Originally Posted by
kardamadam06
Bir analiz değil, ama kendi yorumumu paylaşayım.
Önümüzde 1.5 milyar dolarlık PTA yatırımı (2024 ikinci yarısında devreye alınması planlanan) ve 2026'da başlanacak ve 10 yılda tamamlanması planlanan 12 milyar dolarlık petrokimya tesisleri yatırımı var.
Bu tarihler borsa ölçeğinde uzun vade olarak görülse de, yatırım ölçeğinde kısa vadedir. Yani bu yatırımlar için harcanacak çok da zaman yok. Ayrıca Erdemoğlu'nun kendi özkaynağı ile veya sadece hisse satışı ile bu yatırımın altından kalkabileceğini ben imkan dahilinde görmüyorum.
Yani SASA için bir ortaklık kaçınılmaz gibi görünüyor. Zaten hatırlanırsa, 2022 yılında, yurt dışında olası ortaklıklarla ilgili kredi ve sermaye piyasalarında gerçekleştirilecek işlemlerin daha hızlı yürütülmesi amacıyla Hollanda'da 1 milyon euro sermayeli bir şirket kuruldu.
Ayrıca şirket ölçeğinde ise son 1 yıl içerisinde, normal olmayan şekilde çok defada ve çok miktarda hisse ihracı yapıldı (zaten son bir yıldaki düşüş de da bu satışa bağlı). Hisselerin kime satıldığı ise açıklanmıyor (sadece yurtdışı kurumsal yatırımcıya satış yapıldı deniyor).
En son da, dün düşen KAP haberi ile 3.457.703.506 TL lik hisse ihracını da SASA kendine yaptı. Muhtemelen bu da kısmen ya da tamamen yurtdışındaki bu (isimsiz) kurumsal yatırımcıya satılacaktır. Bu yapılacak satışın etkisi de maalesef hisse fiyatını biraz daha düşürecek diye tahmin ediyorum.
Ama tüm bu ayak sesleri ve (isimsiz) yurtdışı kurumsal yatırımcıya yapılan hisse ihraçları, bana muhtemel ortağın yakında ortaya çıkacağını çağrıştırıyor. Bu ortaklık haberinin yakında ortaya çıkmasını bekliyorum. Bu ortaklık hisse fiyatını da önemli oranda hareketlendirecektir düşüncesindeyim.
Tamamen kendi düşüncelerimdir, yatırım tavsiyesi değildir.
Borsa'da uzun vadede yatırım yapanların portföylerinde
yatırım yapan, büyümeye çalışan bir şirket hissesi mutlaka
olmalı diye düşünenlerdenim. Bu hisse sasa veya başka bir
hisse olabilir, farketmez. Ben sasa'yı tercih ettim. Başkaları
beğenecek diye bir kural yok, herkesin kendine göre öngörüsü
olabilir.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri