ben de aynı görüşteyim. Kuyumcuken ve Kapalıçarşı daki IAR ve NADİR in kendi orijinal mağazalarından direk elden alıp satabilirsin. En garantisi malı direk ana rafineriden aracısız almak. En düşük komisyonda kesinlikle bunlarda.
Kuyumcukent KapalıÇarşıdan biraz daha garanti ve operaysonu kolay bana göre. Araba ile önüne park edip rahat rahat alıp gelip arabana binip tertemiz gidebiliyorsun. Kapalıçarşı da epey yürümen ve turlaman lazım. Sırt çantasında taşıyorsun. Benim birinci tercihim Kuyumcukent. Zaten Nadir ve IAR ın kendi mağazaları her iki yerde de var. Fiyatlar aynı.
Eskiden katılım bankaları fiziki ve sanal altın konusunda çok güzel çalışıyordu. Düşük komisyonla fiziki altın alıp satabiliyordun. Damat ve Sebati döneminde buna nedense çomak sokuldu ki burada dış mihrakların ve özellikle küreselcilerin altına dayalı bir bankacılığın gelişmesini istemediklerini düşünüyorum. Bizimkilerde onların istediği doğrultuda çok iyi yürüyen bir sistemi çökerttiler. Hem sanal alım satıma vergi geldi, hem alım satım arasındaki makası açtırdılar. Fiziki teslim istersen de yüksek taşıma komisyonu var artık. Çok güzel yürüyen bir sitemi Damat ve Sebati veya karar vericiler çökertti. Katılım bankalarının bence suçu yok bunda. Tepeden öyle emir geldi, istemeyerek de olsa mecburen bunu uyguladılar.
Ha ne oldu? Parası olanlar SWIFT yapıp Malta ya Man adasına Cayman adalarına vb XYZ değişik adalarına gidip oradan işlem yapmaya başladılar. Kimileri Interactive Brokers da hesap açıp oradan işlem yapmaya başladı.
Ders? Serbest piyasaya çomak sokup müdahale edersen yatırımcıyı ürkütüp kaçırırsın sonuçta para bulamazsın, komple kaybedersin sistemi.
Yer İmleri