Sayfa 543/1001 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 4,337 - 4,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1.  Alıntı Originally Posted by kastirsef;6587509[B
    ]İsrail haması neden oluşturdu[/B]? Detaylı bir analiz. Gazze yi yok edecekler Hamas bahanesi ile. Halbuki Hamas kendi örgütleri. Kendileri kurdular.

How and why Israel helped create Hamas?

https://tribune.com.pk/story/2302309...d-create-hamas
    akp neden oluşturuldu, beyaz saray tarihinde devlet görevi olmadan beyaz saraya kabul edilen kaç siyasi bulabilirsin, aynı amaç..

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Dolar artık artmayacakmış.
    Herkes ona göre tedbirini alsın.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda yıllık bazda düşüşün 2024'ün ikinci yarısında olacağını açıkladı. Şimşek, pozitif reel faiz patikasına girildiğini belirterek, "Artık TL'nin eskiden olduğu gibi değer kaybı için sebep kalmıyor." dedi
    https://www.memurlar.net/haber/10790...-kalmiyor.html

ABD ekonomisi de göçük durumda. Somut bir örnek. %3 faizle 30 yıllık morkıç ile 925bin$ a 2021 de degisken faizle satin alınan ev, su anda satilığa çıkmış, muhtemelen sahibi yüksek faizi ödeyemiyor. Evin %8 morkıç faizine gore değeri aynı değerleme ile 605bin$ dan satışa çıkmış.

Aynı Eurobond aldınız faizler artti, elinizdeki Eurobond un satış değeri düştü gibi düşünün. Para lazımsa mecbur zararına satacaksiniz.
    Bu zararı kime sokacaklar? Böyle 2 Trilyon $ lik batık bono var ABD de. Türevleri saymıyorum.

Bu Hamas İsrail Gazze tiyatrosu neden cikti? Batık çok ama çok çok çok büyük.

3.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Bir türlü çalışmaya devam eden emekli sayısını bulamadım.
    Boyuna kaç çalışan, kaç emekliye bakıyor çıkıyor.
    çalışan derken sadece bordrolu olması mı kasdediliyor ya da benim peder gibi şirkette bir ortaklığı gözüküyor ama çalışmıyor veya şirketten maaş almıyor..?

Benim gibi aktif çalışma hayatını bırakmış olanları kastediyorlar herhalde...Borsa faiz döviz üçgeninde para çevirenleri kastetmiyorlardır umarım

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    acilen çift hesaplamalı emekli maaşı dönemine geçilmesi lazım

43 yaşında emekli olmuş ancak çalışmaya devam eden adam ile 70 yaşında eli bastonlu fırına yürüyemeyen adam aynı maaşı alamaz.

madem bir halt yendi genç insanlar emekli edildi,belirli bir yaşın üzerindekilere acilen ekstra gelir kaynağı sağlanmalı.

örneğin 55 yaş üzeri farklı emekli maaşı, 55 altındakilere daha düşük emekli maaşı vb gibi.emeklilere ayrılan bütçeden gerçek emekliler ile çakma emeklilerin eşit faydalanması mantık dışıdır.
    Eskiden ben ticaretle uğraşırken, vergi mükellefi olduğum için SGDP (Sosyal güvenlik destek primi.) kesiyorlardı emekli maaşımdan, ama diğer emeklilere 5 kuruş faydası olduğunu sanmıyorum.

Not: Kesintinin adını yanlış hatırlıyor olabilirim.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    çalışan derken sadece bordrolu olması mı kasdediliyor ya da benim peder gibi şirkette bir ortaklığı gözüküyor ama çalışmıyor veya şirketten maaş almıyor..?
    Kastım, bir işyerinde kayıtlı çalışan veya aktif ticaretle uğraşanlar
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Benim gibi aktif çalışma hayatını bırakmış olanları kastediyorlar herhalde...Borsa faiz döviz üçgeninde para çevirenleri kastetmiyorlardır umarım
    benim merak ettiğim tek kıstas bordrolu olması mı, yoksa bir sürü emekli bağkurlu var şirket ortaklığı devam ediyor ama kendisine bir maaş ödemesi yapılmıyor veya şirketle o tür ilişkisi kalmamış..

Alman gördüm bir yerde haberde, g. kılları ağarmış emekli de olmuş, emme evde canı sıkıldığından hala çalışıyormuş.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 543/1001 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •