Sayfa 239/1002 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

1. Ben kişisel olarak pek fazla korkmam şimdi yaşım gereği farklı düşünüyorum, geçmişte daha gençken husumetim olan kişiler savcılığa gidip başıma bir şey gelebilir bu adamdan bilin diye şikayet dilekçesi vermiştiler, bazısına savcı hiç çağırmadı bile bir sefer ifade verdim takipsizlik geldi.
    En son geçen yıl yine savcılığa giden bir dosya oldu ve hakaretten takipsizlik geldi.
    Şimdi düzen değişik kaybedecek bir şeyi olmayan için kolay.
    Ama kaybedecek şeylerin varsa devletin radarına bir konuda ilk girmek istemem.
    Misal 2005 te elektrik kaçağına hapis cezası geldi ilk cezalarkn hiç birine erteleme veya hükmün açiklmasinin ertelenmesi gelmedi ilkleri cezaevine soktular.
    Devletin haşarı çocuğu olabiliriz kulağımızı çeker bırakır ama isyankar çocuk olursak iyi olmaz.
    Milleti yanlış da yönlendirmeyelim.Her durum aynı durum değildir. Biraz daha gevşiyor kira işi.

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Ben de bi tane kadın var 5 yıllık 1+1 e yeni zamla 2800 ödüyor mahkememiz vardı dün 6 ay sonrasına gün vermiş tahliye taahhüdü var ama imzaya itiraz etti benim değil diye. Sadece 2500 tl bilirkişi incelemesi olacak.
    Şimdi bu kadın olduğundan bana dokunursa ağır cezalık olur diyor doğruda olursun bu durumda kayıp kazanç oranı değişir.
    İşte sistem buna oynuyor, erkek olana gittik çık dedik, çıkarttık ama buna ne yapacağız.
    İcraya vermediniz mi tahliye taahhüdünü
    Gerçi oradada imzaya itiraz wdilebiliyor ama 6 ay süre vermezler
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    İcraya vermediniz mi tahliye taahhüdünü
    Gerçi oradada imzaya itiraz wdilebiliyor ama 6 ay süre vermezler
    Evet verdik, itiraz etti , dolayısıyla mahkemeye intikal etti, dün davaya bile gelmedi, zamana oynuyor ne kadar otursam kardır, hesabı yapıyor. Sinirlerimle oynuyor aslında...
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

4.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    ...adamın 5 takıntısı var,öncedende 5 demişti,bi de dalgasını bir güzel geçiyor temmuzda eşitlenecek diye,
    Orada dedigi artis oraninin eşitligi, maaslarin esitligi degil.

Promter'e yukleyen cok ince bir cumle kurmus orada, Memur ve isci emekli maaslarinin eşitligi seklinde anlasilmasi icin.

5. Antalya da özel bir okulda çalışan Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşma ile hedef gösterilmişti.

Karakaş konuşmasında, Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasa Cumhuriyet yazdımak için ömrünü feda edenler bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandımaya çalışanlar, ifadelerini kullanmıştı. Karakaş ın, konuşması sosyal medyada paylaşılarak hedef gösterilmişti. Tepkiler üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Karakaş hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla adli işlem başlatılmıştı. İşlemin ardından da Karakaş gözaltına alınmıştı.

Karakaş ın 12 Ocak ta Milli Eğitim Müdürlüğü nün söz konusu okula gönderdiği yazı ile iş akdinin sona erdirilmesi ve maaşının kesilmesinin istendiği öğrenildi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,281
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Antalya da özel bir okulda çalışan Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşma ile hedef gösterilmişti.

Karakaş konuşmasında, Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasa Cumhuriyet yazdımak için ömrünü feda edenler bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandımaya çalışanlar, ifadelerini kullanmıştı. Karakaş ın, konuşması sosyal medyada paylaşılarak hedef gösterilmişti. Tepkiler üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Karakaş hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla adli işlem başlatılmıştı. İşlemin ardından da Karakaş gözaltına alınmıştı.

Karakaş ın 12 Ocak ta Milli Eğitim Müdürlüğü nün söz konusu okula gönderdiği yazı ile iş akdinin sona erdirilmesi ve maaşının kesilmesinin istendiği öğrenildi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
    Dedimya devamlı,çok korkuyorlar isyandan,anayasanın 34 maddesine karşı bu torbalanmış yasa ile göz dağı veriyorlar,ayni belirtme benim iddianemdede yazıyordu.

7. aman kiracılarla ilgili konuşmayın hocam. adamların maaşı 45 bin olmuş. bu zam ney ki zaten eriyecek enflasyon var der, aynı adama kiraya zam diyince vicdansızlık yapma zaten evler cok yükseldi cok kazandın derler.
    adamlar 3 trilyon lira açık vereceğiz diyor 5 milyon adama ortalama 1200 dolar maaş ödüyorlar. yani yılda 70 milyar dolar. biz avrupa ülkesi miyiz 1200 dolar mayış ödüyoz. bir iş yaparken sadık ağabeye danışın. sonra kağıt kalemle 3 trilyon lirayı çözmeye calısırsınız.
    en peak zamanlarımızda bile 1000 dolarmış memur mayışı.
    https://hizliresim.com/qi8cb29
    her yerden demettü kazandırır mı?
    29.01.2024:brisa 900m$ , ttrak 2500m$ ,ons 2050usd ^^ ilk checkup: 29.07.2026

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    E yarın ilk zamlı maaşlar yatıyor.Zamsız falan aynen eski usül devam.Yahu bunlar ne dolandırıcı çıktı,hala bakanlarımız çalışıyor falan filan.Yahu enflasyonun ne çıkacağı kaç aydır belli ,zamanında çalışsana .Yok vermiyeceksen de vermiyeceğim de ,emekliyi bildiğin aşağılama bu.Sen yüksün üç beş bir şey vereceğiz işte sus sesini çıkarma deniyor.Yahu son zamma kadar çalışan ne zam alırsa emekli de aynı zammı alırdı.Hayat pahalılığı çalışana var da emekliye yok mu.Bu çaktırmadan içselleştirildi.Emekli ikinci sınıf vatandaş muamelesine alıştırıldı.Ha bizim emeklilere mustahak mı bence mustehak az bile.Reis doğrusunu yapıyor aynen devam böyle emekliye böyle muamele.
    hekim abi emekliye dedik bağırmayın diye sonra ağzının yeri belli oldu ama terk fark ok atmıyor 40 yaşından beri millet maaş alıyo iyi bile dayandı devlet öyle bi matematik yok yani

Sayfa 239/1002 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •