Sayfa 149/529 İlkİlk ... 4999139147148149150151159199249 ... SonSon
Arama sonucu : 4227 madde; 1,185 - 1,192 arası.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Ş.

Alıntı Originally Posted by HYPATAI Yazıyı Oku
    2022 yılında elektrik üretimimizin, %34,6'sı kömürden, %22,9'u doğal gazdan, %20,3'ü hidrolik enerjiden, %10,6’sı rüzgardan, %5,1’i güneşten, %3,4'ü jeotermal enerjiden ve %3’ü diğer kaynaklardan elde edilmiştir.

2023 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla kurulu gücümüzün kaynaklara göre dağılımı; %29,9’u hidrolik enerji, %24,0’ı doğal gaz, %20,6’sı kömür, %11’i rüzgâr, %10,3’ü güneş, %1,6’sı jeotermal ve %2,6’sı ise diğer kaynaklar şeklindedir.

Kömür gözden mi çıkarılıyor yavaştan.
    https://iklim.gov.tr/paris-anlasmasi...rektirmektedir.

Paris Anlaşması'nın uzun dönemli hedefi, endüstriyelleşme öncesi döneme kıyasen küresel sıcaklık artışının 2°C'nin olabildiğince altında (mümkünse 1.5 derece seviyesinde) tutulmasıdır. Bu hedef fosil yakıt (petrol, kömür) kullanımının tedricen azaltılarak, yenilenebilir enerjiye yönelinmesini gerektirmektedir.

-AB ülkeleri, fosil yakıt ile üretilen ürünlerin ithalatını yasaklamak amacıyla bir dizi karar alıyor...Bu nedenle türkiyede' ki çoğu şirket bununla ilgili önlemler almaya başladılar...Benim takip ettiğim çelik endüstrisindeki bir şirket bu amaç ile doğu anadolunun bir şehrinde GES yatırımı yapmaya karar verdi ve anlaşmasını da yaptı...

Yeşil mutabakatla birlikte AB’ne karbon kaçağı yüksek ürün
    ihracatında, sınırda karbon düzenleme mekanizması ile tüketim düzeyinde vergiler (ilave gümrük
    vergileri) getirilmesi planlanmaktadır. Dünyanın en büyük yedinci çelik üreticisi olan Türkiye, çelik
    ihracatında AB’ye rekabet gücünü kaybetmemesi için acilen üretimde karbon emisyonlarını azaltıcı
    tedbirler almalıdır. Aksi takdirde, sınırda karbon mekanizması ile mevcut şartlardaki duruma göre % 8
    ile %19 arasında ek vergilerle karşılaşacaktır.

https://dergipark.org.tr/tr/download...e-file/1945412

4.  Alıntı Originally Posted by HYPATAI Yazıyı Oku
    2022 yılında elektrik üretimimizin, %34,6'sı kömürden, %22,9'u doğal gazdan, %20,3'ü hidrolik enerjiden, %10,6’sı rüzgardan, %5,1’i güneşten, %3,4'ü jeotermal enerjiden ve %3’ü diğer kaynaklardan elde edilmiştir.

2023 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla kurulu gücümüzün kaynaklara göre dağılımı; %29,9’u hidrolik enerji, %24,0’ı doğal gaz, %20,6’sı kömür, %11’i rüzgâr, %10,3’ü güneş, %1,6’sı jeotermal ve %2,6’sı ise diğer kaynaklar şeklindedir.

Kömür gözden mi çıkarılıyor yavaştan.
    İlki elektrik üretimi, diğeri kurulu güç verisi. Elma- armut durumu yani üstadım.

Öbürü de sazan gibi atlamış...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

5.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    İlki elektrik üretimi, diğeri kurulu güç verisi. Elma- armut durumu yani üstadım.

Öbürü de sazan gibi atlamış...

Lüfer olmayınca bizde sazanla idare ederiz ne yapalım

6. ÇEVRE KONUSUNDA DUYARLI BİR KİŞİ OLARAK

Bu kömür yanınca atık külünü ne yaparlar diye aklıma deli sorular takıldı.
    Biraz araştırdım.Santralın ocakçı başını tanıyan birinden duydum.
    Bu külü satıyorlarmış. Kül , adı lazım olmayan bir sektörde hammadde olarak kullanılıyormuş.
    Külünden de para kazanıyorlarmış.

7.  Alıntı Originally Posted by HYPATAI Yazıyı Oku
    Lüfer olmayınca bizde sazanla idare ederiz ne yapalım

O değil...Adamlar bütün nükleer santrallerini kapatıp kömür santrallerini devreye almaya başladı, gelmiş Paris maris...

Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

https://tr.euronews.com/my-europe/20...ini-destekledi
    Avrupa Parlamentosu, bazı nükleer enerji ve doğal gaz yatırımlarını “çevre dostu†ve “sürdürülebilir†olarak sınıflandıracak tartışmalı plana destek verdi.

---KÖMÜRÜN İŞİ ZORLAŞMIŞ...

Sayfa 149/529 İlkİlk ... 4999139147148149150151159199249 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •