Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Önümüzdeki yıllar Türkiye ekonomisini kısa bir cümleyle özetlemeye çalışsam şöyle derdim; "Enflasyon düşecek ama tek haneye değil. Yoksullaşma yavaşlayacak ama yoksulluk değil." Piyasa çarkları daha yoksul olduğumuz bir dengede dönecek.
Ne demek bu ? Şöyle;
Mobilya yenilemek, yeni teknoloji tüketim mallarına ulaşmak eskisinden çok daha zor. Ücretliler için tatil lüks. Bunları uzun süredir yaşadığımız için "alıştık" ve artık talep etmiyoruz. Yakın zamana dek, kira krizine reaksiyon gösterirdik, ona da alıştık.
Kamu okullarındaki eğitimden rahatsız olup özel okullara gitmeye alıştık. Aynı şekilde randevu bulamayıp, özel hastanelerde tetkik yaptırmaya da alıştık.
Otoyollara para vermeye alıştık. Otomobil fiyatlarına da alıştık.
Emekli ikramiyesiyle ev alınamayacak olmasına alıştık. Emekli maaşıyla geçinilememesine alıştık. Yaşlılar artık bir maliyet kalemi bizim için.
Depreme de alıştık. İçinde yaşadığımız ev çökebilir. Bunu kabullendik, mukadderat diyoruz.
Yediğimiz içtiğimizden kısmaya alıştık. Zeytinyağını bıraktık, eti, balığı bıraktık, rakıyı bıraktık.
Özetle, alıştık.
Devlet veren el, toplum alan el oldu. Ne kadar verirse o, ne verirse ödül.
Özetle, enflasyon tek haneye düşmeyecek ve daha fazlasını talep de etmeyeceğiz. %30-40'lık yapışkan enflasyona alışacağız. "%80 değil, çok şükür" diyeceğiz.
Fakat eskisinden daha yavaş yoksullaştığımız için zenginleşiyoruz diyecekler. Biz tüm bu rezilliğe alıştığımız için, yarımızdan fazlası, "bugünümüze şükür" diyecek. Bu esnada bugünden çok daha fazlamız iş aramakta olacak.
Tüm bu tezgahı dağıtacak olan tek bir şey aklıma geliyor, herkes için değil, emekçi için siyaset yapan kazanacak. Boş lakırdı değil, siyasal iletişim değil, sosyal yardım değil, "yeni bir toplumsal düzen" vadeden kazanacak.
Ozan Gündoğdu
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YKBNK'da az bir karla çıktım. Bir oyun var besbelli.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Tren kalkar...CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne aldilar vay bee. Aksam moodys not artisina oynadilar
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erdoğan şimdide husiler le ilgili konuşuyor. Enteresan cumleler
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar grafikte düşen kanal direncine geldi gene .263.5 dolar . Durdu orda
200 günlük ort 264.2 dolar.
Dün kıramadın, gün bugündür yiğidim![]()
Yer İmleri