Sayfa 870/1024 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,953 - 6,960 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    o zaman o iş yatar. yine has isviçre bankalarına kaldı işimiz. benim bildiğim 500k $/CHF/EUR üstü için oturum izni şartı yok. hatta 10m den büyük paranız varsa istanbul şubelerinden hesap açıyorlar. her zamanki gibi parası çok olana her kapı açık.
    Genellikle İsviçre halkı tarafından kullanılan yerel bankalarda (milyarderlerin tercih ettiği özel İsviçre bankalarını dışarıda tutuyorum) yabancıların açacağı hesaplar için oturma ve çalışma izni ile ilgili kısıtlamalar var. Ancak yine halkın kullandığı yerel bir banka olan Zuricher Kantonal Bank, müşteri profili uygun ise değerlendirmeye alınabilir şeklinde not düşmüş.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    bir ülkede faiz yasaksa yerleşik bankaların hangi menşeli olduğu önemli değildir..
    Suudi Arabistan 'da faizin sadece adı yasak. Biz de de uyguladıkları gibi. (faiz yerine kar payı diyorlar ya). Yani arabistandaki bankaya baştan dönem sonunda ne alacağınızı bilerek para yatirabiliyorsunuz ama adı "interest" değil.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Genellikle İsviçre halkı tarafından kullanılan yerel bankalarda (milyarderlerin tercih ettiği özel İsviçre bankalarını dışarıda tutuyorum) yabancıların açacağı hesaplar için oturma ve çalışma izni ile ilgili kısıtlamalar var. Ancak yine halkın kullandığı yerel bir banka olan Zuricher Kantonal Bank, müşteri profili uygun ise değerlendirmeye alınabilir şeklinde not düşmüş.
    zürih'e yolum düşünce görüşeceğim. TR de USD hesabı tutmak her geçen gün riskli olmaya başladı. khk ile TL ye çevirebilirler veya vatan haini diye tümden kamulaştırma olabilir. oturduğum yerden hain oluyorum, şu rahatlığa bak.daha öncede dolar aldım diye hain olmuştum.

4. Bir iki gun once TCMB`nin yil sonu dolar/tl tahmini 3.74 oldugu yazildi,az once de bank of tokyo-mitsubishi analisti,yil sonu dolar tahminini 3.40 olarak acikladi(paraanaliz.com).Aradaki farki nasil okumak gerekirdi?

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    zürih'e yolum düşünce görüşeceğim. TR de USD hesabı tutmak her geçen gün riskli olmaya başladı. khk ile TL ye çevirebilirler veya vatan haini diye tümden kamulaştırma olabilir. oturduğum yerden hain oluyorum, şu rahatlığa bak.daha öncede dolar aldım diye hain olmuştum.
    Para arzının üçte birinden fazlası dolar mevduatı. Eğer dolar mevduatı yapanları hain olarak kabul etseydik dolaşımdaki paranın yani 1554 milyar tl'nin 564 milyar TL si dolar mevduatı olduğundan (Yani %36,29), sevgili yurttaşlarımızın epey fazla bir kısmı hain olurdu.

Herkes yatırım kararlarında serbest olmalı.

Paranın itibarını korumak vatandaşların değil, kanunen bu konuda yetkili ve sorumlu kuruluşların görevi olmalı. Bu kuruluşlar sorumluluklarını tam olarak yerine getirdiklerinde vatandaş ta zaten üstüne düşeni yapacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

6.  Alıntı Originally Posted by adali1960 Yazıyı Oku
    Bir iki gun once TCMB`nin yil sonu dolar/tl tahmini 3.74 oldugu yazildi,az once de bank of tokyo-mitsubishi analisti,yil sonu dolar tahminini 3.40 olarak acikladi(paraanaliz.com).Aradaki farki nasil okumak gerekirdi?
    o tcmb'nin tahmini değil, tcmb'nin yaptırdığı anketin sonuçları.

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Türkiye'de aldığın dolar faizini hiçbir gelişmiş ülkede alamazsın. Faizsiz bir şekilde paranı oraya koyarsan da, paran enflasyon karşısında erimeye başlayacak, usd içinde bir enflasyon var ve gözüken o ki bu enflasyon artmaya devam edecek.

Faiz gelirinden vazgeçtiysen ve paranı dolar olarak saklamaya kararlıysan, fiziki dolara çevirip banka kasasına koy, İsviçre'ye git-gel den daha az masraflı olur.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    o zaman o iş yatar. yine has isviçre bankalarına kaldı işimiz. benim bildiğim 500k $/CHF/EUR üstü için oturum izni şartı yok. hatta 10m den büyük paranız varsa istanbul şubelerinden hesap açıyorlar. her zamanki gibi parası çok olana her kapı açık.
    Hsbc Expat'ı inceleyin, size göre.

https://www.expat.hsbc.com/1/2/

Hesap açılış alt limiti 60.000 sterlin. Oturum izni vs hiçbir şey gerekmez, 60k sterlin getir hesabı aç.

Banka dışişlerin de İngiltere'ye bağlı, içişlerinde bağımsız Jersey adası üzerinde. Jersey adasıda İngiltere ile Fransa arasında yer alıyor.

Hisse al-sat işlemlerini Türkiye vatandaşları için yapmıyorlar, yoksa ben gayet ciddi tüm paramı bu bankaya taşımayı düşünüyordum.

* Bazı isviçre bankaları 1 milyon usd için Türkiye temsilciliklerinden hesap açılmasını sağlıyorlar. Zamanında mail atıp sormuştum ve 1 milyon usd'ye açarız diye cevap vermişlerdi ama hesap açarken burda ki vergi dairesine açtığın hesabı beyan etmeyi zorunlu tutuyorlar. (Bankanın kendisi istiyor bunu)

Sayfa 870/1024 İlkİlk ... 370770820860868869870871872880920970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •