABD nin kimya sanayinde ileridir.!!!
    Evinde kullandigin ariel ABD patentlidir.!!
    İlaç sektöründe dünyada söz sahibidir.!!
    NASA dünyanın en büyük araştırma kuruluşudur.!!

Boeing Dünyanın 1 numaralı kuruluşudur.!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Bu üretim değil. Bulut, Finans, ve Hizmet Sektörü çoğunluğu. Ama fabrika değil. Kesinlikle fabrika değil. Üretim odaklı değil. Hizmet sektörü odaklı bir finans yapısı var.
    Generaller ne yapıyor General Electric, General Motor seksekmi oynuyorlar?

Tesla, Ford, Chevrolet otomobil yerine bulutlarla mı oynuyor?

Caterpiller iş makinelerini bırakıp, çocuk parklarına tahteravalli mı üretiyor?

Exxon petrolcülüğü bırakıp, bankacılığa mı başladı?

IBM'de hesap makinesi üretip, çantacılara sattırıyordur herhalde?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

ABD nin rezerv para olma gücü askeri gücünden ileri geliyor(du). Dediğini yapmayana askeri ve istihbarat gücüyle tokat atıp darbe yapıyordu. Ukraynada görüldü kü artık eski gücünde değil.

2022 verilerine göre ABD ordusunun yaklaşık %10 u böyle.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sexu...tates_military
    Dün incirlikten kalkan ABD f16 uçağının pilotu resimdekine benziyor mu???
    Türk İHA sını bu resimdeki mi parçaladı.????

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

ABD nin rezerv para olma gücü askeri gücünden ileri geliyor(du). Dediğini yapmayana askeri ve istihbarat gücüyle tokat atıp darbe yapıyordu. Ukraynada görüldü kü artık eski gücünde değil.

2022 verilerine göre ABD ordusunun yaklaşık %10 u böyle.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sexu...tates_military
    Bak Bülent ablana kulak ver.!!!

https://m.youtube.com/watch?v=LScLdxmM0K4

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!

5. Üretmiyorlar deyince, mevzu yanlış zemine kaymış ilerlemiş.

Şu an 2008 ve pandemi dibinden bu yana yarattığı genişlemeyle, zombi şirketleri yaşatmaya bankaları desteklemeye yüzdürmeye küçükleri büyüklere, büyükleri birleşmelere yönlendirmeye çalışıyor, bir türlü sistemin özünde var olan güçlüler hayatta kalır, zayıflar yok oluru uygulamaya yanaşmıyor. Bu esnada kontrol dışı şeylerin gelişmesinden küresel hakimiyetinde boşluk doğmasından çekiniyor.

Son yarattığı balonu, yazılım ağırlıklı 7 hisseye hapsetti, endeksleri onlarla başka onlarsız başka, bu 7 hisse hariç geri kalanı çok da harikalar yaratmıyor, niye ee hepsi şişti, 100 yıllık bir rallinin sonucu. Bunların toplam piyasa değerlerini kastediyor.

Ama tank, top, uçak uçak gemisi, denizaltı, roket, füze aklınıza gelen tüm savunma sanayi ürünlerini üretiyor da geliştiriyor da, bunun içinde motor, telsiz, radar, ağır sanayi demir çelik, kimya sanayi ne ararsanız var zaten, sadece bu skalada bile çok şey ürettiği görülebilir.

O diğer uzak doğudaki fabrikalar da onun, isterse taşır, onlar orada diye onu üretmiyor denemez. Otomotiv sektörü var, kendi petrolü, doğalgazı var..var oğlu var.

Ama evet hizmet sektörü ağırlıklı şu an, yazılım internet tabanlı şirketleri v.s. aşırı şişmiş durumda, kendi içinde bir zombi temizliği yapmalı, ve bunu hep erteliyor. Ne zaman borsası çökecek dendi, -ki çökecekti, onun yerine bunu öngörerek farklı finansal yöntemlerle hep erteledi bugüne kadar. Yine öteleyecek muhtemelen. Nasıl, e bir kumarhane yaratmış 1945 sonrası, bütün sistem onun mekanı neredeyse, kaybetmiyor.

O akademik altyapı, argesi, bunların ürettiği stratejiler, bunlardan beslenen çok sağlam kurumlar ve devlet mekanizması, sürekli ön alan istihbarat teşkilatı olduğu sürece ve tabi ki cash bol olduğu sürece, zor çöker. Tek tehdit Çin, acayip sağlam geliyor geriden.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Burada da enflasyon %62 çıkarsa, %46.74 zam demiş..%65 çıkarsa da %53.81 demiş..

https://www.bolugundem.com/foto/1682...eniden-yapildi
    Bu haberi ben işk hürriyette okudum. Başka yerler ordan alıntı yaparak haberleşrdi külliyen yanlış haber
    Memur ve meur emeklisi enflasyon farkı artı %15 alacak
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bu haberi ben işk hürriyette okudum. Başka yerler ordan alıntı yaparak haberleşrdi külliyen yanlış haber
    Memur ve meur emeklisi enflasyon farkı artı %15 alacak
    Bu seyyanen zammı da bir katsayıya bağlamasalardı, zamanla görece küçülecek, iyice yok olup gidecekti zamanla, aylık bağlanma oranları yavaş yavaş eskiye dönecekti, ama şu haliyle yaptım oldu dedi, büyük kazık attı.

Ben de %15+enflasyon farkıdır dedim de, yani bu konuda bir asparagas kültürü gelişti resmen, her gün bir alavere dalavere haber...dedim noluyo...

ABD özetle dün vurduk, yarın yine vurabiliriz.!!!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!

Sayfa 494/1001 İlkİlk ... 394444484492493494495496504544594994 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •