Sayfa 389/425 İlkİlk ... 289339379387388389390391399 ... SonSon
Arama sonucu : 3398 madde; 3,105 - 3,112 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    amortismanda gösterilen para gider olarak gösterilerek tek kuruş vergi çıkarılmıyor.

adam aslında yıpranma payı adı altında ciddi bir kar rakamını gizlemiş oluyor.

ama bu para şirkette kalıyor.

bir de gemiye yapılan masrafları anlarım da kiralanan gemiler için personel ücreti nedir yahu !! enteresan işler... kiralamayıp kendisi mi işletiyor acaba ?

ayrıca taşıtlar kalemi de amortisman nedeniyle daha az çıkıyor.

bende olsam sürekli gemi sipariş ederim, güzel iş

gsdde nin 3 gemisi + holdingin 6 gemisi var

bunlar gsdde altında konsolide edilmesini bekliyorum, sonra kottan çıkarılmasını ve yeni bir yatırımcıya bir kısmının ya da tamamının satılması gündeme gelebilir.

şu an bu bahsettiğim tamamen senaryo, bekleyip göreceğiz.

ama tamamı satılmaz, holdingin en büyük değeri bence
    3 geminin yüzde 38 i gsdde in diye kabul edersek 9 gemi için gsdhol ne kadar amortisman ayırmış bunu holding bilançosunda nerde görebiliriz.Ben tam rakamı bulamadım da.

Yan, 250 300 falan ayrıldıysa ciddi bir miktarın hem vergisi verilmeyecek hem de net kar rakamında bu karı bizim görmememiz sağlanmış demektir.

Yani bu işte bizim anlamadığımız bir nokta var.9 gemi üç ay boyunca mal taşıyacak,sen bırak kar etmeyi şirket olarak zarar yazacaksın.Ve bu kadar verimsiz bir sektörde 2026 için bir gemi alımı siparişi daha vereceksin.Burada bizim göremediğimiz nokta ne acaba.Navlunlarda artış mı bekliyorlar,acaip bir deveulasyon mu bekliyorlar,olay nedir ben çözemedim.Hayır dolar patlayacaksa bu memlekette ilk duyacaklardan biri de turguttur )))))))))

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yani bu işte bizim anlamadığımız bir nokta var.9 gemi üç ay boyunca mal taşıyacak,sen bırak kar etmeyi şirket olarak zarar yazacaksın.Ve bu kadar verimsiz bir sektörde 2026 için bir gemi alımı siparişi daha vereceksin.Burada bizim göremediğimiz nokta ne acaba.Navlunlarda artış mı bekliyorlar,acaip bir deveulasyon mu bekliyorlar,olay nedir ben çözemedim.Hayır dolar patlayacaksa bu memlekette ilk duyacaklardan biri de turguttur )))))))))
    --kredi ile alıyorlarsa zarar etmezler...çünkü faiz ve kur farkı giderini vergi matrahından düşüyorlar...ayrıca yüksek amortisman nedeniyle gerçek bir zarar da pek yok...kısaca derenin taşı ile derenin kuşunu vuruyorlar...

5. gsdde için 3 geminin %38'i konusu nedir ?

cano, hako ve nehir 3 gemiye sahip

3'ü de %100 gsdde ye ait gözüküyor

6 gemi holdingin

3 gemi gsdde nin gibi duruyor.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    3 geminin yüzde 38 i gsdde in diye kabul edersek 9 gemi için gsdhol ne kadar amortisman ayırmış bunu holding bilançosunda nerde görebiliriz.Ben tam rakamı bulamadım da.

Tam bilemiyorum tabi de bu gsdde ın zaten yüzde 68 i holdingin değil mi.O zaman bu gsdde in bilançosunun yüzde 68 i aynı zamanda holding bilançosuna ait demektir.Yüzde 32 ise halka ait.Halk da yüzde 32 oranında kara zarara ortak şirket sahibi yani))))))))

Yoka gemiler elbet gsdde in.

Sayfa 389/425 İlkİlk ... 289339379387388389390391399 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •