Sayfa 720/1005 İlkİlk ... 220620670710718719720721722730770820 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 5,753 - 5,760 arası.

Konu: Viop LVll

1.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    ya dostlar... feveranlarınızı okudum
    hisse bazlı konuşuyorsanız anlamam
    ama ENDEKS, BİST için yazdıysanız bunları

vallahi EL İNSAF diyorum size

şu grafiğe bir bakın lütfen

2,5 senede 135.000 den 856.000 e gitmiş... 6,34 e katlamış

730.000 e düşmüş... % 20 bile değil

ne istinye kaldı, ne bddk, ne spk.. o müdahale etsin, bu bişey yapsın

yapsın DÜZELTMEsini, fiyatlar gerçek değerini bulsun... daha sağlıklı olsun demiyorsunuz

kazan hergün doğursun aqua... diyorsunuz
    USD olarak hiç bir şey yapmadı. Düzeltme yapmasına hiçkimsenin laf ettiği yok. Ama düzelttirme yaptırtılmasına benim itirazım var. Endeks 250 USD ve çevresi öküz gibi maliyet var. Kredili kaldıraçlı olanları batırmak+ herkesi korkutmak için piyasada komple 3-5 hisse hariç bu kadar saçmalanmasına gerek yoktu.

Misal x kağıdında hiçbir sorun yok durumları bilenler robotlarla o tahtanın da al gülüm ver gülümle canını okuyor. Bu yanlış.

Uzun yıllardır şu 5-10 gün kadar sipariş üzerine el birliğiyle patronu spekülatörü foncusu yancısı böyle saçmalama görmemiştim.

Hele bizim ülke olarak borsayı tabana yaymamız gerekli iken yapılması tam bir fecaat. Bunu yapanlara laf etmem çünkü onların işi o. Ama devlet kademesinde oturup bu olanlara engel olamayanları gerçekten tebrik ederim.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2. Benim anladığım kadarı ile parası olan kişilere yanaşıp onların parasını yönetenler var. Bu tip kişilere yanaşan da spekülatörler veya onların da elemanları var.

Paralı kişiler ne oldu bizim para deyince şu tip olaylar, bu tip haberler oldu paralar buharlaştı deniyor olabilir.

Sohbette söylenene göre dersaneci ve spekülatör ekstrelerini gösterip esas zararı biz ettik diyeceklerimiş.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:

F-35'lerden kaza yaptığı için vazgeçildi.
    F35 zaten uçmayı da bilmiyor. Tu kaka çirkin bir uçak. Biz daha iyilerine layığiz

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Sohbeti tekrar dinliyorum. Olay şebeke şeklindeymiş. Bunlar 400 ü geçireceğiz diye çok kişiye aldırmış. Sonradan problem çıkınca herkes satmaya çalışmış.

Kredileri sağlayan kurum da kredileri kesmiş 1-2 ay sonra operasyon olacak hisselerden kurtulun demiş. Gazze olayları nedeni ile hisselerden kurtulamamışlar muhtemelen. SPK'nın bedelsize onay vereceğine güveniyorlarmış bir el onu engellemiş vs.

Bir yerde de madende o kadar da altın yok diye bir şey çıkmış hatta dersaneci aramış böyle bir bilgi mi var diye sohbet yayıncısına sormuş. Uyumadan o kısma denk gelirsem tekrar anlamaya çalışayım.
    Altın madeni konusunda şunu ilave edeyim.
    İleride başka birinin altın bulundu haberine atlayanlar olabilir.
    Altın çıkarma maliyeti başta enerji, işçilik ve yatırım ons başına en az 1000 dolardır.
    Her duyan atlamasın sanki külçe altın bulunuyor.
    Haberi çıkaranlar şimdiden altını buldu ve kalıplar döküyorlar.

Tarihe Gübrehane Altın Operasyonu diye geçer buda borsa tarihinde.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

5. Sayın Ariston birileri doğruları bildiği halde tıpkı geçen olduğu gibi doğruları konuşmak yerine piyasayı uyutmaya kalkıyor. Geçen sefer toz bulutu kalkınca dershaneci ne dedi Güya aracı kurumlara borç vererek destek olmuş. Şu takastaki toplam fark ortadan kalktığında eğer yine % 10 civarında mal duruyorsa birisi yalan konuşuyor demeyeyim de çok fena doğruları konuşmuyor diyeyim.

Bir de eeee hani matematik nerde iyi bir borsacı aynı hatayı iki kere yapar mı? Hem de bu kadar yakın zaman zarfında.

KUYAS-ISGYO-SKBNK bence bunlarda da bir sorun var ya da öyle gibi gösterip av peşindeler.

Geçen seferde değremden önce ocaktaki endeks çöküşü başlangıcı içinde de yine GÜBRF baş aktör.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6. Vadelide 15 hisse fazlasıyla yeter. Spotta kademelerde 1000 lot var çoğu Bist30 un vadelisine hiç gerek yok

7. Sohbette söylenene göre SKBNK ve ISGYO projeleri de iptal olmuş.

Bence proje dedikleri şey bir hisseye karar veriyorlar, önce çevrelerine sonra paralı kişilere aldırıyorlar, en son vatandaşı sokmak için haber bombardımanı, tweeter fenomenleri ve belki finans TV kanalları vs giriyor ve talep gelince yavaş yavaş hisselerden çıkıyorlar. Son dönemde yurt içi dışı endekslere sokma, fonlara aldırma gibi olaylar çok olmaya başladı.

8. Dünya bir oyun ve oyalanma yeridir.

Nedensellik bakidir.

Sayfa 720/1005 İlkİlk ... 220620670710718719720721722730770820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •