Sayfa 172/743 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon
Arama sonucu : 5942 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    kanada altın üretiminde dünya dördüncüsü lakin merkez bankasındaki altın stoğu zero, evet 1 gr. bile yok..!!

https://dollarcollapse.com/jeftovic-...al-gold-gaffe/

Kanada ekonomisi iflas durumunda neredeyse. Altın sigortadır. Merkez Bankaları sigorta olarak tutar. Kanadanın eğer Altını yoksa sigortası da yok demektir.

Canada's tallest building goes into bankruptcy, not even half-built

https://www.forexlive.com/news/canad...uilt-20231020/

2. kanadanın cds puanı amerikadan düşük gerzek değerlendirme şirketleri ve kreditörler batacak ülkeye ucuz kredi veriyor, git yat sağına yahu seni mi ciddiye alacağım, onlar batarsa sen kesin ayakta kalırsın..?

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yaklaşık 10-12 senedir tuttuğum altın fonlarımı bu %40 muhabbeti çıkınca 3 gün önce tırsıp sattım. yeniden yerine koyma amaçlı. bu kadar uzun süredir tuttuğum için de %10 dan kol gibi yaklaşık "150.000 tl" stopaj kesildi. ama mecbur hissettim çünkü %40 a çıkarsa stopajı 600.000 tl olacaktı.

şimdi haklı olarak "ulen gerz.. bunca zaman stopaj %0 a indiğinde niye sallayıp yerine koymadın" diyenler olacaktır. evet. benim salaklığım. öyle yıllardır kenarda durduğundan, atalet vs.." neyse bu günah çıkartmadan sonra geleyim fikir alma amaçlı soruma..

ben sattığımın ertesi gün gevşedi altın. heh dedim kedi olalı bir fare tuttun (yersen). ama valörden dolayı, haftasonunu kaybetmeyeyim haftaya bakarız deyip ppf te kaldım. derken cuma coştu mq nun altını. güzel eksiye geçirdi gramaj hesabında.

şimdi.. öyle ya da böyle gireceğim tekrar fona ama.. acaba diyorum.. altın tarihi zirvesini geçti ama gümüş hala gerisinde. bu durumda eldeki tl'nin yarısını ya da tümünü gümüş fonuna gömüp kardan zararı geri almayı mı denesem, yoksa altında geri çekilmeyi mi kovalasam.. karar veremedim..

ne dersiniz?

Foncu Üstata sorarsan, ne Altın ne Gümüş alın diyor. Tenekelere para yatırmayın diyor. Tenekelere vurunca tın tın ses geliyormuş. Ondan rahatsız oluyormuş.

Kendisinin size büyük uzman yatırımcı olarak tavsiyeleri olacaktır. Yazarsa bizde ondan öğreniriz üç beş bir şeyler.

4.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Foncu Üstata sorarsan, ne Altın ne Gümüş alın diyor. Tenekelere para yatırmayın diyor. Tenekelere vurunca tın tın ses geliyormuş. Ondan rahatsız oluyormuş.

Kendisinin size büyük uzman yatırımcı olarak tavsiyeleri olacaktır. Yazarsa bizde ondan öğreniriz üç beş bir şeyler.
    valla ben metal sesinden rahatsız olmam, hele ki değerlisindense.. iron maiden, metallica bile dinlerim bazen hala

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    valla ben metal sesinden rahatsız olmam, hele ki değerlisindense.. iron maiden, metallica bile dinlerim bazen hala

Altın 2070$ üstünde 2 gün kapanış yaparsa hedef daha yukarılar olabilir. Eğer büyüklerin buralardan kar alma niyeti olursa 2070$ aşağı kırılıp geri dönerse 2010$ a kadar bir ihtimal düşebilir.

Ne olacağını kimse bilemez. Fakat benim maliyet 1800$ altın ve 22$ gümüş olduğu için düşerse üzerine kademeli eklerim, düşmeden hızlı yükselirse de beklerim satmam hedefte satarım.

Burada Fon forumunda, Dolar forumunda, ve Altın forumunda davulla zurnayla ben 1800$ dan Altın 22$ dan Gümüş alıyorum, sebep madenci üretim maliyetleri arttı diye madencilerin bilançolarından örnek vererek Altın Gümüş ün alım seviyelerini yazdım. Aforoz edildim. Bir sürü adam saldırdı. Saldıran da veriyle saldırmadı, Sloganla saldırdı. Tipik Türk kahvehane kültürü. O öyle demiş bu böyle demiş. Adama madencilerin üretim maliyeti şu oldu diyorum, bir sülaleme küfretmediği kalıyor.

Hatta salağın biri Altın al diyorsun, pazarı manipüle ediyorsun dedi. Tam süzme salak. 13 Trilyon$ Altın pazarını benim mesajım etkileyecekmiş. Puuuuuhahahahaha.

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    kanadanın cds puanı amerikadan düşük gerzek değerlendirme şirketleri ve kreditörler batacak ülkeye ucuz kredi veriyor, git yat sağına yahu seni mi ciddiye alacağım, onlar batarsa sen kesin ayakta kalırsın..?
    Arkadaş Tahtakale'de kuyumcu. ��

7.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku

Güzel kardeşim istersen tavuk gübresi al kimseyi ilgilendirmez. Ama tavuk gübresini allayıp pullarsan tabi ki de birileri karşı çıkar. Niye ? Sen sabahtan akşama kadar alın derken iyi?

8.  Alıntı Originally Posted by Foncu Yazıyı Oku
    Güzel kardeşim istersen tavuk gübresi al kimseyi ilgilendirmez. Ama tavuk gübresini allayıp pullarsan tabi ki de birileri karşı çıkar.

Allayıp pullamadım.

Top Altın madencilerin maliyetini ve Top Gümüş madencilerin net herşey dahil maliyetini yazdım. Ona göre buranın altı eldeki stoklar bittikten sonra bir daha asla görülemez dedim. Başka bir analizim olmadı. Üretim maliyeti benim kırmızı çizgim dedim. Gerisi beni ilgilendirmez. Yarın olurda Altın mucize eseri düşse misal 1800$ lere, Gümüş 22$ lere daha da çok alırım.

Her malın bir üretim maliyeti var. Üretim maliyetlerine yakın olduğunu biliyorsan o noktadan veya altından yaptığın alımlarda riskin azalır, beklersen karın artar.

Madencilerin Üretim "net herşey dahil" maliyeti düşsün o zaman Altın Gümüş fiyatı ona göre düşer. Artarsa ona göre orayı taban yapar.

Sayfa 172/743 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •