Sayfa 721/1005 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 5,761 - 5,768 arası.

Konu: Viop LVll

1. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar:
    Beylikova da 690 milyon ton ile dünyanın tek yatakta en büyük ikinci NTE rezervini keşfetmiş durumdayız

2. Attım tutturdum gibi

semper eadem

http://www.ideayayınevi.com/bilimler/nedensellik.html
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. şimdi herkes 6.800-900 diyor, grafiklerde, çizgilerde, OBO da fibo da 6.900 diyor. göstere göstere olur mu. olursa ben oralarda yokum abeyler. orada taşın altına elimi koymam bilesin palacan abeyim

4.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar:
    Beylikova da 690 milyon ton ile dünyanın tek yatakta en büyük ikinci NTE rezervini keşfetmiş durumdayız
    NTE toprak elementi nedir?
    Nadir Toprak Elementleri - T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar ...
    Nadir toprak elementleri (NTE) kimyasal, manyetik ve optik özelliklere göre benzer özellikler gösteren 15 tane lantanit ile itriyum ve skandiyumdan oluşan 17 elementtir.

NTE nedir ne işe yarar?
    NTE adıyla da bilinen bu elementler grubu, cam, seramik, metalürji sanayi, lazer üretimi, mıknatıs üretimi, petrol katalizörü ve ileri teknoloji cihazların üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Eskişehir-Beylikova'daki barit-fluorit ve bastnasit içeren yaklaşık 52 milyon ton. NTE rezervinin ortalama NTE tenörü %3,14'tür. ... fiyatları ise 2.500. $/ton ...

Son rakamlara göre dünyada 121 milyon ton NTE rezervi bulunmaktadır. Bu rezervin yaklaşık 44 milyon tonu (%36) Çin Halk Cumhuriyeti'nde 22 milyon tonu (%18) Brezilya'da 22 milyon tonu (%18) Vietnam'da ve yaklaşık 18 milyon tonu (%15) ise Rusya'da bulunmaktadır.

5.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    NTE toprak elementi nedir?
    Nadir Toprak Elementleri - T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar ...
    Nadir toprak elementleri (NTE) kimyasal, manyetik ve optik özelliklere göre benzer özellikler gösteren 15 tane lantanit ile itriyum ve skandiyumdan oluşan 17 elementtir.

Son rakamlara göre dünyada 121 milyon ton NTE rezervi bulunmaktadır. Bu rezervin yaklaşık 44 milyon tonu (%36) Çin Halk Cumhuriyeti'nde 22 milyon tonu (%18) Brezilya'da 22 milyon tonu (%18) Vietnam'da ve yaklaşık 18 milyon tonu (%15) ise Rusya'da bulunmaktadır.
    nohut abey ben anlamadım. dünyadaki rezerv 121 milyon. bizim bulduğumuz rezerv 690 milyon ve tek yatakta en büyük 2.ci rezerv demiş bakan. benim beyin yandı abey

6. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, temmuz ayı başında Eskişehir Beylikova da 694 milyon tonluk nadir toprak elementleri rezervi bulunduğunu açıkladı.

Bunun dünyada Çin in 800 milyon tonluk rezervinin ardından ikinci en büyük rezerv olduğu bildirildi.

Nadir toprak elementleri, fiber optikten uydu haberleşmesine, akıllı füzelerden yakıt hücrelerine kadar 20 den fazla alanda kullanılıyor.

By Euronews
    Yayınlanma Tarihi 16/07/2022 -

https://tr.euronews.com/2022/07/16/t...zmanlar-ne-diy

7.  Alıntı Originally Posted by abicim Yazıyı Oku
    nohut abey ben anlamadım. dünyadaki rezerv 121 milyon. bizim bulduğumuz rezerv 690 milyon ve tek yatakta en büyük 2.ci rezerv demiş bakan. benim beyin yandı abey
    Haber yeni değil....

8.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    USD olarak hiç bir şey yapmadı. Düzeltme yapmasına hiçkimsenin laf ettiği yok. Ama düzelttirme yaptırtılmasına benim itirazım var. Endeks 250 USD ve çevresi öküz gibi maliyet var. Kredili kaldıraçlı olanları batırmak+ herkesi korkutmak için piyasada komple 3-5 hisse hariç bu kadar saçmalanmasına gerek yoktu.

Misal x kağıdında hiçbir sorun yok durumları bilenler robotlarla o tahtanın da al gülüm ver gülümle canını okuyor. Bu yanlış.

Uzun yıllardır şu 5-10 gün kadar sipariş üzerine el birliğiyle patronu spekülatörü foncusu yancısı böyle saçmalama görmemiştim.

Hele bizim ülke olarak borsayı tabana yaymamız gerekli iken yapılması tam bir fecaat. Bunu yapanlara laf etmem çünkü onların işi o. Ama devlet kademesinde oturup bu olanlara engel olamayanları gerçekten tebrik ederim.
    Uzun zamandır bu forumda bu kadar temiz ve net bir anlatım görmemiştim. Üstelik söylediklerinizin tamamına katılıyorum. Her ne dönüyor ise doğal olmayan yollardan suni ve sahte bir şekilde yapılıyor ve hiç bir devlet kurumu izlemekten öteye gitmiyor. Ha ekonomi bakanı borsa oyun alanı değil diyerek vatandaşını uyarmıştı pardon onu unuttuk.

Borsada hiç bir şey doğal akışında değil. Burası artık bir piyasa değil bir düzen olmuş. Üstelik bu düzen tamamen kanun dışı. Hukuk devleti diye diye dilimizde tüy bitti. Bugün bunlar yer, yarın başkası gelir hazır tezgaha oturur biraz da onlar yer, olan sade vatandaşa olur. Ha dünyada hiç bir borsanın adil piyasa koşullarında işlediğini iddia edemem, zira kapital üç beş kişide toplanmış.
    Lakin bizimki tam bir düzenek, her türlü hile hurda beklerim, her türlü bilgimizin birilerinin elinde olduğunu, neye ne kadar dayanacak gücümüzün olduğunun bilindiğine bahse girerim. Ne temel kalmış ne teknik. İşimiz sadece insafa kalmış. Böyle olmamalı.
    İnşallah bir gün insanlık isyan edecek ve kapital üç beş kişinin elinden alınıp tabana yayılacak, dünya da yapay zeka ile adil bir şekilde yönetilecek. Biz beceremedik de inşallah çocuklarımız torunlarımız bu hayalimi hayata geçirirler.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Sayfa 721/1005 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •