Fakat şaka şaka derken zeytinyağı fiyatları kol gibi, artık zeytinyağlı yiyemem aman , türküsünü çığıracağız,
Zeytinyağlı yiyemem aman
Kol gibi fatura ödemem aman ,
Zatı yağ pek bi zararlı imiş vücuda![]()
Fakat şaka şaka derken zeytinyağı fiyatları kol gibi, artık zeytinyağlı yiyemem aman , türküsünü çığıracağız,
Zeytinyağlı yiyemem aman
Kol gibi fatura ödemem aman ,
Zatı yağ pek bi zararlı imiş vücuda![]()
Bazı şeyleri algılamqkta zorlanıyorsun.
Geçen yıl zeytinyağı evet boldu. Qmq qvrupada yoktu geçen yıl ekimde 600 tl ile başlayan teneke fiyatı önce 700 sonra 900 sonra 1000 sonra 1.100 ve 1.200 oldu
Sebebide qrabın yağı bol bolduğundqn da..aklarına sürmesi gibi ihracata yönelmemiz oldu ve ayvalıkta sadece zeytinqğqcıda olupta üretim yapan firmalar dışında kimsede yağ kalmadı
Yazıda ne diyor 420.000 ton olan zeytinyağı üretimimiz bir anda 180.000 tona düştü. Depolarımız bomboş kaldı. Türkiyenin yağ tüketimi ise ortalama 160-170.000tonmuş.
Ben yağ üreticisi (ben ve bacanağın ailesi ile anne baba ve çocuklqrımızın yağı) olarak geçen sene yokluk yılında 34 teneke yağ almışken bu sene ancak 20 teneke bile alamayacağım. Piyasadan 2.250 den yağ alqcağım. Sanada tavsiye ederim zeytinyağ tüketiyorsan 3 üne 5 ine bakma al piyasada 5 kğ ı 3.000 e alqcaksınız. Tabi iyi yağ fiyatı.
İhracat yasak değil diyorsun
Hayır yasak dökme ve varil zeytinyağ ihracqtı geçen yıldan beri yasak ve yasak 1 kasımdan itibaren süresiz uzatıldı.
Çünkü italyanlar ve ispanyollar gelip gemileri dökme yağı yükleyip fidiyordu. Yağ fabrika dışına bile çıkmıyordu
Teneke yağda ise 20 cent konması sana göre bi anlam ifade etmiyor. Ama adamlar 350 yada 400 değilde 355 yada 405 e yağ alıyor
Yani biz piyasadan kaça alıyorsak o fiyata alabiliyorlar
bir halt olacağı yok.
Geçen yılın rekorunu yabancı emdi götürdü depolar boşaldı bu sene ise ucu ucuna yetecek yağ üreteceğiz.
bir halt olacağı yok.
Geçen yıla kadar ayçiçeği yağı için de uçacak kaçacak diyorlardı. Millet hücum etti 2-3 yıl önce 200 liraya 5 litre alan akıllılar oldu.
Zeytinyağı ayçiçeği yağı gibi değil, neredeyse ayçiçeği yağı kullanılmayan yemek yok. İstedikleri kadar artirsinlar zeytinyağı fiyatlarını, almayız olur biter. Zaten millet halkekmek olmasa evine ekmek götüremiyor. Gündeminde zeytinyağı olduğunu hiç sanmıyorum. Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri