Sayfa 100/1002 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 793 - 800 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

1.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Herkes altından bahsediyor, youtube'da sokakta fialn rastgeldiğim birçok kişi 2024 altının yılı olacak diyor. Birçok kişi aynı anda altında pozisyonlanmışken o varlığın değeri artar mı bilemiyorum. Bende hiç yok. 2 kere altına yatırım yaptım (fonlar aracılığıyla), ikisinden de zararla çıkmıştım...
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Fed devasa para bastı yıllardır piyasaları ucuz paraya alıştırdı nakit parayı çöp etti powell esip gürlüyordu gerekirse daha çok faiz arttırım diye sonunda pes etti ayrıca doğu ülkeleri altına hücum ediyor konjonktür altının lehine diye düşünüyorum gram altın olarak bakarsan zaten sıkıntı yok ons yükselişi extra prim gibi oluyor
    üstadlarım bizim halkımız şerbetlidir kulağının arkasını koruma derdindedir bunları düşününce jeopolitik riskleri vs. elinizin altın az da olsa bir miktar gerçek para bulunması faydalı olur diye düşünüyorum yarının ne olacağını kimse bilemez 15 temmuz gecesi millet bankamatiklerde para bırakmadı hatırlarsanız.

TR insanı altın artacak dese globali zaten etkileyemez ama zaaflarla dolu bir fiyat para sistemi var

yeni yılda kulağınızın arkasına halel gelmez umarım

sevgiler

2.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Arabada bozuk para cüzdanı var evde ise cam kasede duruyor bozuk paralar, düşündümde en son bozuk parayı ne zaman kullandım deye bulamadım.

Yarın hepsini toplayıp markete götürüp cigara alacağım, umarım yeter.

Ehonomi bu kadar eyi yani.
    reha abi hurdacıya gotur daha fazla veriyolar

cigarayla heba etme

1TL madenin maliyeti 2,76 mıydı neydi en son

madeni bile daha fazla edio

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yeni yılla birlikte köprü geçiş ücretleri başta olmak üzere otoyol ücretlerine zam geldiğini duyurdu. KGM’nin işlettiği otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretleri ortalama yüzde 76 oranında artırıldı. Yap işlet devret (YİD) modeliyle özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerindeki artışsa ortalama yüzde 50.

Geçiriyorlar.

Arabaları köprüden arabaları köprüden.
    KGM 76
    yap sok pardon işlet devretçiler 50 ise geçmeyen daha çok odemiş olmayacak mı?

