Artan

99,00 10 15:28
134,20 10 15:26
178,70 9.97 15:28
375,00 9.97 15:28
1.456,00 9.97 15:23
Artan Hisseler

Azalan

11,87 -9.94 15:28
520,00 -8.53 15:28
57,05 -6.48 15:28
124,00 -4.62 13:55
92,60 -4.54 15:28
Azalan Hisseler

İşlem

21.593.709.139,75 15:28
20.030.074.625,00 15:28
16.445.808.970,34 15:28
13.025.250.696,50 15:28
12.882.043.505,10 15:28
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5303 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Ben yatırımcı değilim, al-sat ve sat-allarla uğraşıyorum. Bu girişimin sonucu beni pek de ilgilendirmiyor., beklemem gerekmiyor. En çok işlem yaptığım kağıtların arasında İSCTR gelir. Her işlem günü milyonlarca TL lik işlem yapıyorum bu hissede. Şahsi görüşüm, bu Holding girişiminin tamamen kozmetik olduğu, yapısal olmadığı, bankaya ciddi bir katma değer sağlamayacağı yönündedir. Gelişmiş ülkelerin birinde ayni durumda bulunan bir şirket kesinlikle bu cihete gitmezdi, hatta tam tersini yaparak hissedarların menfaati kapsamında çekirdek faaliyet alanıyla ilgisi olmayan bağlı ortaklıkları elden çıkarırdı. Tamamen oryantel ve kozmetik bir hamledir İşbankasının yaptığı.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ben yatırımcı değilim, al-sat ve sat-allarla uğraşıyorum. Bu girişimin sonucu beni pek de ilgilendirmiyor., beklemem gerekmiyor. En çok işlem yaptığım kağıtların arasında İSCTR gelir. Her işlem günü milyonlarca TL lik işlem yapıyorum bu hissede. Şahsi görüşüm, bu Holding girişiminin tamamen kozmetik olduğu, yapısal olmadığı, bankaya ciddi bir katma değer sağlamayacağı yönündedir. Gelişmiş ülkelerin birinde ayni durumda bulunan bir şirket kesinlikle bu cihete gitmezdi, hatta tam tersini yaparak hissedarların menfaati kapsamında çekirdek faaliyet alanıyla ilgisi olmayan bağlı ortaklıkları elden çıkarırdı. Tamamen oryantel ve kozmetik bir hamledir İşbankasının yaptığı.
    Uzun vadeli iş bankası yatırımcısıyım. al sat hiç yapmadım. iş bankası iştiraklerinin bir çatı altında toplamasını iş bankası kurucu ve imtiyazlı hisselerinin imhasına yoranlar var. bende sizinle aynı düşüncedeyim yapılan işlem karışıklığı önlemek şirketleri tek kalemde bilançoda gösterecekler. ben kurucu ve imtiyazlıların imhasına hiç ihtimal vermiyorum. neden böyle bir hamle yapsınlarki. önlerinde kurucu ve imtiyazlıların varlıgından dolayı bir engel yok. bankaya ortak arayışları oldugunda hisse karışıklıgı sorun olabilirdi . ancak yeni bir şirketi yüzde 100 iş bankasına baglayarak iş bankasında karışıklıktan sistemi çekmiş oldular. sizin düşünceniz nedir kurucu ve imtiyazlıların imhası mümkün mü?
    Men Dakka Dukka

Alıntı Originally Posted by marangoz Yazıyı Oku
    ben kurucu ve imtiyazlıların imhasına hiç ihtimal vermiyorum. neden böyle bir hamle yapsınlarki.
    Is Bankasi bu, Halk Bankasi degil. Halk kurucu ortaklarinin hisselerini hic etti, milleti kanserden oldurdu. Cocuklarinin hala davalari var. Onceki yazdigim yazi belki fikir olur niyet hakkinda.

4. ABD'de faizler 5 puan (500 baz puanı) arttı, banka hisseleri fena dayak yedi. 50 doların üstünde olan Bank Of America hissesi 25 dolara düştü. TR'de faizler 5 ayda %8.5 dan %35 e 2650 baz puanı arttı ama banka hisseleri düşmek bir yana faizlerin çok kısa sürede böylesine devasa adımlarla artış sürecinde roketledi durdu. Hareketli ortalamaların eşliğinde Haziranın başından bu yana bu hissedeki çıkış trendini destekleyen Directional Movement DMI da günlük kapanışlar bazında "orta vade bazlı trend değişti" mesajı veriyor artık. Tedbirli olmakta fayda var.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ABD'de faizler 5 puan (500 baz puanı) arttı, banka hisseleri fena dayak yedi. 50 doların üstünde olan Bank Of America hissesi 25 dolara düştü. TR'de faizler 5 ayda %8.5 dan %35 e 2650 baz puanı arttı ama banka hisseleri düşmek bir yana faizlerin çok kısa sürede böylesine devasa adımlarla artış sürecinde roketledi durdu. Hareketli ortalamaların eşliğinde Haziranın başından bu yana bu hissedeki çıkış trendini destekleyen Directional Movement DMI da günlük kapanışlar bazında "orta vade bazlı trend değişti" mesajı veriyor artık. Tedbirli olmakta fayda var.
    TREND US Banks 2023'un basindan beri nerdeyse yari fiyatina indi. Norvec Fonu 2022'de 150 milyar dolar, gecen ay da 40 milyar dolar zarar yazmis cogu hisse ve tahvillerden. Senin dedigin gibi Yahudilerin derdi kendine.

6. Mevcut çıkış trendinde aşağı salınımlar destekten hep geri döndü. Mesela şu anki destek bölgesi olan 21-22 aralığı güzel çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek taa 21 in altında kapanışlar gelene kadar. Buralardan verilecek tepkiler 24 tl ye kadar sürebilir, üst sınır orası gözüküyor. Mevcut çıkış trendi devam ederken hep düşüşleri feyk edip "destekten yukarı tepkiye" oynadık. Ancak trend değiştiği taktirde bu strateji de 180 derece değişir, o zaman da çıkışlar feyk edilip "dirençten aşağı yönde geri dönüşlere" oynanır. Bu tür stratejiler; yatırımcılıkla ilgisi olmayıp da kısa vade bazlı al-satçılık veya sat-alcılıkla meşgul olan spekülatörler için geçerlidir.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ben yatırımcı değilim, al-sat ve sat-allarla uğraşıyorum. Bu girişimin sonucu beni pek de ilgilendirmiyor., beklemem gerekmiyor. En çok işlem yaptığım kağıtların arasında İSCTR gelir. Her işlem günü milyonlarca TL lik işlem yapıyorum bu hissede. Şahsi görüşüm, bu Holding girişiminin tamamen kozmetik olduğu, yapısal olmadığı, bankaya ciddi bir katma değer sağlamayacağı yönündedir. Gelişmiş ülkelerin birinde ayni durumda bulunan bir şirket kesinlikle bu cihete gitmezdi, hatta tam tersini yaparak hissedarların menfaati kapsamında çekirdek faaliyet alanıyla ilgisi olmayan bağlı ortaklıkları elden çıkarırdı. Tamamen oryantel ve kozmetik bir hamledir İşbankasının yaptığı.
    Yapilan cok yerinde bir hamle TREND.

Sise'yi hatirlayalim, onun devami. Banka temeline yapilan tehdite karsi bu girisimleri yapiyor. Yasama-yurutme-yarginin tek yer oldugu, her gun coktuk cokecegiz diyenlere karsi yabanci ortak alacak en son hamlede.

Ben daha seneler alir bu asamaya gelmesi diye dusunuyordum ama secimin hemen sonrasinda yapilmasin bence niyeti belli etti. Benim gorusum budur.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Yapilan cok yerinde bir hamle TREND.

Sise'yi hatirlayalim, onun devami. Banka temeline yapilan tehdite karsi bu girisimleri yapiyor. Yasama-yurutme-yarginin tek yer oldugu, her gun coktuk cokecegiz diyenlere karsi yabanci ortak alacak en son hamlede.

Ben daha seneler alir bu asamaya gelmesi diye dusunuyordum ama secimin hemen sonrasinda yapilmasin bence niyeti belli etti. Benim gorusum budur.
    İnşallah dediğin gibi olur 666 kardeşim ve bankaya katma değer sağlar ama benim şahsi beklentim bundan hiç bir cacık olmayacağı yönünde. Yurtdışı kurumsal piyasalarla aşina biri olarak bu tür bir girişimi daha önce duymadım ve böyle matruşka türü bir adım atarak değer yaratılması hususunda olumlu düşünemiyorum. Bankanın bünyesindeki mevcut bağlı ortaklıkları sıfırdan kurulacak olan yeni bir bağlı ortaklığa bağlamanın getirisini çözemedim. Belki de senin dediğin gibi yapısal olmayan stratejik bir hamledir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •