Merhaba arkadaşlar RIK bist fonu değil ama sanki BİST ile korelasyon yapıyor dünkü düşüşünün nedenini anlayamadım
Merhaba arkadaşlar RIK bist fonu değil ama sanki BİST ile korelasyon yapıyor dünkü düşüşünün nedenini anlayamadım
Anladım teşekkürler
Siz dolar bazında getirileri hesaplayarak mı söylüyorsunuz yoksa genel olarak fikrinizi mi beyan ediyorsunuz.
Hesapta yanlışım yoksa maalesef sizin dediğiniz gibi görünmüyor.
Pal, Zp6 ve Das fonlarından yılını dolduran sadece Pal var, diğerleri henüz doldurmamış.
Pal ın yıllık getirisi % 54,53. Doların ise % 49,24. Stopajı düştüğünüzde Pal deki net getiri % 49,03 oluyor.
Yani dolar getirisinden % 0,21 daha az.
Diğer 2 fon yılını doldurmadığından 6 aylık getirilerine bakarsak;
Zp6 6 aylık getirisi % 49,32. Dolar % 43,65. Stopajı düştüğünüzde Zp6 deki net getiri % 44,42 oluyor.
Yani dolar getirisinden % 0,77 daha fazla.
Das 6 aylık getirisi % 46,44. Dolar % 43,65. Stopajı düştüğünüzde Das daki net getiri % 41,84 oluyor.
Yani dolar getirisinden % 1,81 daha az.
Hesaplama bugün ki değerlere göredir. Doların kendi getirisi de vadesizde faiz olmadan duran dolar getirisi.
Bu hesaplamada benim bir yanlışım varsa lütfen bildirin. Eğer yanlış yoksa o zaman dolar bazında %4-5 arasında getirileri doğru olmuyor.
Bu fonları dolar ile alındığındaki getirilere bakıp değerlendirmeli ,TL ile degil
Yer İmleri