Sayfa 72/151 İlkİlk ... 2262707172737482122 ... SonSon
Arama sonucu : 1208 madde; 569 - 576 arası.

Konu: Sistem Analiz

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    eurusd de yön yukarı...
    Bitirici darbe gelmedi..
    Geldi gibi gözüktü
    yine döndürdüler..(iğne barı hatırla)

eurusd yukarı gittiği sürece bizim piyasalar ralli yapar..

Bu tamamen kendi teoremim..Bunu başka bir ekonomistten duymadım bugüne kadar bu arada..

eurusd 1.15 1.16 yatay direncine yakın..
    Buradan bir düzeltme gelir diye düşünüyorum Bu durumda bizim borsada da yüzde 10 luk bir düzeltme beklenebilir..

Artından 1.18 1.20 1.22 lere doğru yeniden atağa geçecektir..
    Tabi bizim borsada takip eder..

Haa direkt 1.22 lere gidip 1.15 düzeltmeside yapabilir..O zaman hedef daha yukarıda demektir benim bakış açımdan.
    Borsa kudurur 150.000 lere gider..

Nisan ayında dolar aldığımda paylaştığım bir grafik bu..
    Yön yukarı dedim..
    Buna paralel de dolar da yön aşşa dedim..

Şu aşamada 3.50 lerden MB dolara alım yönlü müdahele ediyor diye düşünüyorum..

Şimdi nedir bu grafik..
    1.15 1.16 ilk hedef diyor..(Geldik)

İkinci hedef 1.18 1.22 bandı diyor..
    3 kere gelmiş oraya..
    4. kere de gelmiş dönememiş kendini 1.11 de bulmuş..
    Fişi çekmişler o noktada..Millet dönecek diyordu o aralar herhalde..Hepsi batmış olmalı..

Bu sefer aşağıda 1.03 ü çalıştırmışlar..
    3 kere denemiş..
    MACD tınmamış yükselişine devam etmiş (aylık bu grafik)
    En son aralık sonu idi millet 0.90 ları beklerken 1.16 olduk..
    Yine battılar büyük ihtimal..

Şimdi ECB parasal gevşemenin sonuna geldi geliyor..Bitti orada da mesai..
    Buna oynuyorlar..

Ardından BOJ da bitirecek..

Sıkılaştırma habeleri geliyor FED den..QT diyor..

Kimse inanmıyor yada inanmak istemiyor belkide QT ye rağmen işler böyle gider işte algısı hakim bilinmez..
    ben buna algı yönetimi diyorum KY'i düşüşe ikna ettiklerinde USD rallisi başlar.

2. POWER olabilir..
    Ama zamanlama önemli..

6 ay da süründürebilirler 1 sene de
    1 ay sonra da başlayabilir..

Yukarıdaki grafik global grafiktir..
    Bizde siyaset karışır başka bi takım işler açarız kendi başımıza belli olmaz..

Ama neden de bu başımıza iş açmalarda eurusd parametresi aşşa giderken oluyor NEDENSEEEEE..

Bak kimse elleşmiyor ekonomi ile misal şimdilerde NEDENSEEEEE

Faiz indir faiz indir söylemi yok..NEDENSEEEEE..

Yani para kaynakları kurudu mu bizde başlıyor hengame..
    Her kafadan bir ses çıkıyor..

Para var huzur var..

eurusd yukarı gittikçe ülkeye sermaye akışı devam eder..

Kimin sermayesi ..
    Yabancı olduğunu sanmıyorum..Ana ihracat pazar AB olan bir ülkede bütün büyük aileler ihracatçı ise bu pazarda..

Gerisini siz düşünün..

3. 14,06,2017 = usdtry 3,4680 dip yapmış sonra 3,6480 e kadar çıktık vs.vs.
    14,06,2017 = euusd 1,1218 den kapamış.

18,07,2017 = Euusd dün 1,1580 gördü %3,23 üstüne koydu
    18,07,2017 = usdtry 3,5250 den kapadı dibe göre %1,6 yukardayız.

Savaşmı çıktı, ekonomik krizmi çıktı,faizmi düştü, borsamı düştü yada şu 1 ayda herhangi ters giden birşey oldumu ?
    Euro 1,20 olsa bize etkisi ne olacak 1,25 olsa bize etkisi ne olacak ?

senin paran 3,00 olsa dünyada mal satacak adam bulamazsın, euro 1,35 lerdeyken draghi neden parasal genişleme yaptı euroyu 1,03 lere kadar çekti vs.vs.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

4.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    14,06,2017 = usdtry 3,4680 dip yapmış sonra 3,6480 e kadar çıktık vs.vs.
    14,06,2017 = euusd 1,1218 den kapamış.

