Alýntý Originally Posted by chaos Yazýyý Oku
Bunlardan biri de benim hocam, cümle de boþ deðil. Gel dürüst olalým, temettü fetiþistleri hisseye doluþur diye istiyorum de anlaþalým

Parayý benden iyi kullanacaðýndan eminim de senden iyi kullanacaðýna da yemin edebilirim ama kanýtlayamam

Yazýdaki diðer kýsýmlara katýlýyorum ama. RYSAS nakit ihtiyacý yüksek iþ yaptýðý için sürekli finanse edilmesi gereken bir iþ modeli. O yüzden zaten ben istemesem de RYGYO temettü daðýtacak.

Peki temettü daðýtmasýn da ne yapsýn parayý, yatýrým da yapmayacak dersen, hisse geri alýmý yapacak olsa daha mutlu olurdum. Ama onun yerine necip yatýrýmcýmýzý mutlu edecek olan temettü yolunu seçeceklerinden de neredeyse eminim.

Bizde zaten genelde hikayeler þöyle sonlanýr: Ýyi görünen þeyi isteyenlerin sesi fazla çýkar, gerçekten iyi olan þeyi söyleyenler deliymiþ gibi davranýlýr, iyi görünen þey yapýlýr geçilir. Diðeri yapýlacak olsa daha faydalý olacaðý bir gerçek olarak ortaya çýkma ihtimali kalmadýðý için de olayýn tüm taraflarý mutlu olur.

Tüm ortaklara bol kazançlar.
bu alýntýyý yeni gördüm o yüzden biraz geç de olsa yazayým dedim. patronun parayý benden daha iyi kullanacaðýna eminsin ama kanýtlayamýyorsun ya, ben parayý ne yapacaðýmý söyliyeyim sen de daha iyi mi yapmýþým yoksa daha mý kötü yapmýþým karar ver.

ben temettüyü aldým ve tüm aldýðým o temettü ile, normalde verilen temettü kadar da düþen fiyattan rygyo hissesi aldým. düþmese de aldým. havadan gelen bir para ile lotlarýmý artýrdým, bundan daha iyi bir kullaným olabilir mi? uzun vadeli yatýrýmcý olarak tek hedefim lotlarýmý artýrmaktý zaten, gelen temettü ile bunu yapabildim. hiç boþta param yoktu, olsaydý da hem temettü ile hem de boþtaki parayla yine rygyo alacaktým. þimdi patron bana verdiði temettü nedeniyle ne kadar iþ yapamaz pozisyona düþtüyse, ki düþtüðünü hiç sanmam, o beni baðlamaz, patron o, sermaye koymak gerekiyorsa bedelli artýþýyla koyuyor zaten ben de bedelli artýþýna katýlýyorum zaten. yatýrým için gereken extra sermayeyi ister borç alsýn ister gelirlerden karþýlasýn, yeter ki benim rygyo almak için beklediðim temettüyü bana versin. ne oldu þimdi, kim daha iyi kullandý parayý? hem patron her zaman doðru kullansaydý o parayý, þimdiye kadar bitmesi gereken muhit vs konut ve galeri projeleri çoktan biterdi. bu iþin özü budur, temettüyü alýrsýn, onunla da ayný hisseden alýr lotlarýný artýrýrsýn, þirketin yapacaklarýna zerre etki etmez bu. þirkete para yine gerekiyorsa hatta, hisse satsýn oradan geleni yatýrýma dönüþtürsün, kara geçsin ve kendi payýna düþen karla da piyasaya sattýðý hisseleri geri alsýn. benim param benim cebimde dursun da, onunla ister rygyo alayým ister bir ihtiyacýmý karþýlayayým.