Kimsenin terste kalmadýðý, indikatörlerin yüzde yüz doðrulukla çalýþtýðý bir yýl diliyorum![]()
Kimsenin terste kalmadýðý, indikatörlerin yüzde yüz doðrulukla çalýþtýðý bir yýl diliyorum![]()
güneysu medwig babadagli pisyedili harici happy new years
gene doða canlý düþmanlarý çýktý meydane ..... havai fiþek patlatmak bir tabiat suçudur.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Foruma katkýda bulunanlara güzel bir yýl diliyorum.
Saðýr duymaz uydurur derler. Güzel bir þarký ama sözlerini bulamadým duyduðum kadar uydurdum.
Yerli Elvis Presley'imiz
https://www.youtube.com/watch?v=UmoTX4eUpr0
Ersan Erdura - La Paloma
<<<<
With dance and the moonlight under the graphic skies
Romance and the starlight shining on your lovely big eyes
With sway and the mucis echoes the ghost to pay
I pray, that is moment never will fade away
Under the cloud when you stood before me
Into my arms we danced like a swervy
But I knowing my hearth as saying the by La Paloma
With the dark we can follow it was all dream
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
bir de kalipso kralý metin ersoy vardý ... harry belafonte'nin yerli muadili... sosyete nejla cumartesi çay & dans partilerinde mutlaka harry'den bir plak koymasa rahat etmezdi.
þeyk þeyk sinora .... jamp in dý layðn ... þeyk þeyk sinora þeyk oldýtaym... çaça oooooooohhhhhhhh jamp in dý layðn ... sambadiiið help miii
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Sanki söyleyen de uydurmuþ gibi -
Ýyi seneler … sevdiklerimizle birlikte …
Saðlýkla …
https://youtu.be/R5L1UAGow3k?feature=shared
La Paloma
Cuando sali de la habana, valgame dios Nadie me ha visto salir sino fui yo Y una linda guachinanga como una flor Se vino detras de mi, que si señor Si a tu ventana llega una paloma Tratala con cariño que es mi persona Cuéntale tus amores bien de mi vida Corónala de flores que es cosa mia Ay chinita que si, ay que dame tu amor Ay que vente conmigo chinita A donde vivo yo Y una linda guachinanga como una flor Se vino detras de mi, que si señor Si a tu ventana llega una paloma Tratala con cariño que es mi persona Cuéntale tus amores bien de mi vida Corónala de flores que es cosa mia Ay chinita que si, ay que dame tu amor Ay que vente conmigo chinita A donde vivo yo Ay chinita que si, ay que dame tu amor Ay que vente conmigo chinita A donde vivo yo
---
Küba'dan ayrýldýðýmda, Tanrý beni korusun
Kimse benim ayrýldýðýmý görmedi, ben hariç
Ve bir güzel Guachinanga bir çiçek gibi
Benim ardýmdan geldi, evet efendim
Eðer pencerenize bir güvercin gelirse
Ona sevgiyle davranýn çünkü o benim kiþiliðim
Hayatýmýn aþklarýný ona anlat
Onu çiçeklerle taçlandýr çünkü o benim þeyim
Ah çinli kýz evet, ah bana aþkýný ver
Ah benimle gel çinli kýz
Benim yaþadýðým yere
Ve bir güzel Guachinanga bir çiçek gibi
Benim ardýmdan geldi, evet efendim
Eðer pencerenize bir güvercin gelirse
Ona sevgiyle davranýn çünkü o benim kiþiliðim
Hayatýmýn aþklarýný ona anlat
Onu çiçeklerle taçlandýr çünkü o benim þeyim
Ah benimle gel çinli kýz
Benim yaþadýðým yere
Ah benimle gel çinli kýz
Benim yaþadýðým yere
---
Þarkýyý 1860'larda deniz yolu ile Ýspanya'dan Küba'ya gelen müzsiyen geri dönmeden önce bestelemiþ ve orada patenti alýnmýþ. Haberna denilen ritm veya form varmýþ.
Özetle bence þarkýda "Buralara geldik de nasýl geri döneceðiz?" temasý var. Ýçinde endiþe, hüzün ama ümit de olan güzel bir eser. Kurtuluþ destaný vs için de kullanýlabilir.
Ersan Erdura nereden bulmuþ szöleri belli deðil. Daha çok "Green green grass of home" gibi sözler olmuþ. Allah uzun ömür versin.
https://en.wikipedia.org/wiki/La_Paloma
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri