Originally Posted by
Zdx&Lunar Soul
USD olarak hiç bir şey yapmadı. Düzeltme yapmasına hiçkimsenin laf ettiği yok. Ama düzelttirme yaptırtılmasına benim itirazım var. Endeks 250 USD ve çevresi öküz gibi maliyet var. Kredili kaldıraçlı olanları batırmak+ herkesi korkutmak için piyasada komple 3-5 hisse hariç bu kadar saçmalanmasına gerek yoktu.
Misal x kağıdında hiçbir sorun yok durumları bilenler robotlarla o tahtanın da al gülüm ver gülümle canını okuyor. Bu yanlış.
Uzun yıllardır şu 5-10 gün kadar sipariş üzerine el birliğiyle patronu spekülatörü foncusu yancısı böyle saçmalama görmemiştim.
Hele bizim ülke olarak borsayı tabana yaymamız gerekli iken yapılması tam bir fecaat. Bunu yapanlara laf etmem çünkü onların işi o. Ama devlet kademesinde oturup bu olanlara engel olamayanları gerçekten tebrik ederim.
Uzun zamandır bu forumda bu kadar temiz ve net bir anlatım görmemiştim. Üstelik söylediklerinizin tamamına katılıyorum. Her ne dönüyor ise doğal olmayan yollardan suni ve sahte bir şekilde yapılıyor ve hiç bir devlet kurumu izlemekten öteye gitmiyor. Ha ekonomi bakanı borsa oyun alanı değil diyerek vatandaşını uyarmıştı pardon onu unuttuk.
Borsada hiç bir şey doğal akışında değil. Burası artık bir piyasa değil bir düzen olmuş. Üstelik bu düzen tamamen kanun dışı. Hukuk devleti diye diye dilimizde tüy bitti. Bugün bunlar yer, yarın başkası gelir hazır tezgaha oturur biraz da onlar yer, olan sade vatandaşa olur. Ha dünyada hiç bir borsanın adil piyasa koşullarında işlediğini iddia edemem, zira kapital üç beş kişide toplanmış.
Lakin bizimki tam bir düzenek, her türlü hile hurda beklerim, her türlü bilgimizin birilerinin elinde olduğunu, neye ne kadar dayanacak gücümüzün olduğunun bilindiğine bahse girerim. Ne temel kalmış ne teknik. İşimiz sadece insafa kalmış. Böyle olmamalı.
İnşallah bir gün insanlık isyan edecek ve kapital üç beş kişinin elinden alınıp tabana yayılacak, dünya da yapay zeka ile adil bir şekilde yönetilecek. Biz beceremedik de inşallah çocuklarımız torunlarımız bu hayalimi hayata geçirirler.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri