Lidfa tek risk Sn Tomi yazdığı gibi patronun hisse satışı başka risk yok hisse özelinde sektörü iyi sıkıntı yok ytd.
Lidfa tek risk Sn Tomi yazdığı gibi patronun hisse satışı başka risk yok hisse özelinde sektörü iyi sıkıntı yok ytd.
Onun satışını bir kurum karşıladı bence yine o alacaktır diye dusunuyorum 10 ile 11 arasi hisseyi bence yine o kurum alacaktır diye dusunuyorum 2 milyon 300 bin kaldı onun gideceği yer bellidir diye dusunuyorum şahsen sıkıntı yok tahtada ben beğeniyorum gidişatı yatırım tavsiyesi deildir.
Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.
Tahta nin grafiğine bakıldığında profesyonelce çizilmiş gibi nakış işler gibi tahtayı işliyorlar ,vakif finans bedelli sermaye artışı haberi gönderdi hisse için kötü oldu ben bu hisseye bölünmeden önce girdim bir yüzde 88 bedelsinini aldim sanki yine kayıtlı sermayeyi artırdığınıa göre ilerde bedelsiz yine verecektir yakınlarda, yatırım tavsiyesi deildir..
Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.
ForumHisselerAna Pazar (KRGYO-MTRKS)LIDFA - Lider Faktoring
+ Konuya YanıtSayfa 376/399İlk...276326366374375376377378386...SonArama sonucu
Başlıklarda Ara
Görünüm
07-05-2023, 22:36#3001Bay Tomi
Sadık Üye
Duhul
Mar 2017
Gönderi
1,593
1,06 defter değeri geçen 3 ayda 22 Milyon iken bu donem yaklaşık 82 Milyon kar getirdi , 2022 yıl sonu kari 206 Milyon TL idi 3 ayda yaklaşık yarısı dedik o zaman 6 aylik ta sanki yıllığı yakalayıp gecicek gibi duruyor eğer sene sonu 135 Milyon sermayeye 400 Milyon ve üstü rakamlar iki li ve üçlü rakamları hak etmesi anlamına gelir genelde faktoringler bu yıla bilanco rakamları çok güzel geldi bu yıl faktoringlerin yılı olabilir , yatırım tavsiyesi deildir..
Geçmişte bunu yazmıştım 07.05.2023 de o zaman üç aylık gelmişti yukarıdan sat aşağıdan al cılar 9 tl den 5 tl ye indirip hatta 4.50 tl bedelsiz vermeden evvel kağıdı dipten diye atıyorlardı 4.50 yi gördüğümü hatırlıyorum sonra % 88 bedelsiz verdi sanırım 3.18 tl bölünmeden sonraki ilk fiati idi ben iki kat artırır diye düşünmüştüm sirket geçen seneye göre 4 katlik bir kar artışı yaparak gitti ve çok kişinin elindende malı aldılar millet ne olduğunu anlamadı tahtadakiler yatırım tavsiyesi deildir.
Bende beğendim Lidfayı yaklaşık 1 haftadır izliyorum 11,30 dan düşüş yaşamıştı kendi içinde dengelenme yaşıyor aynen sıkıntı olmadığını düşünüyorum zaten aralık ayı bitmesine az kaldı ondan sonra son çeyrek bilanço beklenmeye başlar ytd.
He haftaya düşüşte yaşayabilir sadece fikrimi yazıyorum doğru olacak diye bir kural yok kısmet diyelim.
Tilki uykusunda .yıldırma politikası devam.tahacı haricinde her çıkacağını biliyor. Ama malesef tahtacının istediği oluyor.
8-9 arasi 3 kere trade ettim,bugun bilanco donemine kadar yuzde 30 portfoyumu park ediyorum 8,50 ortalama ile. Temel verileri iyi gelmeye devam ediyor, tacirlerin yaptigi analiz de ozellikle potansiyelini yakalamasini sagladi hissenin ancak patron realize olmayi tercih etti, bakinca yillardir boyle bir firsat gelmisken tercihi dogru ancak surec temeli desteklemeye devam ediyor ve daha yukarilara cikacaktir hisse performansi. Aralik ayi icinde 7 liralara cekilme yasarsa bir bu kadar daha ilave ederim piyasa yapicinin cani terste bezdirmek de olabilir.
Bende ayni seyi yaptim,Portfoyun %25'ini park ettim, 7.30 TL. ortalama maaliyetle.
Gunluk hisse fiyatini takip ederken asil onemli noktayi es gecmemek lazim.
Lidfa'nin ulkenin kronik darbogazlariyla ilgisi yok.
Yani doviz ve enerji maaliyetleri ile ilgili bir derdi yok.
1.Para satiyor, rekabet acisindan bu kadar degerli bir mal ureten var mi..Yok.
2.Sermayesini nitelikli yatirimcilara borclanarak elde ediyor.
3.Bankalar disinda en yuksek musteri portfoyune sahip.
4.Musterilerini cok ciddi teminatlar almadan musteri kadrosuna almiyor.
5.Musterilerin taleplerini ayni gun icinde cozuyor. KOBI'lerin bir cozum ortagi gibi calisiyor.
Son olarak, musterilerin pek cogu kotu bankacilik deneyimine sahip KOBI'ler, Bunlar, son uc yillik bilanconu getir gibi banka taleplerine bir daha asla basvurmuyor.
19 Haziran 2014 gunu halka acildi, acildigindan bugune kadar her bir gununu tek tek takip ettim.
O yuzden zaman zaman yazarim, Lidfa satilacak bir hisse degildir diye.
Alin, yatin kulaginizin ustune.
Sahsi fikrim, kanaatimdir.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Yer İmleri