4. Motorin ve benzine 3 tl OTV zammı gelecek deniyor..
    Oran olarak %8 civarı.

5. ITO Aralık ayı enflasyonu:%3.52

6. Ya ayıptır söylemesi maddi durumu orta iyi arası olduğumu düşünüyorum
    Fakat şu an içimde öyle bir karamsarlık var ki anlatamam.personel giderleri, faturalar, mecburi vergiler,muhasebecisi üst üste koyuyorum işin içinden çıkamıyorum.
    10.000 tl lik mal satıyorum , 3000 tl kar ediyorum, markete gidiyoruz hanımla bi bakıyorum 3000 tl gitmiş.eskiden bu böyle değildi.
    Turkcell taahhüt bitmiş hanımla benim toplam 300 tl idi paket.şu an bi baktım aynı paket 2 kişi 700 tl.her ay 700 tl altı üstü veri transferi için ödeyeceğim.hani neyine geldi x2.5 zam şunun.ciddi fazla geliyor artık birçok mecburi harcamaların bedelleri.
    İşin diğer yani bu sene, zamma rağmen geçen seneki ciromu yapamayacağımı düşünüyorum.müşterilerime bakıyorum bi pasta 500-600 tl.baklava 500-600.bu fiyatlarla alanda yok zaten.
    Herkes mecburi giderlere çalışacak önümüzde ki 2 sene anlaşılan.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Ya ayıptır söylemesi maddi durumu orta iyi arası olduğumu düşünüyorum
    Fakat şu an içimde öyle bir karamsarlık var ki anlatamam.personel giderleri, faturalar, mecburi vergiler,muhasebecisi üst üste koyuyorum işin içinden çıkamıyorum.
    10.000 tl lik mal satıyorum , 3000 tl kar ediyorum, markete gidiyoruz hanımla bi bakıyorum 3000 tl gitmiş.eskiden bu böyle değildi.
    Turkcell taahhüt bitmiş hanımla benim toplam 300 tl idi paket.şu an bi baktım aynı paket 2 kişi 700 tl.her ay 700 tl altı üstü veri transferi için ödeyeceğim.hani neyine geldi x2.5 zam şunun.ciddi fazla geliyor artık birçok mecburi harcamaların bedelleri.
    İşin diğer yani bu sene, zamma rağmen geçen seneki ciromu yapamayacağımı düşünüyorum.müşterilerime bakıyorum bi pasta 500-600 tl.baklava 500-600.bu fiyatlarla alanda yok zaten.
    Herkes mecburi giderlere çalışacak önümüzde ki 2 sene anlaşılan.
    Güzel bir konunun altını çizmişsin...Önceden en küçük işten 100 TRY kazanıyordun...Bunun 40 anrikot , yanına sebze meyve ve tatlını ekleyip evine gidiyordun...Şimdi 600 antrikot , 600 tatlı ,yanona meyve sebze 1500 kağıt ediyor...

100 kağıdı borsada 2 kademeye mal verdinmi kazanıyorduk şimdi 2 kademeden bu parayı kaldırmak için ciddi sermaye ile iş yapmak lazım...

Gelirler enflasyon altı ama giderler enflasyon üstü....Özellikle tüketim mallarında durum bu....Uzun bir süre enflasyon devam ederse çoğu orta-orta üstü alt gelirin üst bandına inecek maalesef ....Neyse yaparsa TAK parti yapar a.q...

8.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Güzel bir konunun altını çizmişsin...Önceden en küçük işten 100 TRY kazanıyordun...Bunun 40 anrikot , yanına sebze meyve ve tatlını ekleyip evine gidiyordun...Şimdi 600 antrikot , 600 tatlı ,yanona meyve sebze 1500 kağıt ediyor...

100 kağıdı borsada 2 kademeye mal verdinmi kazanıyorduk şimdi 2 kademeden bu parayı kaldırmak için ciddi sermaye ile iş yapmak lazım...

Gelirler enflasyon altı ama giderler enflasyon üstü....Özellikle tüketim mallarında durum bu....Uzun bir süre enflasyon devam ederse çoğu orta-orta üstü alt gelirin üst bandına inecek maalesef ....Neyse yaparsa TAK parti yapar a.q...
    eskiden ( 4-5 sene evvel )misal 5 tl ye sattığım bir kutu da 3 tl malzemesi,1 tl işletme gideri/işçilik 1 tl kar vardı.

şu an aynı kutu 10 tl.4 tl malzemesi 5 tl işletme giderleri 1 tl kar.samimi söylüyorum.

koskoca holding karton firmaları arayıp mal lazım mı diye soruyor.kimse sattığı mala zam yapamazken giderler sadece 1 günde % 50-60 arası arttı.ve bu adamlar pandemide kartonun tonunu 23-24 bin tl lere dek çıkarmışken şu an kartonun tonu 15 bin tl.

ülke de sınırsız zam yapan sadece mecburi giderleri satanlar.bunlarda telefon-internet sağlayıcıları, market firmaları vb kuruluşlar.

2 sene evveline dek evde soğuk sıkımı ayrı yemekler için naturel olgun hasatı ayrı 5 er kiloluk 2 çeşit zeytinyağı eksik olmazdı.şu an 10 kilo zeytinyağı 6000tl ve alamıyorum.

çöp diye pazarlanan kullanmayın denilen rivierayı sızmadan pahalı görüyorum.resmen marketlerde ayaküstü adam düdüklüyorlar.

Sayfa 100/1002 İlkİlk ... 50909899100101102110150200600 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •