Originally Posted by
Sayilar10
Ek 30043
Sizin tablonun birkaç satırını kırpıp birkaç satır ekledim. Amacım piyasaya göre performansı değerlendirmek. Piyasa 2022 ve 2023'te cezalandırmış görünüyor. Yüksek enflasyonist dönemde diğer sanayi şirketleri kadar fiyatlama gücü olmadığından 2022 Efk sonuçları biraz olumsuz. 2023'te tekrar yoluna girmiş görünüyor. EFK maalesef kur farkları içerdiği için en doğru metrik olmayabilir. Kur farkı harici EFK üzerinden gidilmeli belki.
Sonuç olarak 2023'te piyasanın cezalandırmasını ben anlamlandıramadım. Diğer sanayi şirketlerine göre de olumsuz bir tablo yok. Finans dahil de hariç de bakılınca herhangi bir problem görünmüyor. 2024 için de görece performans olarak zayıf başladık. 2019 ve 2020'de ödüllendirmeler abartılı diyeceğim ama güncel metriklere göre pahalı olmadığımızdan onu da diyemiyorum.
Ek gözükmüyor, linkte sıkıntı olabilir.
Bende kur etkisi hariç efk ya bakıyorum aslında, net faaliyet karı deniyor galiba buna..Ama tarihsel inceleme yapmak için mecburen efk yı aldım, şirket faaliyet raporlarından aldım rakamları.
Aslında şunu anlatmak istedim tabloda, kısa vade sektör ve şirket için olumsuz gözüken fiyatlama baskısı asında şirket için yurt içi pazar payı arttırma, ihracata yönelme gibi ov li çok güzel sonuçlara sebep olmuş, hatta ihracatta esas güzel sonuçlar bundan sonra gelecek gibi. Ben ısrarla sekötrdeki bu sıkıntıların deva nın işine yaradığı yorumunu yaptım, ama piyasa tabii ki 1-2 yıl sonrasını değil, bugünü düşünüyor..doğru dürüst pozisyon da alınmadığı için kimse hikayeye bakın demiyor...aynı piyasa bir ara sasa ve hektaşın 5 yıl sonraki yatırım meyvelerini konuşarak 150 fk dan şirket pazarlıyordu.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri