Sayfa 109/152 İlkİlk ... 95999107108109110111119 ... SonSon
Arama sonucu : 1216 madde; 865 - 872 arası.

Konu: TATGD - Tat Gıda

1. Koç, bu şirketle çok ilgilenmiyordu.
    Memişoğlu, bakliyatta büyük ihracatçı, tat gıda ile borsa da şirketleri oldu.
    Çağrı olmaması piyasadaki lotları daha ucuza toplamalarını sağlayabilir.

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    önemli finsnasl değerler

.......................2021/ 1.Ç...........2023/3.Ç
    nakit ve benzerlr.......41.(1)..................9 (21)
    ksa&uzn v finnsl brç 36.(42) ...............94 (42)
    ticari alacak.............52.(25))................45 (40)
    ticari borç................21 (15).................54 (48)
    özkaynaklar.............99 (56).................44(114)

dolar bazında

2021/1. çeyreğinde; SEK süt satışı ile birlikte sonrası dönem ile son çeyreğin karşılaştırılması; 2021 ve 2022 de sektörün en parlak yılları (2022 ise altın yıl)...

şirketin eli çok rahat ve net faiz geliri var iken ne hale düşmüş/düşürülmüş...2022 ve 2023 de temettü ödemesi de yok...
    Parentez içindeki rakamlar TUKAŞ a ait....birinde şirket güzelleşirken, diğerinde çirkinleşmiş...

--şirketin ticari alacak borç farkından 9 milyon dolar; finansal borç-hazır değer farkından da 85 milyon dolar civarında eksisi var...bu nedenle kazancının büyük çoğunluğu faiz ödemesine gidiyor...bu son iki yıl içinde paraları har vurup harman savurma ile oldu...

--bilinçli bir eylem....nasıl yapıldığına da hafta sonu ayrıntılı bakalım...eğer ciddi bir iş çıkmaz ise...
    Son düzenleme : ft-2; 12-01-2024 saat: 01:55.

Vadeli alımlardan kaynaklanan ertelenmiş finansman gideri (57.627.869)
    Vadeli satışlardan kaynaklanan kazanılmamış finansman geliri 7.467.228
    Faiz geliri (41.491.360)
    Faiz gideri 419.540.199

--9 aydaki net faiz gideri yaklaşık 430 milyon TL....kar 195 milyon....bankalara-tefecilere çalışıyor....

iştirakleri:

türkiye'de dış ticaretin öncüsü ram dış ticaret, ihracatta 500 milyon abd doları'nı aşan ilk şirket oldu.
    https://www.kocbayi.com.tr/gundem/ha...urmaksizin-cal

düzey pazarlama: Hasılat(2022)= 5.026.524.

--satış olursa yukarıdaki iştiraklerdeki pay ne olacak??...

--satıştan önce bunları koç hold satın alabilir..satılsa da satılmasa da şirketin satış fiyatına eklenecektir...
    ......................2022............2021

temettü geliri= 1.874.997 1.499.998

iki şirketi tek şirket gibi düşünürsek yüzde 8.6 ile 1.875 milyon net temettü temettü dağıtan şirketin toplam dağıttığı temettü 22 milyon olur...stopajı ekler isek 24.5 milyon net karın yarısı dağıtılmış ise yaklaşık 50 milyon net karı olan bir şirket gibi düşünebiliriz... Yüzde 25 dağıtmış ise 100 milyon..

Buradan da bir 50-100 satış geliri olabilir
    -----------------------------------------------------------

mayıs ayında yürüttüğüm tahmin...

--DAHA ÖNCE BAHSETMİŞTİM...

yeni alan şirketin acil yapması gerekenler (bana göre);

--gereksiz tüm giderleri kısmak-kapatmak; işe yaramaz yüksek ücretli beyaz yakalılar...
    --satış-pazarlama ve genel yönetim giderlerini hızlıca düşürmek,
    --borcu azaltmak için; stokları iskontolu olarak ihracat ile satmak...
    --boş arsa ve arazileri hızlıca paraya çevirmek.

--KOÇ gurubu, bunları hızlı yaptığında kendi yapamadıkları (kötü yönetimi) bariz olmasın diye yavaş gidin de molla desinler demiş olabilir... 6-7 ay içinde bunları yapınca şirketin finansalları düzelince rahatsızlık duyabilirler mi??; ben olsam duyarım..

--personeli azaltmak üst düzeyde yüksek ücretliler için ciddi tazminat ödemesine yol açar; finansal bir maliyeti var...

--şirketin yüzde 51 i dışarıda olduğuna göre bedelliye bile gidebilir...gitse daha iyi olur...

6.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    Vadeli alımlardan kaynaklanan ertelenmiş finansman gideri (57.627.869)
    Vadeli satışlardan kaynaklanan kazanılmamış finansman geliri 7.467.228
    Faiz geliri (41.491.360)
    Faiz gideri 419.540.199

--9 aydaki net faiz gideri yaklaşık 430 milyon TL....kar 195 milyon....bankalara-tefecilere çalışıyor....

Boynuzlu şirketi satmayı kafaya koymuş ve içini boşaltmış...resmen....!!!!!!!!!!!!

7. Boynuzlu yalnız şirketi değil....bizide sattı.....karakterden yoksunlar.....!!!!!!!!!!

Allah belalarını verecek...yakındır.....zati devlet son zamanlarda tüm projeleri ellerinden aldı alıyor....!!!!!!!!!!!!

SerPK md.1, kanunun amacını “... sermaye piyasasının güven,
    açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını, tasarruf sahiplerinin hak ve yararlarının
    korunması düzenlemek ve denetlemekâ€
    olarak tespit etmiştir..

...yatırımcının pay sahibi olduğu şirketin iyi yönetilmemesi
    neticesinde
    , kar elde edememesi veya kar elde etmiş olmasına rağmen şirket
    yöneticilerinin çeşitli hukuka aykırı eylemleri neticesinde bunların örtülü olarak
    başka kaynaklara aktarılmasının söz konusu olması ve bunların sonucunda pay
    sahibinin yıl sonunda beklediği yararları elde edememesi halinde ise, farklı bir
    durum söz konusudur
    ....

....Pay sahibi, ancak genel kurul
    kararı veya kayıtlı sermaye sisteminde yönetim kurulu kararı görünümündeki anonim
    ortaklık işlemleri aleyhine iptal davası açma yoluna başvurabilecek iken, SPK böyle
    bir nitelendirmeye ihtiyaç duymaksızın, genel kurul ya da yönetim kurulu kararı
    olsun olmasın, kanuna, ana sözleşmeye veya iyi niyet kurallarına aykırı tüm anonim
    ortaklık işlemlerinin iptalini talep edebilecektir
    ...

SerPK madde 15/son hükmü166
    uyarınca halka açık anonim ortaklıklar;
    yönetim, denetim veya sermaye bakımından dolaylı veya dolaysız olarak ilişkili
    bulunduğu diğer bir teşebbüs veya şahısla emsallerine göre bariz şekilde farklı fiyat,
    ücret ve bedel uygulamak gibi örtülü işlemlerde bulunarak kârını ve/veya mal
    varlığını167 azaltamaz.

...

Yönetim kurulu üyelerinin ortaklık malvarlığına zarar veren fiilleri pay
    sahipleri ve ortaklık alacaklılarının dolayısıyla zarara uğramalarına yol açar.

Şüphesiz yönetim kurulu üyelerinin fiilleri ortaklığa zarar vermeksizin pay sahipleri
    ve alacaklıların haklarını doğrudan ihlâl etmiş olabilir. Bu ihtimalde pay sahipleri ve
    alacaklıların ortaklığın dava hakkından bağımsız bir dava hakkı mevcuttur
    Son düzenleme : ft-2; 13-01-2024 saat: 14:18.

Sayfa 109/152 İlkİlk ... 95999107108109110111119 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •