IMF gelecek yıl için küresel enflasyon tahminini yükseltti ve merkez bankalarına fiyat baskılarında kalıcı bir rahatlama sağlanana kadar politikalarını sıkı tutmaları çağrısında bulundu.
IMF, Dünya Ekonomik Görünümü raporunda dünya çapındaki tüketici fiyat artışlarının hızına ilişkin öngörüsünü üç ay önceki %5,2 seviyesinden gelecek yıl için %5,8'e yükseltti. IMF, enflasyonun 2025 yılına kadar merkez bankası hedeflerinin üzerinde kalacağını öngörüyor.
Artış, koronavirüs pandemisi tedarik zincirindeki aksamalar gibi faktörlerden kaynaklandı. Karantina sonrası gelen mali teşvikler, ardından gelen güçlü talep ve ABD'deki sıkı işgücü piyasası, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kaynaklanan gıda ve enerji kesintileri, Avrupa ve Birleşik Krallık'ta özel bir etki yarattı.
Fon, gelecek yıl için küresel büyümenin Temmuz ayındaki görünümüne göre %0,1 düşüşle %2,9 olacağını öngörüyor. (Pandemi öncesi yirmi yılın ortalaması %3,8)ve pandemiden önceki yirmi yılın 2023 tahmini ise değişmeyerek yüzde 3'te kaldı.)
Abim karı şarkıcı değil miydi o şimdi asker diye 2010 da askerdim en son o zaman duydum herhalde
Dün gece bilanço ve faaliyet raporları okudum muhasebe hilelerini öğrenmem lazım. Adamlar para ve stok ile kırk takla atıyor.
Oltayı atıyorsun demek bilançolara .Hadi rastgelsin .
Umarım güzel bir hisse yakalarsın ağabeyim.
dipnotlar ve diğer küçük yazılan notlara dikkat et.
bankaların sözleşmeleri gibi düşün.
EN önemlilerinii EN küçük yazarlar.(yazıyor olabilirler diyeyim )
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Dün yazdım.Bizim borsamız savaşları sever.Irak savaşındada geçen sene rusya savaşındada ralliye kalkmış idik.Yine bir savaş yine ralli bekliyorum.Zaten eksi 2.5 dan çektikleri gün 9000 yolu açıldı dedim idi.Bu ralli nin yıldızı bence petkm olacak.
THY 2022 de ne yaşadı ise aynısını beklerim petko dan.
Yer İmleri