Kimsenin terste kalmadığı, indikatörlerin yüzde yüz doğrulukla çalıştığı bir yıl diliyorum![]()
Kimsenin terste kalmadığı, indikatörlerin yüzde yüz doğrulukla çalıştığı bir yıl diliyorum![]()
güneysu medwig babadagli pisyedili harici happy new years
gene doğa canlı düşmanları çıktı meydane ..... havai fişek patlatmak bir tabiat suçudur.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Foruma katkıda bulunanlara güzel bir yıl diliyorum.
Sağır duymaz uydurur derler. Güzel bir şarkı ama sözlerini bulamadım duyduğum kadar uydurdum.
Yerli Elvis Presley'imiz
https://www.youtube.com/watch?v=UmoTX4eUpr0
Ersan Erdura - La Paloma
<<<<
With dance and the moonlight under the graphic skies
Romance and the starlight shining on your lovely big eyes
With sway and the mucis echoes the ghost to pay
I pray, that is moment never will fade away
Under the cloud when you stood before me
Into my arms we danced like a swervy
But I knowing my hearth as saying the by La Paloma
With the dark we can follow it was all dream
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
bir de kalipso kralı metin ersoy vardı ... harry belafonte'nin yerli muadili... sosyete nejla cumartesi çay & dans partilerinde mutlaka harry'den bir plak koymasa rahat etmezdi.
şeyk şeyk sinora .... jamp in dı layğn ... şeyk şeyk sinora şeyk oldıtaym... çaça oooooooohhhhhhhh jamp in dı layğn ... sambadiiiğ help miii
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Sanki söyleyen de uydurmuş gibi -
İyi seneler … sevdiklerimizle birlikte …
Sağlıkla …
https://youtu.be/R5L1UAGow3k?feature=shared
La Paloma
Cuando sali de la habana, valgame dios Nadie me ha visto salir sino fui yo Y una linda guachinanga como una flor Se vino detras de mi, que si señor Si a tu ventana llega una paloma Tratala con cariño que es mi persona Cuéntale tus amores bien de mi vida Corónala de flores que es cosa mia Ay chinita que si, ay que dame tu amor Ay que vente conmigo chinita A donde vivo yo Y una linda guachinanga como una flor Se vino detras de mi, que si señor Si a tu ventana llega una paloma Tratala con cariño que es mi persona Cuéntale tus amores bien de mi vida Corónala de flores que es cosa mia Ay chinita que si, ay que dame tu amor Ay que vente conmigo chinita A donde vivo yo Ay chinita que si, ay que dame tu amor Ay que vente conmigo chinita A donde vivo yo
---
Küba'dan ayrıldığımda, Tanrı beni korusun
Kimse benim ayrıldığımı görmedi, ben hariç
Ve bir güzel Guachinanga bir çiçek gibi
Benim ardımdan geldi, evet efendim
Eğer pencerenize bir güvercin gelirse
Ona sevgiyle davranın çünkü o benim kişiliğim
Hayatımın aşklarını ona anlat
Onu çiçeklerle taçlandır çünkü o benim şeyim
Ah çinli kız evet, ah bana aşkını ver
Ah benimle gel çinli kız
Benim yaşadığım yere
Ve bir güzel Guachinanga bir çiçek gibi
Benim ardımdan geldi, evet efendim
Eğer pencerenize bir güvercin gelirse
Ona sevgiyle davranın çünkü o benim kişiliğim
Hayatımın aşklarını ona anlat
Onu çiçeklerle taçlandır çünkü o benim şeyim
Ah benimle gel çinli kız
Benim yaşadığım yere
Ah benimle gel çinli kız
Benim yaşadığım yere
---
Şarkıyı 1860'larda deniz yolu ile İspanya'dan Küba'ya gelen müzsiyen geri dönmeden önce bestelemiş ve orada patenti alınmış. Haberna denilen ritm veya form varmış.
Özetle bence şarkıda "Buralara geldik de nasıl geri döneceğiz?" teması var. İçinde endişe, hüzün ama ümit de olan güzel bir eser. Kurtuluş destanı vs için de kullanılabilir.
Ersan Erdura nereden bulmuş szöleri belli değil. Daha çok "Green green grass of home" gibi sözler olmuş. Allah uzun ömür versin.
https://en.wikipedia.org/wiki/La_Paloma
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri