
Originally Posted by
Kandinsky
Þirketimiz ana faaliyet alaný olan termik santral elektrik üretimi ve buna baðlý olan madencilik alanýnda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bununla beraber Þirketimiz konsolide finansal yapýsý içerisinde ana kredilerini kapatmýþ ve serbest nakit akýþý yaratmaya baþlamýþtýr. Bu çerçevede Þirketimiz yýllýk elde edeceði faaliyet karýnýn %20 - %50 arasýndaki kýsmýnýn imkanlar çerçevesinde gelirlerinin artýrýlmasýna yönelik enerji sektöründe çeþitlendirilmiþ yeni faaliyet alanlarýna kaydýrýlmasýný planlamaktadýr. Aktarýlacak ilave kaynak bu çerçevede ileride gerçekleþmesi planlanan temettü daðýtým imkanlarýnýn önüne geçmeyecektir.
Þirketimiz, enerji alanýnda hedeflenen gelir çeþitliliði çerçevesinde Amerikan yönetiminin 18 Ekim 2023 tarihi itibariyle Venezuela'ya uyguladýðý yaptýrýmlarýn kaldýrýlmasýnýn yarattýðý fýrsatýn da deðerlendirilmesi ile Venezuela Devlet Petrol Doðalgaz Þirketi (PDVSA) tarafýndan iþletme, bakým ve üretim çalýþmalarýna yönelik imtiyaz hakký tanýnmýþ olan Multiservicios Tomlam CA þirketine dolaylý olarak %60,4 oranýndaki paylarý ile hissedar olacaktýr.
Söz konusu þirket Venezuela'da yer alan ve 4 sahadan oluþan üretim bloðunda toplam 171 kuyudan oluþan hafif ve graviteleri 18° ile 60° API arasýnda deðiþen orta ham petrol üretimine sahip alanda Kalkýnma Planý çerçevesinde PDVSA adýna üretim faaliyetlerini gerçekleþtirecektir.
Sahalarda devlet adýna ispat edilmiþ yaklaþýk 593 milyon varil petrol rezervlerinin olduðu tahmin edilirken, gaz rezervleri yaklaþýk 1,373 milyon cubic feet seviyesindedir.
Bu çerçevede, 2024 yýlýnýn ilk 5 aylýk dönemi içerisinde 6 Mn USD'lýk ilk finansman saðlanmasý planlanmaktadýr. Ýþletmenin faaliyete geçmesiyle üretimden oluþacak faaliyet gelirleri de dikkate alýnarak ilave yatýrým oluþturulacaktýr.
Ýlgili ülkeye yönelik yatýrým ajans ve izinlerinin alýnmasý ve tanýtýmý ana ortaðýmýz Odaþ tarafýndan yapýldýðý için tüm baþvuru süreç ve iþlemler Odaþ üzerinden yapýlmýþ olup takip eden 60 gün içerisinde söz konusu petrol ve doðalgaz sektörleri ile ilgili olan tüm faaliyetler, iþletmeler veya ilgili hisselerinin Çan2 Termik A.Þ.'ye bedelsiz olarak devredilmesi hususunda Odaþ ve Þirketimiz arasýnda 01.12.2023 tarihli protokol imzalanmýþtýr.
Geliþmeler kamuoyu ile paylaþýlacaktýr.
Yer Ýmleri