Sadece greenX tarafında 100 milyar dolarlık bir pazar olacak orta uzun vadede. Pazarın %2 sini alsak 2 milyar dolar yapıyorPD miz kaç şuan 300M DOLAR. Hikaye bu kadar.
Sadece greenX tarafında 100 milyar dolarlık bir pazar olacak orta uzun vadede. Pazarın %2 sini alsak 2 milyar dolar yapıyorPD miz kaç şuan 300M DOLAR. Hikaye bu kadar.
ben de düşünmüyorum buralardan...gidebildiği kadar gitsin...gerisi de nasiptir diyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
https://www.youtube.com/watch?v=ok95NoHH7EI
piyasalar hakkında güzel bir yorum...ülkemizde faiz artışlarının yavaşlayabileceği...fed in faiz azaltma ihtimalini ve borsamıza olan ilginin artabileceğini vurguluyor...borsa hakkında güzel ve olumlu düşünüyor...bu gün altın fiyatlarının çıkış nedenini ve demir çelik hisselerinin çıkış nedenlerini bu videodan anlıyoruz..
FED in faiz artışlarının sonuna gelmesi dünya piyasalarına girecek nakitin artacak olması anlamına geliyor...buda altın ve diğer emtiaların fiyatının artmasına neden olur...bu tür ortamlarda borsalar ve özelikle de yazılım şirketleri çok olumlu etkileniyor..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:
📍Yurt dışına hizmet olarak sunulan faaliyetlerden elde edilen gelirlere sağlanan %50 kazanç istisnasını %80'e çıkarıyoruz.
bazı arkadaşlar atatp daha nereye kadar çıkabilir diye soruyorlar..ben de genel olarak şunu söylemek istiyorum...geçen aylarda burada kaşıkçı elmasını örnek vermiştim...bir şeyin değerini bilen ve bilmeyenler farklı verir...kaşıkçı dünyanın en güzel elmasına sadece 5 adet tahta kaşık değerini biçmiş...ama kuyumcu onun değerinin ne olduğunu çok daha iyi bilmişti...ve ona göre de değer vermişti..sonunda o elmas padişahın nadide ve paha biçilemez bir değer görmüş ve padişahın hazinesine girmişti...
benzer durum da burada var...eğer bu hisse amerika borsasında olsa değeri rahatlıkla xx milyar dolarlar ederdi...ama bizim türkiye borsamızda bu hisseye ne kadar değer verilir bilemeyiz...her şeye rağmen benim gözümde en azında 1 milyar dolarlık bir değer verilmeli diye düşünüyorum...buda kabaca borsa fiyatı olarak 310 tl lere denk geliyor...
getir geçen yıl 2,5 milyar dolarlık bir değeri olmuştu...geçmişte 11 milyar dolarlık bir değeri de görmüştü...tıkla gelsin fuşuu (dağıtım servisi ) ile birlikte getire çok benziyor...bunun yanında green x...hazır resturantlara sattıkları ve sürekli büyüyen yazılımları....yine aracı kurumlara ve bankalara sattıkları trade soft gibi çok değerli yazılımları var...tüm bunları üst üste koyduğumuzda türkiye gibi değeri bilinmeyen bir ülkede bile en az 1 milyar dolarlık bir değer biçilmeli diyor mantığım..
bu mantıkla tutmaya devam ediyorum...gerisi de nasiptir diyorum...piyasa artık neye karar verir inanın ben de sizler gibi bilmiyorum..
buralardan da kimseya al,sat veya tut tavsiyesi vermem...al manasına gelecek yorumları aylar önce hisse 30-40 tl aralığında iken yaptık burada....hatta 50-60 aralığında bile alınabilir dedik...sonrasına karışmam...geçmişte gesanda iken de benzer durumu yaşamış idim...20-30 tl aralığında haftalarca yorum yapmıştım...en yakın dostlarıma bile ısrar ettim...ama gesan 50 tl yi geçince artık kimseye bir şey söylemedim..tabi söylememem artık çıkmayacak anlamına gelmiyor ki gesan 50 lerden ta 300 lere yine de gitmeyi başardı..bundan sonrası ben izleme modundayım...
sonunda herkes nasibi kadar faydalanacak diyorum...gesanda çok bilen değil çok sabreden daha çok kazandı...benim gesandaki kazancım en fazla 8 kat oldu ama sabır etmeyi becerebilen takipçi dostlarımdan 20 kat kazanan oldu...sattıkları zaman da beni bilgilendirdiler...sattık ALLAH razı olsun dediler....
buralarda bir dua alabiliyorsak ne mutlu bize...kimseden herhangi bir maddi beklentimiz yoktur...çok şükür maddi olarak bir çok şeyi aştık...
Yer İmleri