Köpüğünü bilmem 2 hafta önce 26 rl olan %2,5 yağlı pınar süt 33 tl olmuş
Hemde ucuz olan city grosta
2 hafta önce 219 tl ye aldığım 1 kğ içim tostluk kaşar 248 tl vurmuş
3 ay önce 39 tl ye aldığım tirebolu yarım kğ çay 74 tl olmuş
Çaykurun çayında köpük varsa bunu köpürtende kamu kurumu
Fiyatlarda köpük möpük yok
Bunu yılbaşından sonra herkes anlayacak
bir halt olacağı yok.
bu enflasyon kalıcı olabilir mi ömür boyu
benim şimdi anlamadığım şu
misal 10 milyonluk bir ev var.. bunu çalışarak kazanıp alamacağın belli. hadi diyelim enflasyon gelecek 5 senede çok yavaş yükseldi diğer 10 sene duruldu .. 10 sene sonra bu evin fiyatı 25 milyon oldu diyelim. durulmuş durmuş hali ile.
bu 10 senede maaşlarada çok az zam yapılacağından enflsayonun durmasının bir anlamı kalıyor mu ?
değil 10 sene sonra 50 sene sonra yine alamayacaksın anlamı taşır.
sonuçta şuan 10 milyona evi alan biri 9 milyona vermeyecektir. hiç bir zaman. 15 e alanda 14 e vermeyecektir vs vs.
bunun ne dolarla nede ekonomi ile ilgisi kaldımı.. kitlenmiş birşey var ortada anlamadığım nokta o.
oto içinde öyle.
![]()
.........................................
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
güzel açıklamışsın dostum
özetini daha önce yazmıştım.
PLAN :
TÜRK insanının köleleştirilmesi
ev alamıyorsun, kirada ev sahibinin KÖLESİ oluyorsun
...
MB REZERVİ... -60-70 MİLYAR DOLAR da iken kimse enflasyonun düşmesini beklemesin
kasada doların yoksa, bizim palanın önünde donsuz geçtiğimizgibi... sende ekonomik olarak DONSUZ GEZİYORSUN dimenktir
rezervi artırma şansımız var mı ?... trilyonda sıfır
düzenek kuruldu bir kere...
iyiden iyice FAKİRLEŞTİĞİMİZDE
KATARLI, BAE,İRAN lılar aldığı topraklara yerleşecek, aldığı, ortak olduğu fabrikaların başına geçecek ve söz sahibi haline gelmiş SURİYE'li pislikler (hepsi KIZILAY' dan 40-50 tl maaş alıyor )
üzerimize çöreklenecekler
ve
kendi ülkemizde, arapların FAKİR KÖLELERİ olacağız
ne diyim... emeği geçenlerden, planı işletenlerden ALLAH RAZI olsun...
666. kere yazdım bunu
Son düzenleme : çıtak; 03-12-2023 saat: 18:06.
başkan köpük var ama sistem öyle bir hal almışki 20 senede bir yere dokunsan bir üstün kuyruğuna kadar gidiyor , fon hikayesi ortada paralara verilmiş büyük paralar kazanmak bunu onların anlattığı şekilde kazanacakları tek yer vadeli işlemler kaldıraçla ,dilan olayına bak eskiden para aklamada çamaşır makinesi hikayesi vardı , şimdi youtuber üzerinden kurulmuş sistem güzellik salonları üzerinden yapılmış herşey , sence çok zor birşeymi hem gıda , hem hayvancılık , hem sebze meyve yi tarladan çıkışı ile takip edip halka doğru maliyetle halka sunma bak orayıda eşelesinler ucu ya siyasiye yada siyasilere yakın kişi veya gruplara değer .
Bu yüzden arada tv den bu işler üzerinden siyasi rant elde etmek için bir iki gider yapılıyor algı ile işler devam ediyor sonra diyanet işleri çıkıyor FAKİRLİK ALLAH'A YAKIN OLMAKTIR; diyor bitti işte bu kadar basit .
FORMASYON AVCISI 53
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
pisyedili dostum inanki araştırmaya bile gerek yok..
bunların kime hizmet ettikleri belli..
alt tabaka kolayı alıp yere dökmekle sıtarbaksın camını tekmelemekle uğraşsın
![]()
Yer İmleri