Borsa yatýrým fonlarýndan vergi alýnýyor. Normalde sadece hisse alýp satan borsa yatýrým fonlarý çoðalabilir.
Þimdi teknoloji geliþti, otomatik fon yaratýlabiliyor, portföy otomatik hesaplanýyor kotasyon vs de verilebiliyor.
Her aracý kurumun model portföyü var, o þekilde portföy oluþturan ETF fonlar (Borsa yatýrým fonlarý) ilgi çekebilir. Tek hisse almak büyük risk, portföy iþletmek de vatandaþýn uðraþabileceði bir þey deðil.
3 ayda bir içeriði deðiþen fonlar olsa akýllý yatýrým ve robot teknolojisinden vatandaþ da yararlanýr.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Sistemin geliþmesinde en önemli engel katýlýmcýlarýn bu iþden benim ne menfaatm diye düþünmesi.
Bilim her insan öncelikle kendi çýkarýný düþünür felsefesini kabul etmiþ ve insan aldýðýndan daha fazlasýný vermez diye bir kabul var.
Genelde ahlak ve din sistem menfaatini öne alýyor. Normalde siyaset de öyle düþünmesi gerekir ama pratik o þekilde olmadýðýna iþaret ediyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Bear_Bull
@BearBull26
bahçede iþim var alçýpan yapýyorum
ara ara gelip bakýyom ama hala belirgin bir iskonto yok
bu fiyatlar bana cok pahalý
yorumlarým al, tut, yat, sat ve en önemlisi yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen kendi görüþlerimden ibarettir.
Yer Ýmleri