18,07,2017 = Euusd dün 1,1580 gördü %3,23 üstüne koydu
    18,07,2017 = usdtry 3,5250 den kapadı dibe göre %1,6 yukardayız.

Savaşmı çıktı, ekonomik krizmi çıktı,faizmi düştü, borsamı düştü yada şu 1 ayda herhangi ters giden birşey oldumu ?
    Euro 1,20 olsa bize etkisi ne olacak 1,25 olsa bize etkisi ne olacak ?

senin paran 3,00 olsa dünyada mal satacak adam bulamazsın, euro 1,35 lerdeyken draghi neden parasal genişleme yaptı euroyu 1,03 lere kadar çekti vs.vs.
    Ston biraz uzun vadeli bak..
    1.12 den 1.16 ya gelirken dolar yükselmez
    1.16 dan 1.22 ye giderken
    abovvvv 3.35 e basarlar..

Dolar 3.50 den MB müdahelesi diye düşünmem bu nedenden..
    Doların enflasyondan daha az değerlenmesi hoşlarına gitmiyor artık diye düşünüyorum..
    yüzde 15 falan değerlenmesi normal..
    3 tl 2016 ortalaması
    3.45 ler normal değeri..

Ha bu yıllıklandırılmış değer..

Bu bağlamda 2017 yılı ortalaması 3.45 ler civarı hedefliyorlar gibime geliyor..

O yüzden 3.30 ları bekliyorum dolarda ben..
    Şimdiye kadar ki ortalaması 3.60 civarı..

Yani..

Kendi düşüncem..

5. Bizdeki mevzu gelişmekte olanlar içinde en kötü biziz işte.
    Dünyanın en kötü para birimide bizde.
    Arada işte çok yüksek faizle böyle yalancı baharlar yaşatılıyor ama sonu hep aynı oldu değişmedi.
    Dolar gene gideceği yere gidiyor bu akıllıların 7-8 ayda verdiği faiz yabancının cebine ekstradan kar kalıyor.
    Faizi brezilyada arttırdı %14 lere çekti ne yaptı adamlar piyasa iyiyken çekti %10 lara bizimkisi almış emri arttırayımmı babo arttır babo. Usdtry 3,56 gelişmekte olanlara deli gibi para giriyor 11,75 den çat 12,25 eeee ne oldu neye faydası oldu şimdide piyasada gariban faizi %15 lere dayanmış 1 milyona %18 ler havada uçuşuyor nereye baksan açıklamalar geliyor fööz çök yöksök gelde delirme de neyse.
    Şu usdzar saatlik tobosunu tamamlasında rahatlayalım bu ikisi ikiz kardeş gibi oldu başımıza bela oldu güney afrika haybeye.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

6. 1,16 dan hadi oldu ki 1,22 mevcuttan %5,17 eder

11,05,2017 1,0864 euusd kuru şuan 1,16 %6,77 eder
    11,05,2017 3,5719 usdtry kuru şuan 3,5303 %1,16 eder
    6,77 düş - 1,16 = %5,61 euusd yükselişi iç edilmiş daha genişten bakayımmı :D

7. Yahu hepsini geçtim gelişmekte olan garibanında garibanı,dünyanın en kötü parabirimlerinden birine sahip, sıcak para bağımlısı bir ülkeyiz.
    Adamlar 19.yüzyılda otomobili icat etmiş gelmişiz 21.yüzyıla hala yerli otomobil üretecek adam bulamıyorlar ne diyim daha. Hani propagandalarda dünya lideriyiz vs.vs.de gelişmekte olanlarda başlayacak muhtemel ilk krizde ki bu krizde öyle çok uzak değil, görülecek dünya liderliği.
    Şuan bile yatırım yapılamaz notu olan bir ülkeyiz şurda not arttırılsın diye kırk takla atılıyor enflasyon hesaplamalarıyla, büyüme rakamlarıyla, işsizlik rakamlarıyla bile huduni cambaza bak cambaza diyor da neyse işte.

8. Dolar endeksi ne bakarak bir tepki geleceğini düşünüyorum.hep aşağıya gidecek değil ya.ytd.

Sayfa 72/151 İlkİlk ... 2262707172737482122 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •