Sayfa 973/1005 İlkİlk ... 473873923963971972973974975983 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 7,777 - 7,784 arası.

Konu: Viop LVll

1.  Alıntı Originally Posted by ugusek Yazıyı Oku
    Anlamadığım şey 2024 ihracat hedefi. Bu extra 120 milyar için ne ihraç edeceğiz

Sağlıkla …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün sadece 2023'ün değerlendirmesini yapmadıklarını, aynı zamanda 2024'ün de hedeflerini belirlediklerini ifade ederek, "2024'te mal ve hizmet ihracatımızın 375 milyar doların üstüne çıkabileceğine inanıyoruz. Türkiye, bunu başaracak güce, kabiliyete ve imkâna fazlasıyla sahiptir" dedi.2 gün önce
    https://www.tccb.gov.tr › haberler
    2023 yılı ihracatı, 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin ...
    İç talep kısılınca dışarıya satış olur ama %10'dan fazla değişiklikler çok çok zor.

Gıda'da ancak kendimize yetiyoruz, Rusya'ya yumurta gönderilmeye başlanmış yumurta fiyatları artmış.

Kapasite fazlası olan alanlar uzun demir çelik, seramik, çimento ve otomotiv yan sanayi. Konfeksiyonda maliyet avantajı bitti deniyor, İstanbul'da zaten kurtarmıyormuş.

Savunma sanayinde dış satım artarak devam eder, her ülke stoklarını doldurmak ister. İsrail'İn bombası bitmiş ABD göndermiş Normalde 30 günlük askeri savaş cephanesi tutuluyormuş.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Bu zat kadar muteberi yok ki, uzun zamandır başgan...

540 birinci kurşunu salladım shorta

4. Eğer bu rakam gerçekten hedeflere girmişse, sapma oranı oldukça yüksek olacakmış gibi görünüyor. Bu varsayıma dayanan her hesap tekrar gözden geçirilirse iyi olabilir.

Sağlıkla …

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    İç talep kısılınca dışarıya satış olur ama %10'dan fazla değişiklikler çok çok zor.

Gıda'da ancak kendimize yetiyoruz, Rusya'ya yumurta gönderilmeye başlanmış yumurta fiyatları artmış.

Kapasite fazlası olan alanlar uzun demir çelik, seramik, çimento ve otomotiv yan sanayi. Konfeksiyonda maliyet avantajı bitti deniyor, İstanbul'da zaten kurtarmıyormuş.

Savunma sanayinde dış satım artarak devam eder, her ülke stoklarını doldurmak iste. İsrail'İn bombası bitmiş ABD göndermiş

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    540 birinci kurşunu salladım shorta
    54800 den neden sallamadın.. bana itimadın yok mu ?

6. Ekonomi %51 psikoloji. Güven çok çok önemli.

Paralı insanlar ve büyük şirketler ekonomiyi belirliyor, kimseyi enayi yerine koymamak ve neyse rakamlar onu söylemek lazım.

Öte yandan hedef ile tahmin birbirine karışıyor. Hedefler hep yüksek (veya olumlu) tutuluyor.

Normalde kimse yoğurdum ekşi demez. Güven dibe vurunca kasa boş battık ama düzelteceğiz diyen kahraman oluyor. Akıllı liderlerin zor zamanda çıkması bu yüzden olşabilir. Normalde bol bol boş vaat edenler tutuluyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    54800 den neden sallamadın.. bana itimadın yok mu ?
    büyük düşün dayı....

bunun 8600 leri var var oğlu var

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Zamanla mafyatik yapılaşma olan da var.Başkan ,kendine uygun güvenlik-temizlik vs. her şeyi seçiyor.

Başkanın gitmesi onların gitmesi olduğundan bir menfaat etrafında güçlenme de oluyor.

Sitelerde bile böyle.Yönetim ,güvenliği-temizliği-onarımı yapacak şahısları seçiyor.Bunlar çogunlukla dost-tanıdık vs.

Yönetimin değişmesi onların da değişmesi anlamına geliyor.Bu sefer onlar kraldan fazla kralcı oluyorlar.

Adam 30 yıldır okul müdürü.Öğretmenliği unutmuş...

Kanun çıkarmalı, hiç kimse 4+4 ten fazla yönetici-başkan vs. olmamalı.Yerine seçilecek kişiler akrabası vs. olmamalı...Güya padişahlık bitti..Oda başkanından -okul müdüründen - site yönetimine kadar her hücrede devam ediyor.
    Hem katılırım dediğine hem katılmam. Şöyle ki;
    gerçekten bazı yöneticiler işinin hakkını vererek, görevini ifa ediyor. Bu adamın belki görev yerini değiştirip, tecrübesinden yeni görev yerinde istifade ediliebilir. Diğer taraftan bazı yöneticiler üstten paraşütle geldiği için 4+4 bile görev yapmaması lazım. Liyakat sorunu yaşanıyor.
    Ülkemizin Cumhur Reisi bile 2 dönem diye seçildi. Kılıfa uydurularak 3. dönem görev yapıyor. Daha da yapmak istediği anlaşılıyor. Balık baştan kokar durumu yani. Artık kanunlar da pek işe yaramıyor. Etrafından bir şekilde dolanılıyor.
    Böyle gelmiş böyle gitmesin dediğinde de, vesayetçi, darbeci vs. damgalar hazırda bekliyor. Neme lazım sütlü bbörek diyerek mevzuyu geçiştiriyoruz biz de halk olarak.

Sayfa 973/1005 İlkİlk ... 473873923963971972973974975983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •