HDA fonunu inceledim epey. Getirisi düştükçe düştü. Twitterda da artık getirisini yayınlamıyorlar. Bu getiri düşüşü hoş olmadı, almayı düşünüyordum bir miktar.
HDA fonunu inceledim epey. Getirisi düştükçe düştü. Twitterda da artık getirisini yayınlamıyorlar. Bu getiri düşüşü hoş olmadı, almayı düşünüyordum bir miktar.
Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.
fon sepeti fonlarının, gidip de spottan portföye hisse alması ( altıns1 hariç ! ) hiç hoşuma gitmiyor. kafa karıştırıcı.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
istatistiksel arbitraj fonlarının getirilerinde günlük haftalık değerlerin dikkate alınması yanıltıcı olabilir. teorik olarak (pratikte imkansıza yakın da olsa ) , viop ile spot pozisyonlar eşleşene veya iki vade arasındaki viop pozisyonların vade günleri eşitlenene kadar üst üste her gün bir tek gün pozitif getiri olmadan bile negatif yazabilir. ne olacak ki ? panik mi olacaksınız ? yooo... ha bu teoride olabilecek bi şey pratikte neden imkansıza yakın çünkü piyasa düzeltir çarpık fiyatlamayı vade içinde...
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
ilk önce istatistiksel ne demek , arbitraj ne demek , istatistiksel arbitraj yazınca ne denilmek isteniyoru güzelcene mis gibi bilgi olarak emmeden, neye yatırım yaptığınızı bilmeden gidip de fon alınmamalı zaten de .... neyse
Denizbank 1 subatta yeni bir kapalı uclu doviz fon ihrac ediyor 16 ay vadeli. hey ay kar payı ödeyecek. aylık mevduat karşılığı %7 (yıllık) her ay 10000 usd ye 43.80 usd net ödeyecek. Bugun yarın çarşamba talep toplama... İlgilenenlere ve nitelikli yatırımcılara...
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post6673528
Yer İmleri