Reyis 1954 doğumlu 2053'te dalya demesine 1 yıl kalacak, gerekse bizim siyasiler kolay kolay dünya değiştirmez, ama bir tek Celal Bayar dalya dedi (~102).
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Gurcistan'la ilgili bir diger konu,Gurculerin rus dusmanligi.
K.Otesya'yi mazeret gosterip 2008 de Gurcistani isgal etmislerdi.
Yasi 40 ve ustu olan tum Gurculer rusca biliyor ve aralarinda rusca konusuyorlar, ancak gencler pek rusca bilmiyor.
Asansorde rastladigim ben yasta bir Gurcu, bana birseyler soyledi, ben ingilizce olarak anlamiyorum dedim, bu defa rusca sordu, rusca'dami yok anlaminda, ben sadece ruski kelimesini anladim ve vucut hareketlerinden cikardim. Yok dedim ben Kanadali'yim, adamin yuzunde genis bir gulumseme ile bas parmagini thumbs up yapti.
Batililar gelsin istiyorlar.
Rus korkusu cok hakim, bu arada savastan kacan rus ve ukraynali da cok.
Lubnan'lilar var, yahudiler var.
Bu gocenler, kalici olarak saglam geliyorlar, konut aliyor, is yeri aliyorlar.
Son haftalarda Cin'e de kolayliklar getirdiler, onlar da geldiklerinde 1 yil kalabilecekler, baslamislar Cin lokantalari kurmaya.
Ben Gurcistan'in gelecegini cok iyi goruyorum, eger AB'ye uye olurlarsa, Kafkas'larin Isvicre'si olurlar.
Konut'un vergisi yok.
Aidat cok dusuk, havuz varsa daire basina 15 dolar, isinma ayda 20-30 Lari, Elk. 5 Lari, su 1 Lari.
Elektrik ve dogal gaz Azerbaycan'dan geliyor.
En cok begendigim konulardan biri Asansor yonetimi, Asansor firmalari aylik 1.5 Lari gibi ucretle cip'ler kiraliyor, kisiler bu cipi kullanarak biniyor ya da iniyor asansorle.
Otopark bariyeri de bu ciple aciliyor.
Benim bu ulkede ev alip yerlesme fikrimin ozu bu zaten.
Hem ulkemde olayim hem de cakallara harac odemeyim.
Eger burada bir eviniz varsa, yasam masraflari cok dusuk.
3-5 bin dolara dunyanin en iyi arabalarina biniyorsunuz, kent'te park parasi diye bir sey yok.
Ozgurlugun alasi var.
Kumarhanelerde var orada.eglence hayati varmi?bar gibi[emoji39]
Vatandasi olmadan oturma izni veriyorlarmi?
Bizim ehliyet geciyormu?
Kumarhaneler cok yaygin ancak benim isim olmaz.
Barlar var, eglence hayati cok renkli, rus ve ukraynalilar var.
Kimlikle girerseniz 3 ay, pasaportla girerseniz 1 yil oturma izniniz var, ancak kalici oturma izni icin iki yol var ya 100.000 dolar degerinde bir ev alacaksiniz ya da sirket kuracaksiniz.
Turk ehliyetler geciyor ama Bolt VIP gibi bir arac alip calisacaksaniz, calisabiliyorsunuz, yalniz Turk ehliyetini noterden ceviriyorsunuz 50 Lari'mi ne.
Yer İmleri