Sayfa 528/1005 İlkİlk ... 28428478518526527528529530538578628 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 4,217 - 4,224 arası.

Konu: Viop LVll

1.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Yav bu gübrecilerin bedelsiz hikayesi neden kabul görmemiş bilen yok mu
    sebep ne şimdi 2 taraf var spk ve şirket içerden vaz geçtiyse burada art niyet ararım.
    spk onay vermediyse o zaman sebep neyse onuda şirkete bildirip kamu oyu ile paylaşmaları gerek.
    pazılda boşluklar hiç sorgulanmıyor
    Bence esas varlığı İran'daki gübre tesisi, orada hükümet ile bir kısım mahkemelik durumları varmış. Denetçi inceleme yapamamış vs. Önce o belirsizlik gitsin demişler.

Herhangi bir savaş durumunda endüstiryel tesisler bombalanıyor, gerilim varken GUBRF almak da zaten riskliydi.

2008 tarihli bir haber
    <<<<<<<
    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...onemli-8326232

İran'ın en büyük gübre tesisi olan Razi Petrokimya’yı özelleştirme kapsamında 681 milyon dolara alan Gübretaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Yıldırım, bununla küresel oyunculuğa ilk adımı attıklarını ifade ederek, “Gübrataş’ın Razi’yi alması Ülker’in dünyanın en pahalı çikolata şirketi Godiva’yı alması kadar önemli” dedi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Merkez Bankası faizleri 250 baz puan artırdı

Böylece politika faizie 42.5'a yükselmiş oldu

Piyasa bugün bunu sindirmeye çalışıyor
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Yav bu gübrecilerin bedelsiz hikayesi neden kabul görmemiş bilen yok mu
    sebep ne şimdi 2 taraf var spk ve şirket içerden vaz geçtiyse burada art niyet ararım.
    spk onay vermediyse o zaman sebep neyse onuda şirkete bildirip kamu oyu ile paylaşmaları gerek.
    pazılda boşluklar hiç sorgulanmıyor
    Evrak ek******. Bir de yarı kamu kurumu bu.

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Sırayla her tahtaya operasyon çekiyorlar, sasa hektaş derken şimdide gubre
    Bakalım sıra hangi tahtaya gelicek. Fk lara dikkat edin, çok şişmişse bir gün balonu patlatırlar. bana çıkmaz demeyin belli mi olur
    F/K konusuna ben de değinecektim. Benden önce yazmışsınız.
    155 F/K nedir? Gübre Fabrika öyle misal.
    Alice harikalar diyarında hisselerine dikkat derim.

5. Daren Acemoğlu doğru ekonomi politikaları uygulansa bile Türkiye'nin enflasyonu 5-6 yıldan önce düşmez dedi. Bu beni çok korkuttu. Böyle bir durumda kara şimşeğin ömrü fazla olmaz.

6. SPK sosyal medya üzerinden hisse spekülasyonu yapanlara sadece 6 ay işlem yasağı veriyor. Bu spekülasyonda zarar gören insanların zararını karşılamaya yönelik bir işlem ceza uygulama yok. Vurgunu vur voleyi yap 6 ay kenarda bekle bu mu yani.

7.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Gübrecilerin işi zor gerçekten yazık, kimbilir kaç kişi sıfırlandı
    Sıfırlanmayı bırak 5 kaldıraç ile 5 gündür taban olan varsa Allah rahmet eylesin...

8. F/K geçmiş dönemi gösteriyor.

Bunun yanında
    Satışlar/piyasa değeri

PD/DD vs bakmak lazım.

Öte yandan en çok bakılan ise bence FD/FAVÖK denilen bilgi. Eskiden yayınlamazlardı artık siteler yayınlıyor.

İnsanlar aşırı borçlu şirketlere ucuz diye giriyor, genelde komik fiyatlarda olunca az para ile oynuyor ama oralara büyük ciddi alıcılar girmiyor, çünkü onlar da denetleniyor, bu batık şirketi neden aldın diye sorarlar.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 528/1005 İlkİlk ... 28428478518526527528529530538578628 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •