Originally Posted by 
Sayilar10

Sayın Tıbbiyeli,
Lütfen bu konularda daha çok yönlendirmede bulununuz. Deva çok satan ilaçlar listesindeki ürünler ya da yeni alınan ruhsatlardaki fırsatlardan bahsedebilirsiniz. Hangi ruhsatlar daha çok fırsat sunuyor? Global satış tutarları forumda paylaşılsa da Türkiye'ye özel durumlardan bahsedebilirsiniz. Türkiye'ye gelmeyen moleküllerden dolayı bazı ruhsatlar burada daha önemli olabilir globale göre mesela.
CD20 monoklonal Rituksimaba alternatif ocrelizumab (Ocrevus) satışları da benzer düzeylerde seyretmiş globalde son yıllarda. Hatta geçen seneki satışları hemen hemen aynı. Türkiye'deki durum hakkında veriye ulaşamadım. Ofatumumab (Kesimpta) yükselişte olmasına rağmen satışlar daha düşük. Ublituksimab (Briumvi) tutarları ise daha da düşük. AB patenti olarak Briumvi 2025, Ocrevus 2028 görünüyor. 
Rituksimabı takip etmemdeki neden hem geçen sene globalde yüksek ciro elde etmiş olması hem de biyoteknolojik ürün olması. Bu sene içinde patenti doldu. Deva'nın ilk biyobenzer ürün ruhsatı olabileceğini düşünmüştüm. Henüz gerçekleşmedi maalesef. 
Başka bir ürün de olsa en kısa sürede bir biyobenzer ürün ruhsatı görmeyi umuyorum. Biyobenzer ruhsat onayları daha zahmetli olduğundan buradaki lansmanların bu maddi külfete değecek oranda potansiyel içeren ürünler olmasını beklerim.

Yer İmleri