Originally Posted by
Ozan Erol
yüzde 40 dolar artýþý haziran/temmuz yaþandý, fiyatlara hemen yansýtýldý, aðustos vergi artýþlarý da enflasyonu yüzde 10 puan daha yukarý çekti.. 2024 yaz sonu bu etkiler çýkmýþ olacak yýllýk enflasyon rakamýndan ve düþüþ olacak.. basit matematik
mehmet ve hafize bütün oyun planýný yurtdýþý fon giriþi üzerine kurdu, bunun için onlarýn hoþlanmadýðý sýnýrlamalarý kaldýrdý, faizi yükseltti, TL deðerini düþürdü, buyrun gelin dedi.. 6 ay oldu gelen giden yok.. haziran/temmuzda koç ailesi bi 2 milyar soktu borsaya, haftalýk 250 milon dolar þeklinde, yüzde 80 yukarý sürüldü öylece borsa.. ama ekonominin geneli açýsýndan bunun hiç bi önemi yok
batýnýn türkiye üzerinde uyguladýðý finansal ablukanýn para politikasýyla herhangi bi alakasý yok, temel sebep politik, jeo-stratejik.. amerikaya koþulsuz þartsýz itaat etmediðin sürece gelmeyecek o para, aþaðý yukarý belli oldu bu.. kýbrýsý vereceksin, akdeniz doðalgazýndan payýný istemeyeceksin, pkk devletine izin vereceksin, rus/çin kampýna karþý benim dediklerimi yapacan.. bunlarý yaparsan atarým sana biraz dolar, yoksa avucunu yalarsýn diyor batý.. olay bu
Karakemal badem spor diyoruz piyasayý kontrol eden sen bunu tek baþýna yaptýklarýný sanarak karþý çýktýn bize arada laf çaktýn , burada 3 türlü para var o ayrý çýktýk burada koç ailesinden Rahmi bey ve Ali bey RTE dediðin tarihlerde fotoraf servis edildi , ben burada bu fotoya dikkat edin anlaþma olmuþ dedim sen yine karþý çýktýn
sen biraz geriden geliyorsun analizlerinde veya kulaðý delik bademlerle muhabbetin var benim düþüncem foruma olaylar bittikten sonra özet geçiyorsun
diðer iþaretlediðim bölüm senin görüþün dediðin gibi olursa sistem çalýþmaz þimþek game over olur canlý taze para gerekli sadece faiz le bu iþler olmaz.
BORSADA KESÝNLÝK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazýlan çizilenler eðitim çalýþmasýdýr yatýrým tavsiyesi deðildir .
Yer Ýmleri