Sayfa 833/1001 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon
Arama sonucu : 8008 madde; 6,657 - 6,664 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXI

1. Fakat şaka şaka derken zeytinyağı fiyatları kol gibi, artık zeytinyağlı yiyemem aman , türküsünü çığıracağız,

Zeytinyağlı yiyemem aman
    Kol gibi fatura ödemem aman ,

Zatı yağ pek bi zararlı imiş vücuda

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Ali Ekber Yıldırım'ın yazısı:

Ağaç varlığının 200 milyon adede çıkması ile var yılı ile yok yılı arasındaki farkın çok daraldığını söyleyebiliriz. Son yıllardaki üretim bunu doğruluyor. 2017- 2018 sezonunda Türkiye nin zeytinyağı üretimi büyük bir sıçrama ile 263 bin tona çıktı. 2018-2019 da 193 bin 500 ton, 2019-2020 de 230 bin ton, 2020-2021de 193 bin 500 ton olan üretim 2021-2022 de 205 bin ton oldu. 2022-2023 te ise Uluslararası Zeytin Konseyine göre 380 bin ton, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyine göre ise 421 bin ton zeytinyağı üretimi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Yani Avrupa'da üretimin büyük oranda azaldığı bir dönemde Türkiye üretim rekoru kırdı. Bu yıl beklenen üretim ise 180 bin ton.

https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ten-21-11-2023
    Bazı şeyleri algılamqkta zorlanıyorsun.
    Geçen yıl zeytinyağı evet boldu. Qmq qvrupada yoktu geçen yıl ekimde 600 tl ile başlayan teneke fiyatı önce 700 sonra 900 sonra 1000 sonra 1.100 ve 1.200 oldu
    Sebebide qrabın yağı bol bolduğundqn da..aklarına sürmesi gibi ihracata yönelmemiz oldu ve ayvalıkta sadece zeytinqğqcıda olupta üretim yapan firmalar dışında kimsede yağ kalmadı
    Yazıda ne diyor 420.000 ton olan zeytinyağı üretimimiz bir anda 180.000 tona düştü. Depolarımız bomboş kaldı. Türkiyenin yağ tüketimi ise ortalama 160-170.000tonmuş.
    Ben yağ üreticisi (ben ve bacanağın ailesi ile anne baba ve çocuklqrımızın yağı) olarak geçen sene yokluk yılında 34 teneke yağ almışken bu sene ancak 20 teneke bile alamayacağım. Piyasadan 2.250 den yağ alqcağım. Sanada tavsiye ederim zeytinyağ tüketiyorsan 3 üne 5 ine bakma al piyasada 5 kğ ı 3.000 e alqcaksınız. Tabi iyi yağ fiyatı.

İhracat yasak değil diyorsun
    Hayır yasak dökme ve varil zeytinyağ ihracqtı geçen yıldan beri yasak ve yasak 1 kasımdan itibaren süresiz uzatıldı.
    Çünkü italyanlar ve ispanyollar gelip gemileri dökme yağı yükleyip fidiyordu. Yağ fabrika dışına bile çıkmıyordu

Teneke yağda ise 20 cent konması sana göre bi anlam ifade etmiyor. Ama adamlar 350 yada 400 değilde 355 yada 405 e yağ alıyor
    Yani biz piyasadan kaça alıyorsak o fiyata alabiliyorlar
    bir halt olacağı yok.

Geçen yılın rekorunu yabancı emdi götürdü depolar boşaldı bu sene ise ucu ucuna yetecek yağ üreteceğiz.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Gündüzden mi içmeye başladın, 1 litre rakı bin gayme Türkiyede.

Avrupada 500 gaymeden ucuz olabilir.
    Kıbrıstan geçen hafta 2 litre getirttim 420 tl şişesi
    Yani yağdan ucuz yağ olmuş 450
    bir halt olacağı yok.

5. Geçen yıla kadar ayçiçeği yağı için de uçacak kaçacak diyorlardı. Millet hücum etti 2-3 yıl önce 200 liraya 5 litre alan akıllılar oldu.

Zeytinyağı ayçiçeği yağı gibi değil, neredeyse ayçiçeği yağı kullanılmayan yemek yok. İstedikleri kadar artirsinlar zeytinyağı fiyatlarını, almayız olur biter. Zaten millet halkekmek olmasa evine ekmek götüremiyor. Gündeminde zeytinyağı olduğunu hiç sanmıyorum.
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Geçen yılın rekorunu yabancı emdi götürdü depolar boşaldı bu sene ise ucu ucuna yetecek yağ üreteceğiz.
    Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Geçen yıla kadar ayçiçeği yağı için de uçacak kaçacak diyorlardı. Millet hücum etti 2-3 yıl önce 200 liraya 5 litre alan akıllılar oldu.

Zeytinyağı ayçiçeği yağı gibi değil, neredeyse ayçiçeği yağı kullanılmayan yemek yok. İstedikleri kadar artirsinlar zeytinyağı fiyatlarını, almayız olur biter. Zaten millet halkekmek olmasa evine ekmek götüremiyor. Gündeminde zeytinyağı olduğunu hiç sanmıyorum.

Damar sertliği hastalığım olmasa zeytinyağı ile işim hiç olmazdı basardım yemeğe tereyağını da evde ben ve 3 numara zeytinyağı tüketiyoruz.. Hanıma kalsa herşeye basacak tereyağını hemde organik (market yağı değil) a.q

Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Geçen yıla kadar ayçiçeği yağı için de uçacak kaçacak diyorlardı. Millet hücum etti 2-3 yıl önce 200 liraya 5 litre alan akıllılar oldu.

ayç,içek yağındaki sorun ukrayna rusya savaşıydı.
    rusya müsade etmese geçen sene zeytinyağını geçerdi
    ama bi seele sevkiyata müsade etti
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    Eyüp Sabr. Tunc. zeytinyağlı sıvı el sabunu.. süper bir ürün. Kullanmayan alsın denesin.
    kesinlikle bend etavsiye ederim gerçekten çok kaliteli sıvı sabun
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 833/1001 İlkİlk ... 333733783823831832833834835843883933 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •