size de kap beğendiremedik gitti![]()
şaka bir yana basım yayım sanayi ve ticaret AŞ pek kolay olmasa gerek. beni ilgilendiren gıda alanı ve belki ünileverdeki geçmişi belki de ümitlendiren...bence iyi işler yapabilir...
acep bugün 128.50 üzerinde kapatır mı yoksa oralarda bekler mi? siz teknikçiler nasıl diyorsunuz göstergeler dinlenecek mi ne... dikkat teknik hususunda zırcahilim
neden 129 değil de 128,5 acep işlem hacmi yetersiz de ondan mı dinlendiriyorlar. arada haftalıkların da dinlenmesi gerek galiba...
dediğim gibi teknik zır cahilim sadece duyduğum ve anlamadığım cümleleri satmaya çalışıyorum. kim bilir bir teknikçi gelir bizi aydınlatır belki
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...tIBYXjDSg&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sn cash is the king
ben calendiyi tanımam. yeni bir şirket sanırım bakarsınız kendileri için alıyorlardır. bildiğim bir şey var. ALARKO iyi yönetilen bir şirket ve gerçekten yatırımlar yerinde yapılmış yatırımlar...
mesela GÖNEN HES yaz boyu ve ilkbahar boyu tam çalıştı. bir ara KARAKUZ neden çalışmıyor diye düşünsek de şimdilerde devreye girmeye başladı. mevsimsellik etkisi bile düşünülmüş yatırımlarda...
ALARKO arazilerle gündeme gelen bir şirket iken HES ve TES yatırımlarıo şirketi eksen değiştirtip yeni tabirle Level atlattı. bir krizde tek bir fixleme ile de borçlar bitirilip herkesi şaşkına uğratan bir kaynak oluşturuldu. hakeza enerji tarafı ve kömür alımları çok g
zel yönetilmekte...
Tarım yatırımları çok hızlı başladı ve muhtemelen o da çok iyi yönetilen bir sürece girecektir. hakeza benim kendi adıma yapmak istediğim yatırımlarda da benzer bir yaklaşım var. paramı sokağa atmak yerine gerçekten hem gıda hem arazi türü yaklaşıma girmeleri mükemmel bir durum. her şekilde mal sahibi oluyorlar. yatırımlar güzel giderse zaten süper ama EN KÖTÜ İHTİMALLE EPEY BİR ARAZİ SAHİBİ OLUNUYOR... kendi adıma menkul kıymetlere pek inancım kalmadı. arsa ve ev işyeri gibi gayrımenkul hususu da artık kafama yatmıyor. tarımsal arazi önümüzdeki 1* yılların NİŞ alanlarından olacaktır.
Uçak işi beklenti olarak çok değer verdikleri bir iş. muhtemelen bu süreci benim gibiler anlamakta zorlansak da gizlilik anlaşmaları, nerdeyse 1-1.5 yıl süren pazarlıklar düşünüldüğünde bu iş cidden büyük olabilir...
diğer yatırımları zaten güzel şekilde işlemeye devam ediyor...
sonuç olarak tek akıllı ben değilim. manipule edilen menkuller yerine iyi yönetilen ve geleceği olan şirkete yatırım yapılır. bırakın düşsün bırakın değer görmesin ama geçmişte 1.7 TLden almayanlar 100 TL den peşine nasıl düştüyse ileride en kötü ihtimalle benim hedeflerimde kapışacaklardır. ama bu yatırımlarla ben hedeflerimi yükseltirim sanırım...ister COLENDİ ister yatırım finasman, ister info, ister city her hal ve karda değerli şirkete geleceklerdir. kimi 125 liradan alacak kimi 225 liradan...
YTD
bir hususa açıklık getireyim...
kendi adıma trader değilim... yatırım yaptım başlangıçta temettüye yönelik idi ( 100 000 lot alabilseydim o zamanki hesabım 50 kuruştan bana her hal ve karda ayda bir asgari ücret ilave kaynak yapardı maalesef o kadar biriktiremedim. sonra büyük kısmı ile ev ve bahçe aldım.). şimdi emekliliğimde bana bir destek olacak kadar hissem var ve yeni yatırım yapacak durumum yani hisse biriktirebilecek durumum yok... ve sokağa atılacak param hiç yok
şu sıralar biriktirebildiklerimi korumak dışında derdim yok. bu yüzden benim yatırım felsefem yukarıdaki şekilde. siz de kendi durumunuzu bilerek yaıtım yapın...
sn cash is king
yazmanız güzel ve bu tip kurumlardan gelecek kılçıksız alımlar akıllı paranın işaretidir
Yer İmleri