Sayfa 976/994 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 7,801 - 7,808 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    FOnların maliyetler artık 200 liraların üzerinde. Fonların alıma devam etmesi de önemli. Spot fiyata arzı kısıtladıkları için olumlu olarak yansıyacaktır ancak daha önemlisi yıllık bilanço.
    Teşekkürler cevabınıza

2. Askeri kısmı daha da büyütmeli.Farklı cografyalardaki katılması bu istekte oldugunun işareti.
    Askeri araçlardaki kar marjı daha yüksek.Askeri araçlarda çeşitlilik de çok önemli

3. Koç grubu şirketleri de yıllarca maddi duran varlıkların değerini bilançolarda güncellemesi. Koç grubu da enflasyon muhasebesine gecer mi acaba? Bilançolardaki maddi duran varlıklarının değeri çok komik düzeyde. Üretim tesislerinin varlıkları ve arsa değerleri güncel doğru değerden bilançoya yansıtmaları hisse defter değerini çok yükseltmesi ve yatırımcıların şirketin gerçek özsermayesini bilmeleri açısından olumlu olur.

Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Koç grubu şirketleri de yıllarca maddi duran varlıkların değerini bilançolarda güncellemesi. Koç grubu da enflasyon muhasebesine gecer mi acaba? Bilançolardaki maddi duran varlıklarının değeri çok komik düzeyde. Üretim tesislerinin varlıkları ve arsa değerleri güncel doğru değerden bilançoya yansıtmaları hisse defter değerini çok yükseltmesi ve yatırımcıların şirketin gerçek özsermayesini bilmeleri açısından olumlu olur.
    https://twitter.com/egelee45/status/1752425392126697974

İyi haberler gelmeye devam ediyor. TL bazlı zirvemize çok yakınız.

5.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku

Sayın muzaffer
    Eski bir şirket ortagı olarak size bir merakımı soracağım.Otokar ın askeri araç çeşitliliği sevindirici.
    Batı ülkeleri kendi araçlarını her ne kadar üretse de zaman zaman güney koreli askeri araç şirketlerinin satış yaptıgını görüyoruz.
    Otokar ın da batı ülkelerine askeri araç satısı yapma potansiyelini halihazırdaki satıs portföyünün de artacagını düşünür müsünüz?
    (Elimde hissesi yok ama ara ara işlerini takip ediyorum merak ve bilgi almak istediğim için sordum.)

Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Sayın muzaffer
    Eski bir şirket ortagı olarak size bir merakımı soracağım.Otokar ın askeri araç çeşitliliği sevindirici.
    Batı ülkeleri kendi araçlarını her ne kadar üretse de zaman zaman güney koreli askeri araç şirketlerinin satış yaptıgını görüyoruz.
    Otokar ın da batı ülkelerine askeri araç satısı yapma potansiyelini halihazırdaki satıs portföyünün de artacagını düşünür müsünüz?
    (Elimde hissesi yok ama ara ara işlerini takip ediyorum merak ve bilgi almak istediğim için sordum.)
    Avrupa ülkelerinden eski EU ülkeleri haricindeki ülkelerde iş geliştirme aktiviteleri devam ediyor. Daha ziyade balkan ülkeleri ve/veya iskandinav ülkelerine satış yapma potansiyelleri mevcut. Ama Otokar'ın esas altın pazarı veya mavi okyanusu ortadoğu coğrafyası, Türki cumhuriyetler, Afrika ve Güney Amerika. Özellikle 6x6 ve 8x8'lerde BAE hariç kayda değer bir ihracat siparişimiz yok ancak en az 5 ülkede ihalelerde, yarışlarda finale kalmış durumda. Otokar genel müdürünün bu konuda çeşitli açıklamaları mevcut. Kazakistan ihalesini zaten biliyorsunuzdur. Cumhuriyetimizin en büyük ihracat ihalesi sürüyor Kazakistan'da. 800 küsür adet çeşitli amaçlara sahip 8x8 ihalesinde son ikide şu an. 2024 yılı içerisinde bu ihalenin en azından bir kısmının neticelenmesini bekliyorum. İnşalllah Otokar lehine olur. Youtube'da Arma'nın rakibini çamurdan kurtardığı videolar mevcut.

7.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Avrupa ülkelerinden eski EU ülkeleri haricindeki ülkelerde iş geliştirme aktiviteleri devam ediyor. Daha ziyade balkan ülkeleri ve/veya iskandinav ülkelerine satış yapma potansiyelleri mevcut. Ama Otokar'ın esas altın pazarı veya mavi okyanusu ortadoğu coğrafyası, Türki cumhuriyetler, Afrika ve Güney Amerika. Özellikle 6x6 ve 8x8'lerde BAE hariç kayda değer bir ihracat siparişimiz yok ancak en az 5 ülkede ihalelerde, yarışlarda finale kalmış durumda. Otokar genel müdürünün bu konuda çeşitli açıklamaları mevcut. Kazakistan ihalesini zaten biliyorsunuzdur. Cumhuriyetimizin en büyük ihracat ihalesi sürüyor Kazakistan'da. 800 küsür adet çeşitli amaçlara sahip 8x8 ihalesinde son ikide şu an. 2024 yılı içerisinde bu ihalenin en azından bir kısmının neticelenmesini bekliyorum. İnşalllah Otokar lehine olur. Youtube'da Arma'nın rakibini çamurdan kurtardığı videolar mevcut.
    Tesekkür ederim.kazakistan işi olursa çok reklamı olur Otokar ın.Baska ülkelerden de sipariş gelir.
    Ytd hayırlısı…
    Basarılı olmasını temenni ederim.
    Ytd

Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku

TL ve USD bazlı günlük ve haftalık zirve kapanışımız hayırlı olsun. 21 Şubat tarihinde yıllık bilanço gelecek. İyi bir bilanço geleceği için tekrar yükselişe başlamış olabilir. Bu koşulda bilanço sonrası bir miktar geri çekilme normal olacaktır. Az da olsa temettü beklentimiz mevcut. Geçtiğimiz sene temettü vermemiş ancak %400 bedelsiz açıklayarak gönlümüzü almıştı. Bedelsiz sonrası bölündüğü yere neredeyse gelmiş bulunuyor. Bölündükten sonra 155,2 TL'den açılmıştı. Dolayısıyla 16 Mayıs'a kadar 776 TL'yi görürsek son bir seneden bire beş almış oluyoruz. Hem de yandaş ekonomisi nedeniyle yurtiçine hiç zırhlı satamazken. Suudi Arabistan fuarından KAP'a bildirimi gerektirecek bir sipariş çıkmadı maalesef ancak İtalyan kule ile sunulan zırhlıyı özellikle EU ihracatları için önemli buluyorum. Yabancı paylarında da dipten dönüş sinyali var. USD bazlı zirvemizde olmamıza rağmen daha doğru dürüst yabancı alımı yok. Gerçi fonları ve kurumsal yatırımcıları bir kenara koyarsan topicten de anlaşılacağı üzere çok fazla küçük yatırımcı da kalmadı gibi. Neyse? Ben 32 senelik yatırım tecrübemde hep sessiz kalan topiclerin daha güvenli olduğunu test ettim. Ne zaman 5.000 lirayı geçeriz o zaman çoğalırız.

Sayfa 976/994 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •