Sayfa 113/1002 İlkİlk ... 1363103111112113114115123163213613 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 897 - 904 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

1.  Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    Ne olduysa temmuz seyyanen artış ile oldu.
    Emekli olamıyorum. Yaştan emekli olurum artık.
    2023 haziranda emekli olsam fark 4.500 tl idi.
    Ocakta 20.000 civarı.

SEYYANEN artış hilesi ile EMEKLİYİ BİTİRDİLER.

Bir anda yüzde 20-30 maaşlarını KIRPTILAR.

Aslında memura seyyanen zam verip emekliliklerine yansıtmayarak onları da bitirdiler. Ancak onlar hala olayın farkında değil.
    Hem emekli olamayıp köle gibi çalışmaya devam ediyorlar hem de emekliliklerinde kendilerini ÖNLENEMEZ BİR SEFALET BEKLİYOR.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Nufüsa ve çalışan düşen emekli sayısına göre emekli her geçen daha da yoksullaşacak.
    Matematiksel olarak böyle. PASTA dan emeklinin aldığı pay her yıl azalıyor.

Fizik olarak da öyle.
    Yoktan bir şey var edilemiyor.
    Bütçe belli.
    TR nin gelirleri de belli.

Satacak Petrol, altın olmadığına göre gelir artamıyor.

Ancak her yıl nüfusa katılan ve emekli olan 1 MİLYON DAHA insana ancak para BASARAK ödenebilir. Bu da daha fazla yoksullaşmayı getirir.

Bir de savunmaya, iç güvenliğe ayrılan çok yüksek paralar ve kimine göre 15 milyona ulaşan kaçak-mülteciler var.
    Hani diyor ya" bu faiz varken dolar almak matematiksel olarak saçmalık" bunu okursa sebeplerini anlayabilir

Emeklilik zor zenaat.
    Gecmiste 20 yil calistigim kurumun ozellestirilmesine iliskin ilk girisim degerli /sevgili hocam Mumtaz Soysal sayesinde basarisiz oldu, iptal edildi.
    Iptal gerekcelerinden ders alan iktidar, ozel blr yol izleyerek ozellestirmeyi, ozellestirmeye iliskin duzenlemelere ilaveten, kurumun ozel kanununda yaptigi degisiklikle gerceklestirdi, Hariri sulalesine peskes gerceklesti.
    Dikilen her direkte, kurulan her bir santralda emegi olan yurdum insanin emegi yok sayilarak, telgrafci Hamdi Bey in kemikleri sizlatilarak yapilan bu hain operason sonunda, kurumdan ayrilma hakkimi kullandim ve sahip oldugum makam ait tum haklarimin yok olmasi pahasina, havuz tabir edilen bekleme suresinden (2 ay), sonra meshur bir (SS) bakanlik bunyesine atandim. Sene 2006. Yoneticilik unvanim, maasim, sahip oldugum ozluk haklar sifirlandi.
    2011 yilinda cikarilan bir KHK ile, eski haklarimin bir kismi, calistigim sure ile kisitli olmak kaydiyla, iade edildi.
    35 yillik kamu gorevinden sonra, 2.5 yil once emekli oldum.
    Ozellestirilen kurumdan ayrilmasaydim. bugun alacagim maas (ayrilmadan onceki unvanimin bir ustu) muhtemelen 75+
    Son calistigim bakanliktan 50+
    Su an aldigim emekli maasi 13+
    Mulkiyeli vatanseverligin sonu.
    Tweetir da yazsaydim, tweet bu kadar der, bitirirdim.
    Son düzenleme : alyel; 02-01-2024 saat: 23:09.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Hani diyor ya" bu faiz varken dolar almak matematiksel olarak saçmalık" bunu okursa sebeplerini anlayabilir
    Ne desin.Beni de amerikadan bu kadar beklenti ile transfer etselerdi,kasayı görseydim,iktidarın harcama şeklini görseydim,elimde tek alternatif yol olarak blöf olsaydı kesin yapardım.Gençken pokeri çok severdim,çok da oynadım ,bazı günler işler o kadar kötü giderdi ki ne olacaksa olsun deyip blöfe yüklenirdim,elbet sonu hüsran olurdu.Ama ben hanfendiyi gayet iyi anlıyorum.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Ontolojik olarak bu işler b.ka sardı vatandaş aman dolar almayı ihmal etmeyin mi desin garibim.Elbet bir umuttur deyip Tl alın dolar almak saçmalık falan diyecek.Umut dünyası işte.
    Yarın kıyamet kopsa ne yaparsın diye italyana sormuşlar pizzamı şarabımı alır son bir yemek yerim demiş,fransız hemen sevgililerimle vedalaşır onlarla son günümü keyifle geçiririm demiş,japon ailemle son günümü huzurla geçiririm demiş,türkün cevabı hemen ne var ne yok dolara çeviririm olmuş )))))))))))

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ne desin.Beni de amerikadan bu kadar beklenti ile transfer etselerdi,kasayı görseydim,iktidarın harcama şeklini görseydim,elimde tek alternatif yol olarak blöf olsaydı kesin yapardım.Gençken pokeri çok severdim,çok da oynadım ,bazı günler işler o kadar kötü giderdi ki ne olacaksa olsun deyip blöfe yüklenirdim,elbet sonu hüsran olurdu.Ama ben hanfendiyi gayet iyi anlıyorum.
    blöfü tutmadı ki tl kkm yi apar topar kaldırdılar

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Anlayamadığım , bu söylemleri takip eden finansal okur yazar bir kesim var. Reel faiz verildiğini düşünüyorlar. Herkese saygım sonsuz.
    her yerden demettü kazandırır mı?
    29.01.2024:brisa 900m$ , ttrak 2500m$ ,ons 2050usd ^^ ilk checkup: 29.07.2026

Sayfa 113/1002 İlkİlk ... 1363103111112113114115123163213613 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •